L'Occitane Aromachologie & limitka s vůní verbeny

Ahoj! Jak asi víte z mých sociálních sítí, byli jsme s Tomem o víkendu v Krakově, byla to naše poslední dovča. Moc jsme si to užili, tak se tu brzy těšte na záplavu fotek a za 2 týdny taky na vlog :) V dnešním článku bych vám ale chtěla představit novinky od značky L'Occitane, která slaví 40 let od svého vzniku. Při té příležitosti přišla s limitovanými edicemi Verbena a Levandule, což jsou dvě bylinky, které jsou pro L'Occitane ikonické. Z levandulové řady mi přišla koupelová pěna, kterou už doma mám, tak jsem ji poslala jedné z vás. Do této řady patří ještě duo mýdel s obsahem levandulových květů, které jsou dokonalé k peelingu celého těla. Verbenová řada je malinko bohatší, obsahuje 4 výrobky - toaletní vodu, sprchový gel, duo přírodních mýdel a "voňavý dotek", což je parfemovaný gel, tedy vůně v gelové formě. Ke mně se dostala toaletka, tak se pojďme podívat, jaká je.

Oficiální popis: Pikantní, osvěžující a krásně lehká vůně verbeny v jejím přirozeném stavu, doplněná citrusovými tóny, vám bude připadat, jako byste promnuli mezi prsty svěží letní ráno v panenské přírodě.
Vůně je přesně taková, jakou ji L'Occitane popisuje. Je velmi osvěžující a lehká a hodí se do letních dnů. Je to vůně, kterou jen tak na někom necítíte. Je hodně výjimečná a nemusí vonět každému. Já sama upřednostňuju květinové a ovocné vůně, takže tahle verbenová je v mé sbírce docela unikát. Sahám po ní ve chvíli, kdy už mě moje klasické vůně nebaví a chci něco svěžího.
Flakonek má geniální rozprašovač, který vůni dávkuje hodně jemně. Jen škoda, že vůně na kůži nevydrží vonět nijak dlouho. Po zhruba 2-3 hodinách už ji na sobě necítím. Nebylo by na škodu, kdyby se vyráběla i jako parfémovaná voda, ne jen jako toaletka. Seženete ji TADY za cenu 1190 Kč, flakonek má 100 ml, tedy největší možný objem vůní.
Dalšími dvěma novinkami jsou produkty z řady Aromachologie, která si zakládá na aromaterapeutických účincích a přírodním složení, z nějž převládají esenciální oleje. Prvním produktem je olej na suché a poškozené vlasy, který je dvoufázový a nádherně voní po 5 esenciálních olejích, které obsahuje.
Oficiální popis: Vlasový olej, který dodá vašim vlasům lesk, sílu, vitalitu a ochrání je před nepříznivými vlivy. Dvoufázová formule kombinuje sílu pěti esenciálních olejů s dalšími pečlivě vybranými složkami, které pečují o krásu vlasů. Mokřadkový a jojobový olej vlasy vyživuje a zvyšuje jejich přirozený lesk. Díky kombinaci provitaminu B5 a olejů bohatých na omega3 a omega9 mastné kyseliny jsou vlasy chráněné před dehydratací. 
Olejíček se před použitím musí protřepat, aby se obě složky spojily. Díky pumpičce se snadno dávkuje do dlaně a mým polodlouhým vlasům bohatě stačí 1-2 pumpnutí. Opravdu to s olejem není potřeba přehánět, pak dopadnete tak, že budete mít mastné vlasy těsně před odchodem do práce. Otestováno za vás :D Taky není dobré olej dávat do vlasů těsně před žehlením, potom se snadno spálí. Také otestováno za vás, naštěstí to nebylo zas tak hrozné jako to velké množství oleje ve vlasech! Tedy, když olejíček použijete správně, čekají na vás nádherně lesklé vlasy plné života, které jsou hebké a vyživené. A rozhodně se nemastí dřív, to vůbec nepozoruju. Ani ty z vás, které mají jemné vlasy bez většího objemu, se nemusí bát, že by po použití olejíčku byly vlasy zplihlé. Vlasy se snadněji rozčesávají a jako bonus nádherně voní po bylinkách. Pro suché vlasy tohle bude ideální parťák, já ho použiju jen někdy, když cítím, že by to mé vlasy potřebovaly. Balení 100 ml seženete za cenu 710 Kč TADY a věřte mi, že ho jen tak nespotřebujete.
Poslední produkt už skoro ani nespadá do kosmetiky, jedná se o harmonizující sprej určený pro použití doma. Oficiální popis: Harmonizující sprej oplývá vůní svěží tak, že evokuje čerstvě vyprané prádlo usušené mezi levandulovými poli v Provence. Obsahuje esenciální oleje z jalovce a eukalyptu, které mají moc odplavit z vaší mysli všechny trable. Sprej neutralizuje nepříjemné pachy a osvěží jak váš domov, tak i prádlo.
Sprej má praktický rozprašovač a v jeho vůni nejvíce cítím právě eukalyptus. Přijde mi škoda ho používat jako sprej na toaletu, a tak ho využívám jen výjimečně. Když mám pocit, že to v bytě nevoní (třeba když se zapomene vynést koš nebo mají vaši spolubydlící zvířátko, které zrovna nevoní po fialkách), stříknu párkrát po celé místnosti a sprej se nádheně rozvoní. A jde cítit docela dlouho, když do místnosti vstoupím, tak cítím lehký závan eukalyptu :) Na prádlo jsem ho ještě nezkoušela, ale věřím, že bude super na rýmu. Pak jím navoním polštář a hned se bude lépe spát. Tohoto šikovného pomocníka do domu seženete TU za cenu 755 Kč, sprej má objem 500 ml a taky se jen tak nespotřebuje.

Co na novinky od L'Occitanu říkáte? Zaujala vás některá z nich? Já si užívám všechny tři :) Schválně mi dejte v komentářích vědět, jestli máte nějaký podobný sprej na doma, který nepoužíváte jenom na záchod. A mějte se skvěle!

2 komentářů

  1. Produkty mě dost zaujaly a to nejen díky svým pěkným obalům :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Na fotky z Krakova se už moc těším :-).Jinak od Loccitane jsem snad ještě nikdy nic nezkoušela, což je myslím chyba, když vidím tuhle limitku!
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)