19/8/2017

Ahoj! Dnes tu mám pro vás tradiční měsíční shrnovací článek neboli random fotky, co se mi nastřádaly v mobilu. Předem se omlouvám, že prvních pár fotek je ještě ve čtvercovém formátu, zbytek pak v obdélníkovém, ale jak se dočtete dál, kupovala jsem si nový mobil. Příště už to bude zase ustálené. Tak se pojďte se mnou podívat, co jsem za uplynulý měsíc všechno zažila :)
Do Ostravy jsme jeli zase den předem, osvědčilo se nám to a když máme čas, proč toho nevyužít a vyhnout se tak frontám. Takže jsme vyměnili lístky za pásky, postavili stany v kempu a šli jsme se najíst do Nové Karoliny, která je vždycky našim útočištěm po celou dobu festivalu. / Mimo jiné jsme si dali i tenhle burgřík v černé bulce, který stál jenom 70 Kč v restauraci jménem SpiceBox. A tímto započalo naše prasácké stravování, ale ono se jinak jíst fakt nedá, když máte velký výdej energie takto na festivalu... :D
Já ten areál Dolních Vítkovic prostě miluju! / Letos se mi hodně líbil H&M Block, kde člověk klidně mohl strávit půl dne, protože tam bylo všechno. Dalo se tam jít si vyrobit DIY peněženku nebo zápisník ze starých kazet, měli tam burgery a palačinky, míchané drinky, DJs a chill zónu.
O koncertech Alt-j a LP jsem se zmiňovala už v oblíbencích za červenec, společně s koncertem Justice, ze kterého je hned fotka pod touto ↓, to byly 3 top koncerty letošních Colours.
Jsem moc ráda, že jsem tam mohla ochutnat i Faency fries, už jsem myslela, že si budu muset za nimi udělat výlet do Olomouce, ale pak jsem zjistila, že už mají pobočku i v Ostravě a rovnou byli na Colours. No, co vám budu povídat, byli jsme na ně dvakrát a jsou výborný. Dali jsme si je s original dipem a mlaskali jsme si :)
A poslední fotka z Colours, kde mám zapletené francouzské copy na hlavě, což jsem ještě nikdy neměla. Sama si to uplést neumím a dlouhou dobu jsem na to měla krátké vlasy. Ale na Colours jsem využila JOY zóny, kde jste se mohly nechat učesat, namalovat nebo si udělat nehty a vytočit si nějaký dáreček na kole štěstí. A s copy jsem pak chodila dva dny a bylo to hrozně pohodlné! / Na svůj svátek jsem si dopřála koblihu od Mlsné holky, zvolila jsem příchuť arašídové máslo a musím říct, že to bylo výborný. S donuty se v Brně roztrhl pytel, tak to postupně všechno ochutnávám a Mlsná holka mi přijde s La Donuteria zatím nejlepší. Ale plánuju článek se srovnání donut shopů :)
Tak a tímto končí čtverečkové fotky, protože hned po Colours jsem se rozhodla, že si konečně pořídím nový mobil, protože Blackberry už dál nechci. Volba padla na Huawei Y5 II, který na to, jak málo stojí, disponuje super parametry a zatím jsem s ním spokojená. Konečně můžu využívat i Instastories, tak mě tam pořádně sledujte, brzy plánuju i nějaký livestream z Francie. Nicméně, zpět k fotkám - pár víkendů zpátky jsme si s Tomem zašli do Piknik boxu na zmrzlinu od Ještě jednu. Dali jsme si příchuť karamel, sušenky a popcorn a opět to byla velká dobrota. Sluníčko svítilo, v parku na dece bylo dobře - super nedělní odpoledne! / Po dlouhé době jsme se stavili na kafe V Melounovém cukru a dali jsme si nápoj z jejich letního menu - Coco brew, což je filtrovaná káva smíchaná s kokosovou vodou, ledem a mátou. Já mám kokosovou vodu ráda, takže mně moc chutnalo, Tomovi až tak ne. Ale bylo to příjemné osvěžení v tom vedru :)
Tyhle dvě fotky zachycují obsah balíčků, co mi přišly na spolupráci - vlevo zásilka z eshopu trendhim.cz pro Toma (těšte se na recenzi v jeho podání a outfit s motýlkem) a vpravo novinky od Max Factor pro mě, u těch brzy uslyšíte a nejspíš v pozitivním duchu.
U kamarádů na terase jsme nedávno grilovali, a jelikož Tom dostal k narozeninám knížku s kombinacemi burgerů, co jiného bychom asi dělali. Vyzkoušeli jsme směs avokáda, chilli papričky a limetkové šťávy, k tomu majonézu s koriandrem, to nejlepší hověží z Mikrofarmy a sýr. Bylo to moc dobré, ale na klasickou slaninku a karamelizovanou cibulku to nemá :) / V obědových pauzách během stáže jsem si oblíbila chodit do kryté tržnice na Zelňáku, odkud je super výhled právě na Zelňák nebo na Starou radnici.
S Tomem jsme si dali za úkol ochutnat Bucheck, než oba odjedeme, tak jsme to splnili. Měli zrovna variantu s koriandrem, arašídy a nějakou sladší omáčkou. Bylo to chuťově hodně zajímavé, ale nejlepší byly teda ty jejich hranolky na sádle, mňaaaam!
Samozřejmě nadále objevujeme nové kavárny, tak jsme zkusili i Café Le Petit, do jehož názvu by možná mělo přibýt ještě Prince, protože to je kavárna, kde na vás dýchne atmosféra z Malého Prince. Dávali jsme si jenom espresso na ledu, takže těžko soudit, chce to ještě druhou návštěvu. Ale interiér mají moc hezký!
Na stáži jsem měla možnost ochutnat cukroví z Tatarstánu, které přivezla paní ředitelka CCRJM. Myslím, že vám je už od pohledu jasné, že to bylo sladké jak ... (doplňte si každý podle svého), ale tak na zkoušku dobrý. / Podnik s velkým P už se zařadil mezi kavárny, kam vždycky ráda zajdu, když zrovna nechci zkoušet nic nového. Jejich affogato už jsem měla podruhé a zase nezklamalo!
A poslední fotka je focená ráno po jedné z těch šílených bouřek, které se prohnaly nejen Brnem. To jsem si tak šla ráno do práce, ani se pořádně nekoukala na cestu a najednou přede mnou vyvrácený strom. Překročit to nešlo, tak jsem to musela obcházet a vypadala jsem u toho asi hodně vtipně :D

