Tipy na dobré snídaně

Ahoj! Snídaně je pro mě základ dne, ještě nikdy se mi nestalo, že bych se nenasnídala. Potom bych neměla celý den žádnou energii. Snídám opravdu ráda a většinou i dost dlouho. Tak jsem si říkala, že zkusím nafotit pár mých oblíbených snídaní a třeba někoho z vás inspiruji :)

V zimě si každé ráno vařím čaj, v létě spíše preferuju čistou vodu (popř. s citronem nebo s okurkou) nebo ovocný džus. Nejčastěji snídám na slano, tedy nějaké pečivo buď se šunkou nebo se sýrem, gervais, pažitkou nebo jarní cibulkou a k tomu si ještě nakrájím zeleninu - buď rajče, papriku nebo okurek. O víkendech miluju míchaná vajíčka, buď jen tak nebo se slaninkou, když mají někde dobré avokádo, tak si ho koupím a udělám si pořádné sendviče s míchanými vajíčky a avokádem.
Od té doby, co se na sociálních sítích začaly objevovat ovesné a jiné kaše, jsem přišla na chuť i sladkým snídaním. Ovesnou kaši si dělám velmi jednoduše - do misky nasypu vločky (super jsou ty z Lidlu nebo ty jemné od Emca) a zaliju je mlékem. To množství dávám od oka, už na to mám odhad, aby kaše nebyla moc řídká ani hustá. Dám to na minutu a půl do mikrovlnky, mezitím si nakrajím ovoce, která mám zrovna doma, tím pak posypu hotovou kaši. Přidám lžičku slaného karamelu (recept tady), někdy i chia semínka, sezamová semínka, oříšky, kokos nebo skořici a chutná snídaně, která i hodně zasytí, je na stole.
Tady mám zrovna kaši s broskví, švestkami a chia semínky. Slaný karamel už je vmíchaný do kaše :)
Když zrovna dojdou vločky nebo mléko, dávám si bílý / řecký jogurt nebo tvaroh, opět se spoustou ovoce, s oříšky, chia semínky nebo klidně i s cereáliemi. Poslední dobou jsem si oblíbila nové cereálie od Nestlé, které se dají koupit ve dvou variantách - přírodní a skořicové. Tyto cereálie jsou vlastně mixem kukuřičných lupínků a medových Cheerios kroužků. Bála jsem se, že ta přírodní varianta bude taková mdlá, ale cereálie jsou ochucené medem, a jsou tak akorát sladké. Ty skořicové jsou sladší, ale zas takový rozdíl mezi těmi variantami není, chutnají mi oboje.

No a když se naskytne slavnostní příležitost, jako třeba promoce nebo narozeniny, strávím ráno v kuchyni hodinu a půl a udělám pořádné lívance. S bílým jogurtem, borůvkami (popř. s banánem), posypané kokosem a přelité slaným karamelem. Gastroporno, foodporn, zkrátka nebe v puse. To musíte ochutnat. Vypadá to tak skvěle, jak to chutná. Recept na lívanečky mám odtud, ale nedávám borůvky dovnitř a na medovou omáčku kašlu, slaný karamel je lepší <3
Do komentářů mi napište, jak a co snídáte vy? Také to rádi střídáte? Nebo patříte mezi ty, co snídani klidně vynechají, a co vás k tomu vede? Těším se na to, co mi napíšete :)

7 komentářů

  1. Pro mě je snídaně také základ dne. Často snídám ovesné kaše nebo müsli, občas upeču nějaký koláč. Slané snídaně mám spíše výjimečně. Krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jééj super si ma inšpirovala. Už sa teším na zajtrajšie ráno, keď si z toho niečo pripravím :)).

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych bez snídaně neodešla z domu :) Je to pro mě základ dne. Mňam, Tvoje snídaně se mi líbí. Já mám v 80% snídani na sladko, ale vajíčka nebo nějaké pečivo se šunkou/sýrem si taky dám

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné snídaně :) Někdy mám ráda slané a někdy sladké. Někdy zas musím mít oboje i něco ze slaného a pak nějakou sladkou tečku :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak často dělávám, že si dám třeba menší chlebík a na konec kousek buchty nebo koláče jako sladkou tečku :)

      Vymazat
  5. já to mám přesně naopak - většinou snídám sladké, protože jsem spíše na to slané, které se užiju po zbytku dne. ale k víkendu vajíčka prostě patří, s tím souhlasím :)) dříve jsem si užívala ovesné kaše, ale v poslední době na ni vůbec nemám chuť a raději den začínám vydatným smoothie. ultimátně nejlepší snídaně jsou pro mě právě lívance nebo palačinky. asi je dnes večer ještě udělám, abychom měli zítra k snídani :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš v tom logiku, holka! Já taky mám pak po zbytek dne slané, možná proto si ráda dám na svačinu něco sladkého, ať už jogurt, smoothie, koláč nebo sušenku. Mně osobně třeba smoothie ke snídani nestačí a dělá mi problém toho vypít víc než 2 deci, pak už to do mě neleze a přestává mi to chutnat :( Lívance nebo palačinky rozhodně vedou! Je s tím spousta práce, ale stojí to za to.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)