Oblíbenci | červenec 2017

Ahoj! Další měsíc zase uplynul jako voda, celkově celé léto zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku, ani jsem si ho pořádně nestihla užít. Zbývá mi posledních necelých 14 dní v Brně, kdy s každým dalším uplynulým dnem stoupá moje nervozita ze všeho, co mě čeká. Včerejškem jsem dokončila českou stáž, už mám zařízené skoro všechno k odjezdu do Francie, zbývá jen sbalit si všechny potřebné a beztak spoustu nepotřebných věcí a vyklidit náš pokoj, který se nám naštěstí podařilo s Tomem pronajmout na ty 3 měsíce, kdy tu oba nebudeme. Nicméně dnešním článkem se ještě na chvíli vrátíme do července a já vám opět představím několik oblíbenců z různých kategorií, tak jdeme na to :)

Make-up

Z dekorativní kosmetiky jsem si v červenci nejvíce užívala Avon bronzeru, který mi fakt padl do noty. Sedí mi odstín, pigmentace je taková, že to s množstvím jen tak lehce nepřeženu a balení je super praktické s velkým zrcátkem. Více si o něm můžete přečíst v recenzi TADY, každopádně vám ho moc doporučuju.

Tělová kosmetika

Z péče o tělo jsem tentokrát vybrala jako nejpoužívanější produkt Ziaja krém na nohy, kterým si mažu chodidla a hlavně paty na noc. Přes léto mám chodidla vždy v horším stavu, znáte to, ztvrdlá kůže na patách a z toho horka se mi každý rok začne loupat kůže okolo prstů a různě na chodidlech... No, nic pěkného, tak se proti tomu snažím bojovat vším možným. A tenhle krém od Ziaji mi dost pomáhá. Nohy nádherně vyživí a kůži na patách umí změkčit, takže se lépe obrušuje. Navíc krásně voní a stojí pár korun, rozhodně si ho budu pořizovat znovu, až mi dojde. Na recenzi můžete nakouknout SEM.

Oblečení, doplňky

Když začalo být venku fakt teplo, teprve jsem zděšeně zjistila, že mám vlastně jen jedny sandálky, co se ještě dají nosit. Takže jsem si musela pořídit nějaké nové, uspěla jsem v CCC, kde mi přijde, že mají největší výběr obuvi. Deichmann ani Humanic mi přijdou fakt slabé.. Pořídila jsem si tyto jednoduché světlé sandálky a prochodila v nich celé léto :)

Hudba

Hudební kategorie je za červenec úplně jasná, nelze jinak než psát o Colours of Ostrava, který jsme navštívili už potřetí. Nejvíc jsme se těšili na koncert Alt-j, kteří hudebně nezklamali, nicméně se ukázali být hodně introvertní a komunikace s publikem dost vázla. Zato LP, na kterou jsem se já osobně taky dost těšila, nás hodně překvapila. U jejího koncertu zase komunikace s publikem byla výborná, brala si mobily na selfie tyčkách a zpívala přímo do kamery, zkrátka si ten koncert neuvěřitelně užívala. A my s ní. Od příjezdu z Colours vlastně neposlouchám téměř nic jiného. Největší srdcovka je When we're high, tu si určitě poslechněte, pokud neznáte. A třetí koncert, který nás vzal nejvíc, byl závěrečný koncert Justice, který měl překvapivě dost nízkou účast a spousta lidí ho zkritizovala, že prý není dobrý nápad dávat na konec elektroniku. No ale mladí lidi byli nadšení a pro nás to byla největší pařba celých Colours :) Tak za rok zase!

Knížka / film / seriál

Kamarádka mi půjčila úplně nečekaně knížku Harry Potter a Kámen mudrců ve francouzštině, tak jsem si řekla, že ji zdolám a že třeba konečně přečtu kompletně celou knížku ve fránině, když je to něco, co důvěrně znám. A povedlo se! Dost mě to bavilo, i když znám ten příběh nazpaměť, tak jsem se těšila, co bude dál. Jediný problém mi dělaly ty specifické názvy, přeci jen jak je člověk zvyklý na famfrpál, zlatonku, Bradavice atd., tak v jakémkoliv jiném jazyce to zní divně.

Random / událost

V této kategorii nelze než zmínit naši dovolenou ve Švýcarsku, to byla rozhodně největší událost za červenec a vlastně i nejlepší dovolená za celý život. O Švýcarsku jsem toho napsala dost, komu by unikl nějaký článek, tak mrkněte SEM nebo se podívejte rovnou na vlog TU.

Jídlo / pití

A se Švýcarskem souvisí i poslední kategorie, protože jsme tam v rámci našich gurmánských chvilek ochutnali ten nejlepší dezert na světě, bezový parfait s třešňovou pěnou. Básnila jsem o něm už ve článku, je to něco mezi mascarpone, panna cottou a zmrzlinou a chutná to naprosto dokonale. K tomu ta třešňová pěna, která ještě byla řízlá nějakou griottkou nebo podobným alkoholem - mňam! Musíme se s Tomem pokusit o domácí výrobu, protože bez toho asi nemůžeme žít...

Co vás z mých červencových oblíbenců zaujalo nejvíc? A čtete knížky i v jiném jazyce než je čeština? Podle mě je to nejlepší způsob, jak se daný jazyk naučit fakt dobře, z knížek v písemné formě a z filmů a seriálů v mluvené podobě :) Tak jo, mějte se krásně a budu se těšit na vaše komentáře!

5 komentářů

  1. Harry Potter mě nikdy nijak nechytl. Nezaujal mě ani film a knížku jsem neměla nikdy v ruce. Jednou jsem si řekla, že zkusím sjet všechny díly filmů, abych si ucelila názor a odsoudila to až po shlédnutí. Vydržela jsem první díl a druhý do poloviny a už jsem se ukrutně nudila. :D pak jsem to vzdala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow tak to jsi jedna z mála, co HP nikdy nečetla, neviděla a neprožívala s ním své dětství! Já si nedokážu představit, že bych jako malá neobjevila kouzlo HP, hrozně mě to bavilo a jak vidíš, drží se mě to doteď :)

      Vymazat
    2. Ono je určitě lepší nejdříve zkusit knížky! Až pak se mi začaly líbit i filmy, ale v knížkách, jak to tak bývá, je mnohem víc detailů. :-) Od té doby si život bez Harryho nemůžu představit a pořád tajně doufám, že se moje pozvánka do Bradavic někde zatoulala a ještě ji dostanu!:-D

      Vymazat
    3. Také to tak mám, vždy je lepší přečíst knížku, kde je daleko víc detailů, ve filmu ten příběh pak ani nemusí dávat takový smysl jako v knížce a málokdy se mi stane, že by se mi víc líbil film než knížka. A s tím dopisem z Bradavic to mám stejně! Ale přece Voldemort vymazal registr na Ministerstvu kouzel, tak proto pro děti narozené v devadesátkách dopis nikdy nepřišel :)

      Vymazat
  2. krásne sandálky! a obdivujem ťa v čítaní knižky po francúzsky! :O :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)