L'Occitane limetkový balzám na rty

Máte raději citron nebo limetku? Nebo vám to je úplně jedno? Já to mám tak, že citron miluju v čaji nebo ve vodě (jako citronádu), ale jsou samozřejmě nápoje a pokrmy, kam se limetka hodí více. Třeba mojito nebo cuba libre s citronem, to by bylo divný. A v kosmetice? Přijde mi, že vůni citronu neumí kosmetické firmy tak dobře napodobit, ve výsledku z toho skoro vždy vyjde citrusová vůně na záchod, která je chemická.


Produktů s citronem nebo limetkou mnoho není, proto když jsem si vybírala kosmetiku od L'Occitane na testování, zaujal mě jejich balzám na rty s vůní limetky. Balzámy se většinou dělají s vanilkou, kokosem, karamelem a podobnými vůněmi, nebo naopak s jahodami, malinami, atd., ale na citrusy se nemyslí. Tak jsem si říkala, že by to mohl být ideální balzám na léto, kdy na puse nic těžkého mít nechcete.
 Balzám má jednoduché balení, v limetkově zelené barvě. Jeho složení vidíte na fotce. Tubička obsahuje 12 ml balzámu, což je poměrně hodně, tyčinkové balzámy mají většinou 4-5 gramů. Balzám má šikovný aplikátor, stačí tubičku trochu zmáčknout a aplikátorem párkrát přejet rty. Konzistence balzámu je tekutější (např. oproti takovému Carmexu), díky tomu se hezky roztírá a rovnoměrně aplikuje. Vůně limetky je skvělá, už nyní vím, že tohle bude můj oblíbenec na léto.
Balzám vydrží na rtech pár hodin, řekněme max. 2 hodiny (pokud nepijete a nejíte), ale od balzámů asi nikdo žádnou převratnou výdrž nečeká. Jakmile vám rty zhydratují a vsáknou se, je po problému :) Tento rty hydratuje středně, jak už asi z předchozích řádků vyplynulo, není to žádný hutný krémový balzám na zimu, kdy rty trpí, limetka od L'Occitane je spíše gelové tekutější konzistence. I tak obsahuje bambucké máslo, které rty vyživí a ochrání. 

Sečteno podtrženo, za cenu 210 Kč (koupíte TADY) získáte skvělého společníka, kterého si zamilujete. Pokud by se vám nelíbila limetka, mají i další vůně - růže, vanilka, nebo jen čistě bambucké máslo. Plus většinou v každé nové kolekci najdete balzám s danou vůní.

Co vy a balzámy na rty? Zkoušely jste nějaký od L'Occitane? Také preferujete jiný balzám na léto a jiný na zimu? Už se těším na vaše komentáře a užijte si Velikonoce, pokud je ještě trochu slavíte, přijde mi, že ta tradice u nás už dost upadá.
P.S.: Ten rozkošný papír s ptáčky je z Tigeru, jak do něj vždy balí hrnečky nebo talíře, když si je kupujete. Tak jsem si ho nechala a občas na něm něco vyfotím. Není roztomilý? :)

3 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)