Places in Brno - cafés 4

Ahoj, doufám, že máte fajn víkend a že se snad neučíte tak, jako já. Co naplat, úterní zkoušku bych ráda dala, abych pak už konečně mohla začít s bakalářkou. Tak na mě myslete, já zase budu myslet na vás, co máte zkoušku třeba už v pondělí :) Když je ten víkend, sepsala jsem pro vás takový oddechový článek, a to další pokračování mé kavárenské série. Od doby, kdy jsem psala poslední díl, zase uplynul nějaký čas, v Brně pořád vznikají nové podniky a my je s Tomem objevujeme, a tak tu mám další tři, které stojí za navštívení. Jdeme na to!


Café Momenta
- kde ji najdete? Zelný trh 2
- jaká je obsluha? Velmi příjemná a profesionální, dokáže poradit a doporučit. Zajímají se, jestli máte všechno a jak jste spokojení.
- jak vypadá prostředí kavárny? Tak nějak minimalisticky, vevnitř na vás čekají dřevěné stolečky, na kterých je vždy váza s nějakým sušeným kvítím. Dveře na záchod jsou šoupací a opět musím vyzdvihnout i interiér toalet, toho já si všímám :) V létě funguje zahrádka a výhled na celý Zelňák je příjemným bonusem této kavárny.
- a co cenová dostupnost? Jedná se o kavárnu v centru, takže ceny tomu odpovídají. Cappuccino do 50Kč, kávu mají, myslím, La Bohème. Ale nás docela překvapily ceny jejich dezertů a zákusků, které mimochodem vznikají v cukrárně přímo v prostorách kavárny - za cheesecake dáte okolo 55 Kč. Což je ve srovnání třeba s Melounovým cukrem příjemná cena.
Nutno podotknout, že ty dezerty chutnají božsky! Zkuste citronový dortík s bílkovou čepičkou nahoře, to je dobrota. A pusinky, sušenky, apod. si můžete odnést i s sebou pěkně zabalené.
- webová stránka nebo FB? Café Momenta

Fotka půjčená z FB stránek Café Momenta.



Charakter Bakery & Coffee shop
- kde ji najdete? Orlí 27
- jaká je obsluha? Řekla bych kamarádská, majitelé jsou mladý pár, co do svého podniku dává všechno. Je vidět, že to je jejich "dítě" a že si ho vymazlili.
- jak vypadá prostředí kavárny? Božsky! Už na první pohled se mi v Charakteru líbí, kavárna je malinká, ale o to útulnější. Každá židle je jiná, černobílá, a pokreslená jinými malůvkami. Jedna stěna je zároveň takovou zahrádkou, jsou na ní zavěšené květináče s různými rostlinkami. I výloha je jedinečná, opět pokreslená od stejných umělců, kteří dělali židle. Co dodat, to místo má zkrátka svůj charakter :)
- a co cenová dostupnost? Kavárna (a jak už název napovídá, i pekárna) je veganská, ceny jsou tedy poněkud vyšší. A to i za kávu, mají Rebelbean (který ne každému chutná, je takový kyselejší) a k tomu rostlinná mléka - mandlové, rýžové, kokosové, atd. Kromě dezertů mají i různé snídaňové dobroty (granolu s jogurtem s ovocem) nebo plněné bagely a bagetky, které si sami pečou.
Pečivo si můžete přijít jen tak koupit, ke koupi jsou i zástěry a plátěné tašky s logem Charakteru. A ještě musím vyzdvihnout způsob servírování - kávu dostanete na dřevěném prkně (rozumějte kolečko z kmene stromu), vypadá to sakra dobře. Pokud byste si nenašli cestu do kavárny, každých 14 dní najdete jejich nabídku na Foodparku - food marketu na Malé Americe.
- webová stránka nebo FB? Charakter bakery & coffee shop
Fotka půjčená z FB stránek Charakteru.

