DIY travel diary

Ahoj! Kdo mě sleduje na Facebooku (což byste měli, sdílím tam spoustu věcí), tak si před nějakou dobou určitě všiml, že jsme si s Tomem začali vyrábět takový cestovní deníček. Měla jsem tu myšlenku v hlavě už déle, jen trvalo ji zrealizovat. Skvělý scrapbook na vytvoření deníku jsem koupila v Tigeru za 100-150 Kč, teď už si to nevybavuji přesně, ale pořád by ho tam měli mít. Psali jste mi i další tipy, kde pěkné notýsky koupit, třeba na Kašmidaš, Languo, Papelote, Moleskine nebo NikoNiko.

Ke scrapbooku jsem v Tigeru koupila i post-it lepíky ve tvaru řečových bublin, ozdobnou lepicí pásku, připravila jsem si pastelky, vyvolané fotky z Loma (na všechny můžete mrknout TU) a začala jsem tvořit.
Fotky jsem do bloku lepila průhlednou páskou, možná by byla lepší taková ta žvýkačkovitá hmota, aby mi páska nezavazela okolo fotek, ale tu jsem zrovna doma neměla. Pojala jsem to tím stylem, že na jedné stránce je jméno destinace, kterou jsme navštívili, a příslušná vlajka státu. Pod tím je buď pohled (pokud jsme posílali domů) nebo rovnou nějaká fotka, "ahoj" v daném jazyce a někdy také ilustrace typická pro danou zemi.
Podle toho, kolik fotek jsme měli k dispozici, pak vypadají další stránky. Nechtěla jsem fotit úplně všechno, přiznám se, že to ještě nemáme hotové, buď kvůli nedostatku nápadů nebo kvůli tomu, že nejsme tak zdatní výtvarníci :D Schválně píšu my, protože Tom se do tvoření také zapojil. Napřed jsem vůči tomu byla, přiznám se, skeptická, protože jsem doteď netušila, jestli umí hezky psát a kreslit. Ale on když se snaží, tak mu to vážně jde od ruky, je to můj šikula :)
Nejlepší stránku jsem vám ale vyfotit musela, ten obrázek nabubřelého Francouze s vínem a bagetou jsem nakreslila fakt hezky, ne? A k tomu to "Salut, bitches!" úplně vybízelo :D K Bruggám máme obrázek vaflí, k Benátkám gondolu, k Londýnu přidáme buď telefonní budku nebo doubledecker, atd. Zařadili jsme tam i fotky z Vily Tugendhat a z výletu do Olomouce. Letos tam přibude Berlín, dost možná i Krakow a doufáme i ve Vilnius, kam pojede kamarád na erasmus. Pokud byste se chtěli mrknout na všechny fotky z našich cest, protože mě třeba sledujete teprve chvilku, najdete je na těchto odkazech: Chorvatsko, Paříž, Londýn, Bruggy, Bretaň (celá série z mého erasmu), Budapešť, Itálie a Provence s Monakem, kde jsem byla já sama ještě s gymplem.

Co na náš cestovní deníček říkáte? Máte také něco podobného nebo vsázíte na klasické album s fotkami? Těším se na vaše komentáře a moc mě potěší, pokud se inspirujete :)

7 komentářů

  1. veľmi pekný nápad! :) keby som nebola lenivá dať si vyvolať fotky, určite by som si čosi také spravila aj ja :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. náááádherné :) skvělá práce :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to super nápad, máš to moc hezky udělané :) taky se na to už dlouho chystám. Mám nakoupeno spoustu nálepek, ozdobných pásek... jen mi chybí ta nejpodstatnější věc- fotky :D S přítelem jsme přes tři roky, ale společné fotky bych mohla napočítat na prstech jedné ruky :( :D

    OdpovědětVymazat
  4. Hezky jste si s tím vyhráli :) Jinak co se týče výletu, tak určitě doporučuji Varšavu, je to tam nádherný :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je super nápad, nad tímhle už dlouho přemýšlím, že bych si něco takového vyrobila. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, to je opravdu skvělý nápad :). Já ted na žádné DIY neměla čas, ale během prázdnin mám v plánu to napravit. Chtěla bych si udělat velkou nástěnku do pokoje :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)