Rok 2016

Přichází chvíle, kdy beru do ruky již značně ošmatlaný a použitý diář, začínám v něm listovat a připomínat si všechny zásadní okamžiky uplynulého roku. Tohle je chvíle, kterou miluju, stejně tak jako připravování nového diáře na další rok. Miluju si přepisovat všechny narozeniny, kroužkovat svátky a plánovat velké události jako koncerty a festivaly. Tento shrnující článek je u mě na blogu již tradiční, vydávám jej vždy na Silvestra, a nejinak je tomu i letos. Jdeme na to, jaký byl můj rok 2016?
Leden | Jako již tradičně jsme úderem půlnoci oslavili s Tomem výročí, ve škole jsem v půlce ledna dokončila všechny zkoušky a konečně začala psát bakalářku. Měla jsem z toho pořádné nervy, a to jsem ještě netušila, co dalšího mě čeká. Začala jsem spolupracovat s Nespressem, donesla si domů jejich kávovar a první zásobu kapslí. Kávičky mi pak zpříjemňovaly nejen psaní bakalářky :)
Únor | Koncert Disclosure, na který jsme se s partou tak těšili, byl na Valentýna z technických důvodů zrušen, a my tak zůstali trčet v Praze až do půl 4 do rána. Wow, pořád z toho cítím hořkost. No ale abychom to trochu napravili, čekal nás koncert The Dumplings na Flédě, a ten byl boží. Taky jsem byla na akci Jsme jen ženy (vlog) a viděla naživo porcovat obrovské tuňáky (vlog).
Březen | Změnil se mi vedoucí bakalářky, což znamenalo změnu k lepšímu, jak jsem brzy zjistila. Přihlásila jsem se ke státnicím a podala si přihlášku na NMgr. studium. Uspořádaly jsme s holkami další blogerský bazárek, s Tomem jsme si udělali výlet do Olomouce a zašli na výstavu Andyho Warhola (vlog, článek).
Duben | Výletovali jsme dále, tentokrát do lomu Hády (vlog, článek), zažili jsme další koncert, tentokrát kapely Bokka. Zúčastnila jsem se NYX eventu (vlog, článek), dokončila jsem psaní bakalářky a úspěšně ji odevzdala. Následovala zasloužená party a pak se roztočil měsíční kolotoč učení na dvoje státnice.
Květen | Moje narozeniny jsem strávila tak, že jsem tvořila písemné státnice z francouzštiny, yaay! Tom mě za to pak vzal na burger, taky se v květnu jako vždy hrálo mistrovství v hokeji - tím jsem si zpříjemňovala učení na státnice. Zúčastnila jsem se přehlídky Wolfgangu (vlog, článek) a taky začalo období food festivalů - zvládli jsme Bosch Fresh festival, Trhy jako Brno i Street food rocks. Poslední květnový den = státnice na ekonomce.

