Manufaktura sedmikráskový pleťový elixír

Ahoj, dnes tu mám pro vás recenzi produktu od značky Manufaktura. Tuto značku už znám dlouho, několikrát jsem byla v jejich obchůdcích a kupovala jsem tam dárky pro své blízké. Sama jsem ale doposud nic nevyzkoušela, a tak když jsem na webu blogerky.cz spatřila výzvu na testování sedmikárskového pleťového olejového elixíru, zapojila jsem se. Byla jsem vybrána, balíček s elixírem ke mně dlouho hledal cestu kvůli komplikacím se špatně uvedeným příjmením, ale nakonec jsem elixír konečně držela v ruce. A jak mi vyhovuje?

Oficiální popis: Exkluzivní pleťový elixír je kombinací vzácných rostlinných olejů - šípkového, jojobového, avokádového, makadamiového a slunečnicového, obohacených o výtažek ze sedmikrásky a rozmarýnu, vitamín E a koenzym Q10. Jedinečná receptura, bohatá na cenné přírodní ingredience dodá exkluzivní pěstící péči normální, suché i citlivé pleti. Napomáhá regeneraci a obnově bariérové funkce pokožky před nepříznivými vlivy vnějšího okolí. Vyhlazuje a zpevňuje pleť, dodává jí potřebnou výživu a hydrataci, hedvábnou vláčnost, pružnost a jas a předchází jejímu stárnutí. Je doprovázen jemnou bezalergenní vůní a neobsahuje konzervanty.
Ještě doplním, že elixír je vhodný i na péči o krk a dekolt, protože pokud třeba jako já rády spíte na boku, mohou se vám na krku začít objevovat vrásky. Olejový elixír oceníte i v létě, protože se dá použít po opalování k rychlejší regeneraci pokožky. Mě zaujalo už samotné balení, vypadá velmi elegantně až luxusně. Oceňuji dávkování kapátkem, vždy si naberu trochu olejíčku do pipety, kapnu si 2-3 kapky do dlaně a prsty pak elixír nanáším na celý obličej a krk. Elixír používám přes noc, kdy se do pleti krásně vsákne, a ráno se probouzím s krásnou, hydratovanou pletí. Musím potvrdit i to, že olejíček jemně voní, jedná se o opravdu příjemnou lehkou vůni.
Pleťový elixír seženete v obchodech Manufaktura nebo na e-shopu TADY za cenu 329 Kč. Za balení 30 ml si myslím, že to je skvělá cena. S žádným podobným pečujícím produktem zkušenost nemám, snad jen se sérem od Frais Monde, to ale používám ráno místo denního krému, tak nemůžu srovnávat. Elixír se ale zařadil k mým oblíbeným produktům a nutí mě o pleť pečovat víc, než jsem byla doposud zvyklá. Doporučila bych ho těm z vás, které máte suchou pleť, já mám pleť normální a také mi vyhovuje, jen cítím, že přes velmi horké letní večery se do pleti nevsakuje tak dobře a ráno se vzbudím s lehce ulepeným obličejem. Na zimu to ale bude ideální parťák!
Jak už jsem psala, se zasláním balíčku byly nějaké komplikace, a tak mi zastoupení Manufaktury poslalo jako "kompenzaci" ještě jejich balzám na rty z řady Wine cosmetics, což je řada, jejíž produkty obsahují hroznové víno bohaté na přírodní antioxidanty. Tak jsem si řekla, že rovnou zrecenzuji i balzám, ať to máme takto při jednom. Tento balzám na rty obsahuje kromě hroznového oleje ještě bambucké máslo a pyšní se přívlastkem zjemňující.
Balzám příjemně voní právě po hroznech, na rty se nanáší zkoseným tubičkovým aplikátorem. Rty vyživí, zjemní a zahalí je do jemné vůně. Ráda tento balzám používám před tím, než si nanesu rtěnku. Tím, že rty hezky zjemní, se mi rtěnka nanáší lépe a u tekutých matných rteněk cítím, že se mi tolik nevysouší rty. Balzám má 15 ml, což je poměrně dost, a seženete jej TADY za cenu 99 Kč.

Co dodat? Kosmetika Manufaktura se mi zamlouvá zatím naprosto vším, jak obaly, tak obsahem a účinkem produktů, tak i cenovou dostupností. Zkoušeli jste od této značky něco? Jak vám to vyhovovalo? Inspirujete se mou recenzí a půjdete si elixír koupit? Dejte mi vědět v komentářích, už se na ně těším. Jo a co říkáte na fotky? Mně se moc líbí, ta kytice v pozadí je z květinářství Rosebud, dostala jsem ji od Toma k promoci a nejspíš ji tady v usušeném stavu ještě uvidíte :)

7 komentářů

  1. Také mi bude vyhovovat, až bude trošku chladněji :) A ten balzám vypadá moc dobře!

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Olej vypadá v celku dobře a určitě stojí za vyzkoušení. :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Hm.. plánovala jsem na zimu svoji skincare obohatit více o oleje, tak už mám super adepta.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají zajímavě, nejspíše vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. také jsem se účastnila výzvy a obdržela elixír a nedávno o něm psala n blogu:) mně osobně se elixr líbí, i když jsem testování spíše přenechala mé mamce abych ji pomohla s bojem se špatnou pokožkou :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je od tebe hezké :) Moje mamka nepoužívá skoro nic, ani nikdy moc nepoužívala, tak má krásnou pleť i po padesátce :)

      Vymazat
  6. Výzvy jsem se také zúčastnila :) Od zastoupení značky je moc hezké, že ti poslali ten balzámek :)

    Skincare Routine

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)