Nespresso & ledové cappuccino

Ahoj! Jak už jste si asi všimli, na blogu probíhají změny designu, takže tento vzhled je prozatimní, kóduju to postupně. Moje znalost HTML a CSS je značně omezená, takže praktikuji metodu pokus-omyl, ale docela se mi to daří :) Ještě dojde ke změně celého headeru a loga, takže stay tuned!
Jelikož venkovní teploty stoupají, začínám si častěji dělat různé osvěžující drinky, ať už ovocné vody a limonády nebo ledovou kávu v různých podobách. Dnes vám chci ukázat jednoduchý recept na ledové cappuccino, které si přes prázdniny budu dělat určitě často.


Na ledové cappuccino budeme potřebovat: připravené espresso (já jsem se držela postupu z knížečky receptů Nespresso a použila kapsli Ristretto), mléko (dávala jsem od oka), našlehanou mléčnou pěnu, skořici / kardamom / muškátový oříšek na ozdobu.

 Připravíme si espresso a podle chuti jej osladíme. Přelijeme ho spolu se studeným mlékem do vhodné nádoby a dáme odpočinout do ledničky. Určitě by šlo nalít espresso s mlékem do shakeru s ledem, je to rychlejší a výsledný nápoj bude ještě ledovější.
 Mezitím si našleháme mléčnou pěnu, já k tomu používám ruční šlehač z Ikei za pár korun. I když občas blbne, na naše domácí použití to stačí a pěnu našlehá hezkou.
Cappuccino přelijeme do skleničky, přidáme pár lžic mléčné pěny a ozdobíme špetkou skořice, kardamomu nebo muškátového oříšku.
Malý tip: Přidejte do cappuccina Baileys, chutná to skvěle!

Dejte mi do komentářů vědět, jestli si doma také připravujete podobné kávové drinky a můžeme se navzájem inspirovat. Určitě se tady během léta objeví ještě další recepty na osvěžující nápoje, baví mě zkoušet různé varianty :)

7 komentářů

  1. Milujem tvoje fotografie, tá neskutočná energia, ktorá z nich vyžaruje ♥

    |SYDNEY SLEEK|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mnohokrát děkuju, mě moc baví vymýšlet ten styling a fotit to. Tak jsem vždycky ráda, že to jde vidět a líbí se vám to <3

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře, ještě mít tak super kávovar.. :D :))

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé to vypadá skvěle :) A taky nový design super! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to opravdu skvěle, ale já stejně vždycky skončím u klasické ledové kávy, ta je totiž nejrychlejší :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  5. Hned bych ti to ledové cappuccino vypila!:) Já šlehám mléko amatérský ve french pressu a je to rozhodně lepší, než ten malý ruční šlehač! :) Pokud máš příležitost, určitě doporučuji to zkusit.

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, teraz som dostala chuť na kávu. A to som jednu dopila ♡

    ♡ * Banggood haul* ♡

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)