Places in Brno - cafés 6

Poslední článek s tématikou brněnských kaváren se u mě na blogu objevil v srpnu. Od té doby jsem samozřejmě navštívila kavárny, které nově vznikly, i takové, které už jsou v Brně dlouho, ale do mého hledáčku se dostaly až teď. Dnes vám opět představím tři z nich, které mě zaujaly.

Coffee Bar Mymika
- kde ji najdete? Lidická 15
- jaká je obsluha? Mladé sympatické slečny, které se rády usmívají a hlavně milují kávu. My milujeme kávu, z toho vznikla Mymika :)
- jak vypadá prostředí kavárny? Prostředí se mi na Mymice líbí asi nejvíc. Interiér kavárny je celý udělaný ze dřeva, vyvýšená podlaha z palet, dřevěná knihovna nacpaná všemožnými knihami, dřevěná lavice, poličky a žlutě a černě natřené židle. Celý interiér je laděný do žluto-černé barvy a žluté mají i hrníčky na kávu, kterou dostanete na dřevěném prkýnku. Pecka!
- a co cenová dostupnost? Mymika je na Lidické, tedy v centru, za kávu tady dáte normálních 40-50 Kč. Co mi přijde jako dost nefér je to, že když si chcete kávu vzít s sebou, musíte si ještě připlatit kelímek. Většinou bývá káva s sebou levnější než v kavárně, ale ještě si připlácet kelímek?! To se mi nelíbí. Každopádně kávu mají výbornou od Coffee Source a taky tam musíte zkusit i nějaký dortík, pro Mymiku peče Děvče u plotny a holky z Future Sailors, tzn. záruka kvality!
- webová stránka nebo FB? Coffee Bar Mymika
Zdroj: fotka vlevo moje, vpravo FB kavárny

Růžová slepička
- kde ji najdete? Janská 12
- jaká je obsluha? Milý pan číšník, který se zajímá a je ochotný. Líbí se mi, že dostanete velikou vodu ke kávě, zvlášť v létě, kdy jsem tam dvakrát byla, to bodlo. Škoda, že dostat obyčejnou vodu zadarmo ještě rozhodně není všude samozřejmostí.
- jak vypadá prostředí kavárny? Popravdě jsem vevnitř nebyla, na této kavárně je úplně nejlepší to, že se nachází ve vnitrobloku. Takže i když je v samém centru Brna, je to taková oáza klidu, kde si odpočinete od ruchu města. Jste obklopeni pavlači, zelení a malou zurčící fontánkou. Doporučuju do Slepičky jít rozhodně v létě.
- a co cenová dostupnost? Na to, že to je přímé centrum, jsou ceny v pohodě. Espresso 37,-, cappuccino 44,- a mají neskutečný výběr kávy co se způsobů přípravy a příchutí týče. Sice je to káva Pascucci, ale i tak ji ve Slepičce umí připravit dobře. Sama jsem tam byla jenom na kávu, ale od kamarádek jsem slyšela, že je super tam jít i večer na vínko a dát si k tomu nějaký jejich sendvič, ty jsou prý vynikající. A mají i snídaňové menu.
- webová stránka nebo FB? Růžová slepička, www.ruzovaslepicka.cz
Zdroj: fotka vlevo moje, vpravo FB kavárny

Podnik café bar
- kde ji najdete? Peroutková 5 (hodně zapadlá ulička nad Zelňákem, kterou jsem náhodou prošla po cestě na vánoční trhy, a tak jsem si Podniku všimla)
- jaká je obsluha? Obsluhovala nás mladá sympatická slečna, ale celý personál je hodně profesionální a je vidět, že tady kávě rozumí a dělají to s láskou a péčí. V tomto podniku s velkým P je sklenice vody také samozřejmostí - chválím. Podnik je otevřený teprve od prosince, už si ale získal spoustu příznivců, nás s Tomem nevyjímaje.
- jak vypadá prostředí kavárny? Skvěle, minimalisticky, stylově, všechno laděné do přírodních barev. Jedna stěna je tvořená jen na bílo natřený cihlami, druhá je zas nahrubo omítnutá. V kavárně jsou i dva "boxy" naproti baru, jinak vás čekají stolečky s židlemi, z nichž některé jsou houpací :)
- a co cenová dostupnost? A tak trochu si připlatíte, to jo. Ale na tu kvalitu to není nic předraženého. My jsme tady s Tomem poprvé zkusili filtrovanou kávu připravenou způsobem Chemex ze slovenské pražírny Illimité Coffee Roasters. Mají tu i kávu od Rebelbeanu a všechno to je podrobně popsané v knížečce na stolech. Skoro jako vinný list, tak tady mají kávový list. Do Podniku se rozhodně velmi brzy vrátím a třeba zkusím i nějakou snídani. Jsou otevření už od půl 8, pro pracující super zpráva.
- webová stránka nebo FB? Podnik café bar
Zdroj: fotka vlevo moje, vpravo FB kavárny

