Nespresso Decaffeinato řada

Věděli jste, že Nespresso má v nabídce i bezkofeinovou variantu některých svých kávových kapslí? Řada Decaffeinato se odlišuje od ostatních "klasických" kapslí červeným kolečkem nahoře na kapsli a červeným logem Nespresso na tubusu s kapslemi. Tato řada doposud obsahovala 4 kávy a na konci března se rozšíří o pátou variantu. V tomto článku bych vám ráda představila jak celou řadu Decaffeinato, tak i novinku Ristretto, která bude v prodeji od 23. března.

Arpeggio Decaffeinato

Do tmava pražená káva Arpeggio Decaffeinato s bohatou chutí má stejně výrazný charakter, intenzivní plné tělo a hravé tóny kakaa jako původní Arpeggio Grand Cru. Díky oddělenému pražení vyniknou specifické rysy každé složky – delším pražením zrnka Arabiky z Brazílie a Kostariky ztmavnou a uvolní svou intenzivní chuť připomínající kakao, zatímco kratší pražení vybraných káv Arabika z Jižní Ameriky zvýrazňuje jejich měkčí ovocný charakter.
Intenzita: 9

Volluto Decaffeinato

Báječně sladké a jemné Volluto Decaffeinato nabízí stejně plnou chuť a vyvážené tělo jako původní Volluto Grand Cru. Vybraná zrna stoprocentní Arabiky jsou pražena odděleně, aby vynikly jejich výjimečné vlastnosti – krátké pražení uvolňuje sladké tóny brazilské Arabiky, které připomenou vůni sušenek, zatímco delší mírné pražení kolumbijské kávy uchovává její čerstvě ovocné tóny.
Intenzita: 4
Volluto je spolu s Romou moje nejoblíbenější káva od Nespressa, můžu jedině doporučit!

Vivalto Lungo Decaffeinato

Komplexní a vyvážené Vivalto Lungo Decaffeinato má stejně bohatý charakter jako původní Vivalto Lungo Grand Cru: pražené, lehce dřevité, se sladkými tóny cereálií a dotekem květin. Jedná se o stoprocentní směs Arabiky z plantáží nacházejících se mimo jiné v Jižní Americe a východní Africe. Díky oddělenému pražení mohou zrnka různého původu rozvinout své sofistikované chutě – pomalejší lehčí pražení uchovává jemné květinové tóny etiopské kávy a ovocné chuti kávy kolumbijské, zatímco delší a tmavší pražení posiluje charakter celé směsi a rozvíjí její hořkost. Intenzita: 4
Vivalto Lungo je taková ta víkendová odpolední kávička na delší popíjení, skvěle se hodí k nějakému dezertu. 

Decaffeinato Intenso

Směs jihoamerických káv Arabica a Robusta prochází krátkým a intenzivním pražením, které rozvíjí aroma kakaa a pražených obilovin, což podtrhuje sílu tohoto hutného espressa bez kofeinu.
Intenzita: 7

Ristretto Decaffeinato

Intenzivní pražení dává kávě Ristretto Decaffeinato stejně bohatou a výraznou chuť, jakou má původní Ristretto. Výběr nejlepších káv odrůdy Arabika z Latinské Ameriky a východní Afriky se v ní rafinovaně prolíná s menším množstvím zvlášť pražené Robusty, která dodává tomuto plnému a silnému Espressu jemné ovocné tóny.
Intenzita: 10

Nové bezkofeinové Ristretto je tedy nejintenzivnější ze všech zmíněných káv z řady Decaffeinato a můžete si ho připravit buď jako ristretto (malé a extra silné espresso) nebo jako klasické espresso. Na závěr jen dodám, že jsem žádnou z bezkofeinových káv osobně neochutnala, protože mi kofein nevadí a naopak se na něm stávám trochu závislá. Mám tu mezi vámi někoho, kdo kofein z jakéhokoliv důvodu nemůže? Zaujala vás bezkofeinová řada Nespresso? Těším se na vaše komentáře!

3 komentářů

  1. ja práveže kofein potrebujem, hlavne ráno - pokiaľ nemám svoju dávku kofeinu som na nevydržanie :D ale pre niekoho, kto nemôže, resp. nechce kofein, je to skvelé :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. Já tyhle kafíčka miluju
    http://meganannblog.com/best-keurig-coffee-maker/

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)