Červen | První červnový den = státnice z frániny. A já to všechno zvládla! Stala se ze mě slečna bakalářka (ta dvě písmenka před jménem jsem ještě nepoužila a asi ani do té doby, než snad budu Ing., nepoužiju), úspěšně jsem zvládla i přijímačky na NMgr. studium, i když byly těžší, než jsme všichni čekali. Začala jsem víc chodit do práce, střihla jsem si i dobrovolnický den v přírodě, na konci června za námi přijela kamarádka z Belgie na návštěvu (vlog) a my pak odjeli na dovču do Berlína (články, vlog). Ještě mě čekala akce s Elninem v Praze, červen byl hodně nabitý měsíc!
Červenec | Napřed výlet parníkem na hrad Veveří (vlog), potom dvoudenní festival FingersUp, neúspěšné shánění bytu jen pro nás dva a na konci července promoce, kdy se sjela celá rodinka i z Jihlavy.
Srpen | K promocím jsem dostala nějaké finance, které jsem využila na zhotovení brýlí. Ano, po nějakých 7-8 letech, kdy jsem nosila jen a jen čočky, jsem se rozhodla dát očím pokoj a střídat čočky s brýlemi. Ze začátku to byl neuvěřitelný nezvyk, ale teď se snažím brýle nosit klidně celý den, když jsem o víkendu doma. Zajímalo by vás nějaké video na toto téma? Opět jsme výletovali, tentokrát konečně do Lednice (vlog), a taky do Prahy, konečně na koncert Disclosure, který už se tentokrát konal. A byl to zážitek na celý život. Být ve druhé řadě, protančit celý koncert a znát všechna slova všech písniček, to je nepopsatelné <3
Září | Dlouhé letní prázdniny se začaly chýlit ke konci, ale ještě než jsem nastoupila zpátky do školy, stihla jsem se vidět s Míšou ze Stylewithme a Týnkou Třešničkovou. Taky jsme si užili druhou naši dovču v Krakově (články, vlog). No a pak už jsem zasedla do lavice, poznala své skvělé spolužáky (vážně, po gymplu a po bakaláři je to obrat o 100 % a miluju to) a na konci září jsem přivítala v Brně další kamarádku, tentokrát z Německa. Opět výživný měsíc :)
Říjen | Týden kávy jsem letos zrovna moc neprožila. Zjistila jsem, že škola opravdu bude hodně časově náročná, jak nám každý říkal. Byla jsem pozvána do showroomu POSHme a v jejich sukních nafotila super fotky (článek, vlog). Se spolužáky jsme si byli zaskákat na trampolínách v Jumpparku, což rozhodně doporučuju.
Listopad | V kvízu naší katedry jsme vyhráli naprosto všechno (dvě lahve vína, fakultní tašky, propisky a bonbónky) a pak z toho byla dobrá party. S Tomem jsme byli na opožděné Halloween party za pop-artové postavičky, opět jsem viděla holky z ACOS na autogramiádě v Brně. Pořádaly jsme další bazárek, po x letech jsem byla v kině na Fantastických zvířatech. Začali jsme zkouškovat (ano, brzy, bohužel nás čeká 12 zkoušek, tak je potřeba si to rozložit) a chodit na svařáky na vánoční trhy.
Prosinec | Čekalo mě otevření showroomu Soulmate brands, ve škole jsme začali řešit stáže ve Francii, které nás čekají v září. Opět jsme s kolegy byli na výborné firemní večeři, pokračovalo se ve svařákování a ve zkouškách. Nakonec jsem prožila krásné vánoční svátky v rodinném kruhu, na chvilku si odpočinula a s energií se těším na to, co mi nový rok 2017 přinese :)

A jaký byl váš rok 2016? Já moc děkuji vám všem, kteří jste ho se mnou virtuálně strávili, děkuji za vaši přízeň, za všechny komentáře, lajky, zkrátka veškerou podporu. Blogování mě baví už téměř šest let a ještě pár let tu asi strašit budu. Oslavte to dnes hezky a do nového roku vkročte pravou nohou!

7 komentářů

  1. Krásná rekapitulace roku. Do nového roku Ti přeji vše nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Tobě také hezký nový rok :-)
    Článek je super, takových zážitků :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani, držím palce hlavně ve škole a jinak přeju kupu skvělých zážitků i v roce 2017 :)

    OdpovědětVymazat
  4. pekný článok, želám ti podobne skvelý rok 2017 ;) inak, tie vianočné balíčky sú zabalené prekrásne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Perfektní shrnutí! :) Jinak také ti přeji Šťastný Nový rok :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné shrnutí! Moc ráda vzpomínám na Fingers Up, bylo tak krásně :)
    Do nového roku ti přeji jen to nejlepší, Aničko :* Těším se na tvé články a video v tomto roce!

    Můj prosinec 2016

    16 věcí za rok 2016

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné shrnutí:) zažila jsi toho opravdu hodně :) Přeji ti krásný Nový rok, ať je tak úspěšný jako předešlý:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)