Dnes to bylo hodně dlouhé, což značí, že jsem přeci jen přes to léto asi něco stihla a zažila :) Tyhle random články mě vždycky baví chystat, člověk si pak uvědomí, co vlastně celý měsíc dělal. A já se čas od času k těmto článkům vracím a vzpomínám, je to vlastně takový můj deníček, který s vámi sdílím, protože věřím, že si tu každý něco najde. Tak se mějte krásně a budu ráda, když mi zanecháte nějaký komentář.

8 komentářů

  1. Tvoje random články mám hodně ráda. :) Je vidět, že sis všechno užila!

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek, plný zážitků :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Článek opět pěkný. Docela ti závidím ty ochutnávačky burgrů. Docela bych si také dala, už jsem dlouho žádný pořádný neměla.:) Jinak tady bouřka taky toho nasekala hodně... u nás dokonce padala ještě tři dny elektřina.


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak jsme se s nimi přes léto rozjeli, ale ono to vybízí, pořád nějaké grilování :) Jejda tak to je nepříjemné, bouřky toho bohužel dokážou napáchat hodně...

      Vymazat
  4. super :-) tiše závidím....užij si to i ve Francii - budu se těšit na nové zážitky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Faency fries jsou skvělé, na Fingers nám taky bodly. Podnik taky miluju ;) Sice je furt za Mymikou, ale je to tam :D Aničko, moc si užij Francii a moc ráda bych viděla nějaký příspěvek OOTD Erasmus edition.

    Měj se krásně,

    E.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš a mě Mymika zas tak nechytla! Jak je to už trochu stranou centra, nemám tam cestu, a tak vyhrávají jiné kavárny, Podnik mezi nimi spolu s tradičním Skogem jasně vede :) Děkuju Evi a outfit nějaký určitě bude, přišla mi teď ještě džínová bundička, tak ji beru s sebou a něco vymyslím. Snad mě bude mít kdo vyfotit :) Taky se měj krásně!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)