23/6/2017

Ahoj! Zase utekl další měsíc, je to neuvěřitelné, ale už tu máme konec června, fuu. Událo se toho hodně, předně jsem dokončila všechny zkoušky a povinnosti ve škole, teď už mi zbývá jen dodělat si českou stáž, kterou jsem započala v půlce června a musím si odchodit 20 dní. Koho by to zajímalo, mám stáž v Centrále cestovního ruchu Jižní Morava a zatím je to dost pohodička :) Kromě toho samozřejmě chodím do práce, takže je to nabité. Už se nemůžu dočkat naší cesty do Švýcarska, letíme 6. července. Pak mě čeká asistence na svatbě dvou Francouzů nedaleko Kroměříže a v půlce července jedeme opět na Colours of Ostrava - s kým se tam potkám? :) Ale nepředbíhejme, dnešním článkem a hlavně fotkami si zrekapitulujeme uplynulý měsíc!
Po cestě na výstavu Kmeny 90 jsme se zastavili i u růžového tanku, který je teď objektem četných fotek a incidentů. Někdo to odsuzuje, někomu to nevadí, já se řadím do té druhé skupiny. / Učení na zkoušky bylo třeba si zpříjemňovat, abychom se z toho nezbláznili. Třeba v Café Atlas díky ledové kávě a výbornému hummusu (tohle slovní spojení mě baví, takový trochu oxymorón) venku na zahrádce.
Aneb když dělám kávu sobě (vpravo) a spolubydlící (vlevo). Ani jsem nemrkla a naučila jsem se pít kafe bez mléka i bez cukru, takže minimálně jedno "předsevzetí" letos vážně dodržím! / Od spolubydlící jsem dostala k narozeninám tuhle mini knížečku s citáty o štěstí, obsahuje hodně pasáží z Malého prince, kterého miluju, takže mi to udělalo radost :) A radost jsem si udělala i nákupem NYXích věcí v Douglasu, ty už jste mohli vidět v posledním new in článku.
Božský kopeček se letos rozjel a už má dokonce čtyři barevná autíčka různě po Brně. My jsme si s kamarádkou daly po kopečku na Zelňáku, vlevo mojito a vpravo bluma s mátou. Co dodat, bylo to božské! / Po dlouhé době fotka s mužem, taková momentka z šaliny po cestě domů z ohňostrojů, má svoje kouzlo, co myslíte?
Když už jsme u těch ohňostrojů, letos se konal 20. ročník, tudíž bylo 5 soutěžních ohňostrojů místo obvyklých 4, a mně se podařilo vidět tři z nich. Na přehradě jsem teda strávila poměrně dost času, bylo super, že k tomu probíhal i RegioJet Music Fest, takže jsme si poslechli třeba Lake Malawi. No a při tom krásném počasí hojně vzlétaly i balóny, do toho zapadalo sluníčko a vznikly z toho nádherné fotky. Mimochodem, na té fotce vlevo ten balón letěl vážně takhle obráceně, není to Photoshop! Měl koš jak nahoře, tak dole, nechápu z toho doteď :D
S kamarádkou jsme ochutnaly i hotdogy od Pablo Escobaru, začali je prodávat letos právě na Priglu. Konstatovaly jsme, že jsou moc dobré, ale přeci jen jejich burgery jsou lepší. / Jediný zachycený moment z ohňostrojů, zrovna z toho nejkrásnějšího - spojení Číny a Švýcarska přineslo ohromnou show, byla jsem z toho unešená ještě pár dní potom.
Otevírání nových a nových podniků v Brně stále pokračuje, nedávno se otevřela Fabrik Food Factory na náměstí 28. října, dáte si tam jak kávu, tak hlavně jídlo - burgery, hranolky, sendviče, apod. Ten prostor je sice pidi midi, ale na první návštěvu se mi tam líbilo. Zkusím ještě podruhé a za nějakou dobu o tom nejspíš více uslyšíte v sérii Places of Brno :) / Výtahovka po cestě do práce musí být!
Nikdy bych neřekla, že na FSS mají takovou krásnou střechu atria! Přišel na to můj Tom, tak jsme tam šli v sobotu fotit outfit. Krásné prostředí a navíc tam nikdo nebyl, paráda. / Poprvé jsem zkusila upéct skořicové šneky aneb kanelbullar a zamilovala jsem se. Zbožňuju cokoliv skořicového a cokoliv, kde je hodně másla (ach ta bretaňská kuchyně, už se na ni zase těším), takže si tyhle rolky budu péct rozhodně častěji.

Jak se vám líbil dnešní článek? Už máte také zkouškové za sebou? A jaké jsou vaše plány na léto, kam pojedete, co budete dělat? Už se opět těším na čtení vašich komentářů, díky za ně a mějte krásný víkend :)

6 komentářů

  1. Ahoj Aničko :-),
    moc pěkné fotky. Do Café Atlas, jak tak koukám, musím také zajít na něco dobrého. Z ohňostrojů jsem viděla letos jeden a byla jsem vážně nadšená, škoda, že mám přehradu poměrně daleko, přes léto je to tam vskutku boží. A zkoušky už mám naštěstí za sebou.

    OdpovědětVymazat
  2. oh krásne fotky ! najviac ma bavia fotky z nových podnikov, tá kopa jedla a pitia, no mňamka ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. tvoje random posty sú jedny z mojich najobľúbenejších :) super fotky a z toho jedla sa mi zbiehajú slinky ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. moc pěkné fotky, tyhle photo diary mám hrozně ráda :)) já bohužel letos stihla jen jeden ohňostroj, ale i tak to byla pecka! :) a střecha na FSS je vážně krásná ❤

    OdpovědětVymazat
  5. Já chtěla taky na Prigl, ale nějak jsem se tam tento rok nedostala, škoda :( Toho balónu jsem si nejdřív ani nevšimla :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)