Series-o-holic #3

Ahoj, dnešní článek bude opět o seriálech, které patří k mým hodně oblíbeným. Představím vám dalších 5 seriálů, které podlě mě stojí za to zkouknout. Opět to jsou různé žánry, takže si snad každý přijde na své. Jdeme na to ;)

1. Fargo

Fargo je americký seriál z produkce AMC - stejně jako třeba Breaking Bad, o kterém jsem psala minule. Zatím vyšly 3 série, přičemž dvě jsou kompletní a třetí se zrovna vysílá. Každá série vypráví jiný příběh, každý z těch příběhů je inspirován skutečnými událostmi a jemně pozměněn. V první sérii hraje Martin Freeman jakožto Lester Nygaard, nenápadný pojišťovák, který je tak trochu suchar a všichni mu předhazují, že se neumí chovat jako chlap. Pak tu máme postavu Lorna Malva, který nejen s Lestrovým životem hodně zamává. Je fakt zajímavé sledovat vývoj postavy Lestera, čekejte i hodně vražd, zvratů a intrik. Druhé série se pak odehrává dějově před tou první a několikrát na ni naráží, to se mi taky líbilo. Ta třetí zatím vypadá, že nebude nijak souviset s předchozími, tak uvidíme, co si tvůrci seriálu přichystali protentokrát :)

2. True Detective / Temný případ

Další americký kousek, tentokrát z produkce HBO - to už je v podstatě známka zaručené kvality. Jak už název napovídá, jedná se o krimi. V hlavních rolích Matthew McConaughey a Woody Harrelson jakožto dva detektivové, kteří pátrají po sériovém vrahovi. Do hodně ponuré atmosféry zapadákova v Louisianě se promítá i mysteriózní aspekt a diváci nejsou ochuzeni o jemné detaily, nad kterými prostě musí přemýšlet. Prvné sérii Temného případu rozhodně musíte vidět. Do té druhé už bych se být vámi moc nepouštěla, je o dost slabší a my jsme ji popravdě ani nedokoukali. Děj byl na nás hodně složitý a dívat se na každý díl víckrát, abychom to pochopili, to fakt ne. Ale jak říkám, první sérii rozhodně dejte šanci, příjemně vás překvapí.

3. Pustina

Český počin z produkce HBO, který je hodně opěvovaný a sem rozhodně patří. Po dlouhé době jsem dala šanci něčemu českému a zůstala jsem příjemně překvapená. Hodně známých herců, z nichž teda klobouček před Jaroslavem Duškem, jeho role byla fakt wow, skvěle zahrané. Nejvíc tomuto seriálu přidává atmosféra pustiny, pohraniční oblasti, kde jakoby se život zastavil v minulém století, a kde těžební doly zpustošily okolní krajinu. Skvělý je i hudební podkres a celý ten případ vraždy, který se odehrává v malé vesničce, kde se všichni navzájem znají. Velká škoda, že Pustina je pouze jednorázovým projektem a už nebude další pokračování! Tohle rozhodně musíte vidět.

4. Red Dwarf / Červený trpaslík

Teď něco na odlehčenou a pro zasmání. Červený trpaslík je britská klasika, tento seriál vznikl již v roce 1988. První díl se jmenuje Konec, jinak má seriál 11 sérií, ale stojí to za to jen cca do 8. série. Ty tři nové už nejsou moc dobré. Ono taky na toto téma nejde vymyslet tolik vtípků, aby to lidi pořád bavilo. Jde o to, že ztroskotá vesmírná loď Červený trpaslík, celá posádka zahyne a přežijí pouze Dave Lister, jeho kočka, ze které se stane kočkočlověk, a Arnold Rimmer, holografická simulace jednoho z mrtvých členů posádky. Pak tu je ještě Kryton, robot nebo android, a Holly, lodní počítač s nadprůměrným IQ. Každý z nich má naprosto specifický charakter, navzájem si trochu lezou na nervy a snaží se z vesmíru nějak dostat zpátky na zem. Z těch vtípků kolikrát brečíte smíchy a tyhle "hrdiny" si fakt zamilujete :)

5. Stranger Things

A na konec něco z produkce Netflixu. Stranger Things bych popsala jako mysteriózní tak trochu horor, kde hlavní role hraje čtveřice kamarádů ze školy - tzn. děti. Jeden z nich za záhadných okolností zmizí a zatímco místní šerif bez úspěchu pátrá po Willovi, jeho zbylí tři kamarádi se pustí do pátrání sami. Přitom narazí na El, zamlklé podivné děvče se superschopnostmi, která je jen předzvěstí dalších zvláštních věcí, které se v městečku začnou dít. Celý seriál je trochu retro (totální osmdesátky), plný záhad a nečekaných iluzí a zvratů. Výborné jsou i úvodní titulky, hudební podkres a charaktery hlavních postav - hlavně Dustin je fakt vtipnej! Dost se těším na druhou sérii, která by měla začít ještě letos. Pokud máte rádi mysterózní příběhy a trochu horory, tohle bude něco pro vás.

Na vás opět směřuje otázka, jestli některý z těchto seriálů znáte a viděli jste ho? Trefila jsem se vám svým výběrem do vkusu? A měli byste časem zájem opět o další pokračování, až zase nasbírám pět super seriálů? Těším se na vaše komentáře, kde mi samozřejmě můžete i něco dalšího doporučit :)

3 komentářů

  1. Tak na ten první se juknu! Na Netflixu i na HBO jsem viděla už spoustu seriálů, ale skoro všechny byly jen ve Španělštině. Třeba El tiempo entre costuras, Narcos. V AJ se mi teď líbilo Big little lies (sedmilhářky),How to get away with murder. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  2. Musím povedať, že nepoznám ani jeden z vyššie uvedených, takže sa na to pozriem. :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)