L'Occitane šampon a kondicionér | bambucké máslo

Ahoj! Dnes v Brně konečně vylezlo sluníčko a venku je vážně hezky. Já mám zrovna pauzu mezi hodinami ve škole, a tak jsem už udělala dva úkoly na příští týden a ještě zkusím napsat zase kousek bakalářky. Večer se chystám na workshop na téma travel hacking, který povede Kája, tak už se moc těším. Chtěla jsem jít už minule, ale to už nezbylo místo, tak jsem ráda, že to tentokrát vyšlo :) A mimochodem, už se těšíte na středu na náš další blogerský bazárek? Kdo z vás přijdete?


Tento článek pro Vás dnes atypicky nepíše Anička, ale já, Tom. Chtěl bych Vám v něm představit dva produkty od L´Occitane z jejich řady výrobků s bambuckým máslem. Anička totiž byla tak laskavá a vybrala mi jeden z jejich výrobků na testování. Mně, naprostému laikovi a „barbarovi“, který do nedávna ještě používal šampón 3v1 (sprchový gel, šampón a gel na holení), se tak otevřely úplně nové možnosti. Nějaký kondicionér jsem měl tak nějak v merku už delší dobu, přišlo mi, že mám vlasy po umytí vždy sušší a takové bez života. Zajímalo mě tedy, jestli pomocí něj budou vlasy hebčí a hezčí. K tomu, abych se dopracoval k co nejlepšímu výsledku, jsem ale nezůstal pouze u kondicionéru, koupil jsem si i šampón ze stejné řady. Jak si stojí v mém pomyslném žebříčku testovaných produktů, který mohu vést jen na základě používání pár přípravků od značek, které se proslavily spíše v textilním průmyslu, než v tom kosmetickém, se dozvíte níže.
Šampón je vybaven praktickou pumpičkou, kterou si nadávkujete množství tak akorát, což je tedy alespoň pro mě velkou výhodou. Velmi často se mi totiž stává, že si nandám takové množství šampónu, že si pak vlasy musím vymývat snad celou věčnost. Co bych šampónu vytknul je fakt, že ačkoliv je v popisku na internetu uvedeno, že disponuje bohatou, krémovou pěnou, mně osobně zas tak bohatá nepřijde. Co ale tenhle nedostatek vždy napraví, je jeho velmi příjemná vůně. Ta vydrží opravdu velmi dlouho a vlasy tak působí opravdu svěže. Za mě tady palec hore!
Kondicionér pumpičkou vybaven není, ale v tomto případě to nevadí, protože jeho konzistence je hustější než u šampónu. Nanesení se opět snoubí s příjemnou vůní, která je typická pro celou tuhle řadu. Jeho složení má napomáhat při výživě vlasů, které pak mají být pružné, lesklé a hebké. Přestože nemám vlasy, pro které jsou tyto produkty primárně určeny (extrémně suché a poškozené), jsem s výsledkem docela spokojen. Jistě to může být zapříčiněno tím, že mám vlasy více se mastící. Na druhou stranu jsou však po použití jemnější a svěžejší než obvykle.
Šampón s objemem 250 ml najdete na e-shopu L´Occitane, konkrétně TADY za cenu 405 Kč. Kondicionér má objem 200 ml a na e-shopu jej najdete ZDE za stejnou cenu jako šampón. Vím, že to není nejlevnější, ale věřím, že pro toho, kdo má suché vlasy, je toto „kombo“ vhodnou péčí. Navíc jsou produkty unisexové, takže když je příteli koupíte, klidně je pak můžete krást. A to už se vyplatí :D

Tak jak se vám Tomovo pojetí recenze líbilo? Chtěli byste, aby třeba jednou za čas něco takového napsal? A jak vás zaujaly produkty? Já si s nimi myla vlasy jednou a musím říct, že ta vůně je božská, ale jinak vesměs souhlasím s Tomem, nejlépe budou vyhovat vám, co máte opravdu suché vlasy :) Těším(e) se na vaše komentáře!

6 komentářů

  1. Mám příšerně suché vlasy, takže by byly pro mě jako dělané! Už vážně nevím, co s nimi..
    Tomova recenze je super, hlavně šampon "3v1" :D Klasika no.. :D :)
    Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze ;-) Měla jsem šampon a kondicionér na mě ještě čeká v krabici. Už si přesně nevybavuju, jak mi ten šampon vyhovoval, ale od té doby jsem si ho znovu nekoupila, takže mě asi úplně nenadchl. Vůni si ale stále pamatuju, ta byla moc pěkná.

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle duo by mi asi nevyhovovalo, ale vypadá hezky :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  4. Mě je takhle značka moc sympatická, už straaašně dlouho plánuji něco z péče o pleť si pořídit, ale nevím proč, furt se to oddaluje... :D Snad brzy.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je zajímavé přečíst si recenzi na kosmetiku od chlapa, klidně ho k tomu zase někdy pusť! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)