15/10/2016

Ahoj! Zdravím vás takto při sobotě, doufám, že si užíváte víkend. Já zatím docela ano, ráno jsem se byla u nás ve městě mrknout do sekáčů a ulovila jsem dva pěkné kousky. Sice jsem šla pro nějaký kabát, ale na ten jsem bohužel neměla štěstí. Odpoledne jsem upekla mrkvové muffiny a s mamkou jsme vyrazily na procházku a na nějaké ty dobroty do kavárny. Zítra se chystám dělat dýňovou polévku a měla bych si přečíst něco do školy. A jaký je váš víkend? :)
Začnu mou skoro už závislostí, a to kávou. Pořád mám nejraději cappuccino, i když doma si nejčastěji dělám holé espresso jen s trochou cukru. Nespresso mě tomu naučilo, pomalu si oba s Tomem odvykáme od mléka a cukru a snažíme se trochu i rozpoznávat chutě v kávě :) V kavárnách mám ale "kapůčo" ráda, i kvůli latté artu, a tak když měli v Punktu cappuccino za 20Kč, domluvili jsme se s kamarády a šlo se! A to rozlité kafe vypadá na fotce fakt dobře, co říkáte? (Zdravím Ivetku!)
Doporučuju dát si v Atlasu svařený mošt, přinesou vám ho v takovém roztomilém plecháčku <3 A to jejich menu a zvířátka všude po stěnách jsou prostě bezkonkurenční! / Balíčky z Wayfareru chodí čím dál tím lépe zabalené, líbí se mi, že tohle jsem si mohla v pohodě odnést z pošty.
Zbláznila jsem se a v knihovně jsem si pujčila 4 knížky, které mají dohromady skoro 2000 stran. Za měsíc to určitě nestihnu, ale Pokoj už mám dočtený a doporučuju ho (jak knížku, tak film, ale kniha je klasicky lepší), teď jsem v pětině Písečného muže a hltám to. / Ráda čtu i v horké vaně, je to pro mě forma relaxu.
Local Barber Shop pořádal poslední Street Picnic ve spolupráci s Vietnamskými bagetami (v nabídce měli bun cha, čerstvé závitky a vietnamský puding) a Koblihou (vychytali jsme s Tomem poslední s Lotus sušenkami a bylo to žrááádlo) - o obou podnicích jsem už mluvila v oblíbencích a budou figurovat i v chystaném gastro průvodci po Brně :)
Byla jsem v DMku omrknout novou značku Trend it up! a odnesla jsem si tu nejtmavší matnou rtěnku, co tam měli. V akci jste ji mohli vidět v posledním videu (unboxing balíčku z Norma Zlín) a zatím to vypadá, že bude fajn. Chcete recenzi? / Z téhle dýně jsem prosím pěkně udělala cheesecake, polévku a ještě plný talíř pečené dýně v troubě. Za těch 28 Kč bylo výhodné vybrat si ten největší kus :D
Koktejly v Baru, který neexistuje z jejich nového menu. Já měla nějaký citronový i se zmrzlinou, Tom měl něco zvláštního s hráškem, ale mu to chutnalo :D A Berta si nechala namíchat gin s grepovým džusem. Všichni jsme byli spokojení, jinak to ani v Baru nejde. / Když ještě bylo téměř letní počasí a já se rozhodla vyfotit tyhle nádherné kytičky, co nám rostou před domem.
Nejaktuálnější fotky z dneška - nádherná podzimní Podzámka, procházela jsem se tím naším parkem po dlouhatánské době a hlavou mi probíhalo tolik vzpomínek, které se odehrály na tolika místech. Do Podzámky jsem chodila jako mimčo i jako teenager a taky jsme tam randili na začátku s Tomem <3 A naše občerstvení v Café Matiné, jejich mrkvový dort je nejlepší a mamčin stracciatella višňový byl taky výborný.
A protože tentokrát fotek z mobilu není tolik, rozhodla jsem se vám ukázat ještě pár fotek z víkendu, kdy mě v Brně navštívila Berta, jedna z mých nejbližších kamarádek počas Erasmu. Tohle je společná fotka z Baru, hrozně se mi tam líbí ta lampa. Ještě tak mít jiné oblečení a připadám si jak ve 30. letech :)
Navštívily jsme i brněnské podzemí, konkrétně labyrint pod Zelňákem. Pro studenta to vyjde 80 Kč a máte 40 minutovou prohlídku s průvodkyní. Bylo to zajímavé, tohle jsou cedule, co museli odsouzení mít na krku, když byli přivázání u pranýře.
To jsme ještě měli na České deštníky a kdo s nimi neměl fotku na instagramu, jako by nebyl.
No a na konec dvě fotky míst, které se nachází kousek pod Špilberkem, akorát z té strany od Mendláku, ze které se normálně nahoru moc nechodí, a já tak úplně zapomněla, že tam něco takového je. Pavilon i vodopády by při návštěvě Brna určitě neměly uniknout vaší pozornosti, já dost přemýšlím, že tam nafotím nějaký další outfit :)
Jak se vám tento random článek líbil? Také občas ve svém městě objevíte místa, na která už jste zapomněli nebo jste o nich vůbec nevěděli? Těším se opět na vaše komentáře :)

8 komentářů

  1. Krásné fotky a prosím prosím napiš recenzi na tu rtěnku :)

    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Kavárnu Punkt jsem objevila také teprve nedávno a jsem z ní nadšená :-). A knížky si chodíš půjčovat do Zemské knihovny? Děkuju moc za odpověď
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vendy, Punkt je fakt super :) A ne, chodím do knihovny v Kroměříži, MZK mi přijde, že je spíš na odborné knihy, a když už tam mají nějakou beletrii, tak je prezenční. Koukala jsem na Mahenovu knihovnu, ale tam nerozumím tomu systému poboček, nevím, jak a kde bych si měla něco pujčovat :D Ty chodíš někam v Brně?

      Vymazat
    2. Právě taktéž ne :-(. Chodím pouze do MZK, ale pro odborné knížky a po beletrii jsem se tam zatím nekoukala, ale jak píšeš, myslím, že to tam s ní nebude nikterak slavné. Zkusím mrknout na tu Mahenovu, díky moc za tip :-).

      Vymazat
  3. jsem sice v malém městě, kde mám téměř vše prošmejděné, ale občas se také něco objeví, místo, nebo něco, co jsem ještě neviděla. Do toho podzemí bych také ráda, kámoška tam byla a říkala, že je to super, bohužel v poslední době se moc do Brna nedostanu:(. Jinak super random!:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Recenze na rtěnku by se hodila ráda bych si od nich něco pořídila :) Jinak jako opět dokonalé fotky! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  5. Ten plecháček je strašně roztomilý :) Jinak my doma máme teď celkem velkou spotřebu dýně, protože já si ji nějak oblíbila a mám ji teď každý víkend na oběd :D

    Weleda | Citrusové hydratační tělové mléko a krém na ruce

    OdpovědětVymazat
  6. Ani, proti tobě je můj život pěkná nuda! A po Brně taky ráda objevuju, na tom se shodneme. ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)