Na vás opět směřuje otázka, jestli některou z těchto kaváren znáte? Po minulém dílu, kdy jsem vám představila kavárny trochu mimo centrum, jsou tyto tři opět v srdci Brna a všechny stojí za vaši návštěvu. Do příště mám na svém seznamu stále Marináda store, Del Saggio a Coffee fusion. Plus ještě dvě kavárny v okolí mé práce, na které se taky pořád nedostalo. Doporučíte mi ještě něco dalšího? Už se těším na vaše komentáře!

18 komentářů

  1. Tak tě zvu na kávu do kavárny nedaleko práce (mám jeden tip, možná je i tvém hledáčku, je to kavárna Pole) ;). A nebo na snídani do Podniku, jsem dlužník za tu radu s wordem. Funguje to ;). M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak o Pole jsem neslyšela, to si ráda nechám něco doporučit! Budu ráda, když někam zajdeme třeba po práci ;) A jsem ráda, že jsem pomohla s tím Wordem!

      Vymazat
  2. Ach jo,ja sem takovej barbar. Buď střídám kafe z Mekace, nebo Trdla při spěchu na vlak. Jednou si budu muset udělat čas a jít do pořádné kavárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeej kdyby aspoň Kofi, ale u těch už to taky není, co to bývalo. Třeba to je mým studentským životem, ale ráda bych kvalitní kávu stíhala i pak v pracovním procesu ;) Tak držím palce, ať to změníš a zkusíš něco jiného!

      Vymazat
  3. Na Husitské je chvilku otevřená Kult Cafe, interiér je hodně minimalistický, ale když projdeš úúplně skrz, mají tam místnůstku, kde se dá třeba i učit. Takový styl jako třída na základce. :D Ale mají kávu z Del Saggio a tím to u mě vyhráli. :) Ivet ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetkoo, o Kultu jsem psala právě v tom minulém článku, máme to obě docela kousek na Husitskou žejo ;) Je to tam moc fajn! Už se těším, až zajdeme spolu na kávu někam!

      Vymazat
  4. Jej tak to je super :) Konečně ty tvoje tipy využiju, pač budu 25. února v Brně. Což mě napadá, že by bodlo nějaké setkání u kávičky což? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to by bylo úplně skvělé zajít někam spolu! Rozhodně mi napiš na FB a domluvíme se :)

      Vymazat
  5. Velmi aktualni. Slepicka je od srpna zavrena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemyslím si, viz jejich poslední příspěvek na FB: https://www.facebook.com/Ruzova.Slepicka/photos/a.158486374316958.1073741833.155572701274992/657946234370967/?type=3&theater :) My jsme tam byli naposledy na začátku září a pevně doufám, že zavírat vážně nebudou.

      Vymazat
    2. Hezké odpoledne přeji,

      slečny, potěším Vás informací, že Slepička sice od srpna zavřená je, ale od konce února bude kavárnička po rekonstrukci zase v provozu :)...takže se tam určitě neváhejte zastavit, bude to tam fakt pěkný, skoro to nepoznáte..

      Vymazat
    3. Tak to je skvělá zpráva, děkuji za informaci a ráda se opět zastavím!

      Vymazat
    4. Není zač :-) dneska jsem tam nakoukla, je tam nový nábytek, tak už se těším, až bude otevřeno...pan správce říkal, že do 3 týdnů by to mělo šlapat.

      Vymazat
    5. Za málo :-) a informace je to opravdu potvrzená, mám to skoro z první ruky...koncem února to už určitě pojede..

      Vymazat
  6. Tyhle tipy od tebe mám ráda, jen škoda, že nejsem z Brna, ale třeba někdy tam budu mít cestu a omrknu :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  7. Z Marinády do Piknik boxu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Piknik box je hodně super, ale hlavně když je hezky teda :)

      Vymazat
  8. V Podniku jsem ještě nebyla, díky za tip :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)