Freedom makeup | oční stíny, rtěnky, čistič štětců, tvářenka

Ahoj! Zbývají mi 4 dny do státnic, hrozně to letí, ale zároveň to pomalu ubíhá a už bych to nejraději měla za sebou. Kupodivu už si "jen" opakuji všechny otázky, ale stejně mám pocit, že nic nevím. A co vím, to na potítku zapomenu :D Jsem nervózní i z obhajoby bakalářky, protože sice mám navrženou skvělou známku, ale já jsem ve veřejných projevech hroznej nervák. Člověk by řekl, že se to s natáčením videí zlepšuje, ale ta nervozita mě stejně vždycky dostane. Držte mi v úterý a ve středu palce! 
Samozřejmě se pořád nějak odreagovávám, a psaní článků na blog je jednou z nejoblíbenějších činností. Tak tu dnes pro vás mám recenzi na 5 produktů od Freedomu, podíváme se na zoubek dvěma mono očním stínům, kolekci rteněk, čištiči na štětce a tvářenku. Je toho hodně, tak pojďme na to :)



 Začnu kolekcí rtěnek Pro lipstick kit Now collection, která obsahuje 5 rtěnek normální velikosti a stojí 199 Kč. Za jednu rtěnku tak zaplatíte 40 Kč oproti 50 Kč, kdybyste si je kupovaly zvlášť. Líbí se mi obaly rtěnek, jsou sice z nekvalitního plastu (což jsem poznala u té růžové, která je celá nějaká rozbitá a nejde pořádně vysunovat), ale i tak vypadají dobře. Plus na spodu vidíte reálný odstín rtěnky.
 Kolekce Now obsahuje následující odstíny: 116 Game On!, 117 Juicy lips, 118 You Had Me At Hello, 119 Adorn a 120 True Power. Na swatchi jsou rtěnky zleva: Juicy Lips, Game On!, True Power, You Had Me At Hello a Adorn. Obě korálovo-oranžové i obě tmavé rtěnky se mi trefily do vkusu, ta růžová je na mě bohužel až moc barbínkovská a nosit ji nebudu. Kdybyste o ni někdo měl zájem, klidně napište a domluvíme se :)
 Rtěnky jsou pigmentované průměrně, na rtech s nimi musíte přejet několikrát, abyste získaly požadovaný sytý odstín. Ty světlé docela dost zvýrazňují vrásky a suché šupinky na rtech, bez opeelingovaných rtů tedy nevypadají vůbec dobře, jedině pod ně dát konturku přes celé rty. Ty tmavé dvě tohle nedělají a vypadají dobře i jen tak. Rtěnky jsou docela krémové, rty moc nevysušují, ale zato nevydrží dlouho. Dvě hodiny dají bez pití a jídla, pokud hodně mluvíte, pijete nebo jíte, tak je potřeba si hned rtěnku upravit.
 Sečteno podtrženo, za ty peníze jsou to fajn rtěnky. Neříkám, že by se staly mými oblíbenými, nicméně podobné odstíny jsem doma ještě neměla, a tak jsem je ráda vyzkoušela. I když svými vlastnostmi nejsou bůhvíjaké, pro někoho, kdo se rtěnkami začíná, by takováto kolekce 5 rtěnek mohla být dobrým odrazovým můstkem. Pro milovníky růžové má Freedom i kolekci Pink.
P.S.: Ten rozdíl mezi světlou a tmavou rtěnkou jde na tom zalézání do vrásek dost vidět, že?
 Na Freedom e-shopu jsem si dála vybrala tvářenku True Loved, která je svým odstínem narůžovělá, ale je i malinko do broskvova. Svěží šťavnatá barvička na jaro a léto. Tvářenka je moc dobře pigmentovaná, až mě to překvapilo. Stačí do ní malinko sáhnout štětcem, i tak je potřeba ji dobře rozblendit do ztracena, abyste nevypadaly jako Marfuša. Pokud máte dobrý štětec a nějakou tu praxi, výsledkem je svěží tvář, která láká k zulíbání :) Mně navíc na tvářích vydrží celý den bez hnutí, nicméně mám normální až suchou pleť. Za 50 Kč je tohle velká paráda, tuto tvářenku mohu vřele doporučit. Mají ji v dalších 5 odstínech.
 Oční stín v tmavěmodré barvě se jmenuje Smoulder (213) a ten fialovo-hnědo-vínový Gilded (220). Oba v sobě mají shimmer a hodí se na kouřovky nebo nějaké výrazné metalické líčení. Gilded ráda používám na denní nošení, nanesu ho na celé víčko, do ohybu oka přidám hnědý stín a rozblendím. Smoulder miluju na večer, na víčku udělá velkou parádu. Oba jsou hezky máslovité, nanáší se dobře jak prsty, tak štětcem. Pigmentace na víčku není bůhvíjaká, takže je lepší použít bázi. S tou od NYXu mi stíny vydrží klidně celý den a jsou mnohem výraznější. Opět, za 50 Kč není co řešit a pokud si vyberete odstín, který se vám zamlouvá, jděte do toho.
A konečně poslední produkt - Pro Studio brush shower, česky Antibakteriální sprcha pro štětce. Už samotný název je takový hravý a zaujme, design produktu se mi také zamlouvá, metalické tóny mám ráda. Čistič má 100 ml a stojí 250 Kč. Pravda, je o dost dražší než ten od Ebelin, který má také 100 ml a stojí do stovky. Je z něj cítit alkohol, jak už to u těchto produktů bývá zvykem, ale není to nic hrozného, co by váš nos nesnesl. Díky rozprašovači se nanáší skvěle a štětce hravě vydezinfikuje. Svůj účel splňuje a klidně vám ho doporučím, nicméně mi nepřijde, že by byl lepší než ten od Ebelin. Takže pokud slyšíte na nízkou cenu, Ebelin vyhrává.

Dnes to bylo hodně obsáhlé, ale doufám, že každý si z této recenze něco vzal. Freedom je poměrně nová značka, kterou seženete v Teta drogeriích. Při objednávce na jejich e-shopu neplatíte poštovné, už když objednáte nad 300 Kč, což mi přijde super.

Zkoušeli jste něco od Freedomu? Vyhovují vám jejich produkty nebo ne? Přijdou vám dost podobné sesterské značce Makeup Revolution? Těším se na vaše komentáře :)

3 komentářů

  1. tie rúže vyzerajú luxusne! škoda len že nemajú trošku sýtejšie farbenie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Rtěnky se mi teda moc nelíbí, ale za to ty stíny mi prijdou dost pěkné :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Ten oční stín Gilded je božskej! Musím si od Freedom konečně něco pořídit :D :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)