SemTam s láskou
- kde ji najdete? Tábor 36
- jaká je obsluha? Je vidět, že paní majitelka, která obsluhuje, si i všechno sama peče a vaří. Všechny sladkosti nám podrobně popsala, co všechno v nich je a jak chutnají, takže jsme si lehce vybrali. V průběhu se zajímala, jak nám chutná a jestli máme všechno. Obsluha s láskou :)
- jak vypadá prostředí kavárny? Když jsme vcházeli, říkali jsme si, že vevnitř je dost lidí. Ovšem byla to pouze iluze, ten dojem vytváří zrcadla, která jsou po celé ploše jedné stěny. Vypadá to dobře, zvětšuje to malinký prostor podniku, a ten, kdo sedí zády ke dveřím, má díky zrcadlům taky přehled o dění. Jinak je kavárna vyzdobena v duchu Provence, všude levandule, dřevěné dekorace, apod.
- a co cenová dostupnost? Nemají žádné menu, ale ceny dezertů a denních specialit jsou napsané na cedulkách a jsou dost přívětivé - kavárna není v centru. Za kávu dáte obvyklých 40-50Kč, za sušenku 20-30Kč a za větší dezert okolo 40Kč. Podnik funguje i jako bistro, můžete si dát polévky, quiche, nabídka se zřejmě liší každý den, podle toho, co je zrovna napečeno / uvařeno :)
Pokud třeba taky jezdíte každý den 12kou nebo trolejbusem kolem a říkáte si, že tam někdy zajdete, tak to fakt udělejte. Stojí to za to a určitě by si SemTam zasloužili více návštěvníků.
- webová stránka nebo FB? SemTam s láskou
Fotka interiéru půjčená z FB stránek SemTam.
Tak co, Brňáci, znáte tyto tři kavárny? Pokud ne, doufám, že vás můj článek inspiroval a zajdete si tam :) Do komentářů mi třeba napište, kam chodíte na kafe nejraději vy.

19 komentářů

  1. Ježiš já už musim do Brna a určitě nesmím vynechat tu veganskou kavárnu, ta vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tam se asi nedostanu, ale vypadá to moc krásně!

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, včera jsem šla s přítelem do té SemTam, ale měli už zavřeno :D :/ Tak snad nám to ještě výjde, než odjede pryč, vypadá to tam moc příjemně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je možné, že jak je to spíš bistro, tak mají kratší otevíračku :(

      Vymazat
  4. Výborně, další tipy na kávu - nedocenitelného parťáka o zkouškovém.

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek Aničko! Byla jsem skoro ve všech ale ty ve kterkých ne, určitě vyzkouším :-) Jinak většina co tady máš jsou mé oblíbené a ráda je navšěvuji!

    OdpovědětVymazat
  6. všetky vyzerajú úplne čarovne :) keď si predstavím, aké kaviarne sú v mojom meste... žiadna sláva :D

    Na blogu práve prebieha kozmetická giveaway, tak neváhajte! ;)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brno je v tomto úplně úžasné město, zajímavé kavárny na každém rohu :)

      Vymazat
  7. Super článek. Ráda bych navštívila všechna místa. Jezdívám kolem Sem tam, vidím, že bych se tam konečně měla zastavit

    OdpovědětVymazat
  8. Kavárny vypadají úžasně! :) Ráda bych tam někdy zavítala a nebylo by špatný udělat nějaký sedánek blogerek :) Já sice osobně bloguji velice krátkou chvíli, ale ráda poznávám nové lidi a zvlášť ty, kteří sdílí stejný koníček. :)

    http://nikolabraven.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě můžeme, my pořádáme s holkama blogerské bazárky, tak to by ses klidně mohla v březnu připojit :) Ale jsem i pro sedánek v kavárně, jen je vždycky těžké se domluvit na nějaký den a hodinu, aby mohlo co nejvíc blogerek :D Kdyžtak se přidej na FB do skupiny Brněnské blogerky a budeš vědět o všem!

      Vymazat
  9. Tak doufám, žes na mě pořádně myslela, právě dnes jsem měla zkoušku od 9 :D
    Hned bych si nějaký ten dortík dala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dopadla dobře žejo :) Já měla dnes a úspěšně!

      Vymazat
  10. V Momentě jsem byla před Vánoci a moc se mi kavárnička líbila :) Hlavně ten výběr dezertů byl omračující :-D Další dva tipy vypadají taky skvěle, takže rozhodně vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  11. dřív jsem kávu byla jsem sporadicky, ale všechny ty krásné kavárny ze mně dělají amatérského milovníka kávy :)

    OdpovědětVymazat
  12. Přijde mi že to píšu k někomu na blog už po několikátý, že brňákům kapku závidím ty skvělý kavárny! <3

    Janina
    bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Kavárny v Brně jsou prostě jedna báseň. Díky za doporučení té poslední, která mě oslovila, zbylé dvě znám a mám moc ráda, hlavně tu veganskou :)
    Za sebe bych rozhodně doporučila kavárnu Monro, na Hybešově, kousek od hlavního nádraží, takže žádný složitý hledaní. každý den na mlýnku čerstvá káva, dorty si pečou sami a poctivě, příjemná atmosféra s příjemnou hudboua ceny naprosto nádherné. Já třeba úplně koukala na to, kolik stojí dortíky, které jsou pečené přímo v kavárně :3 mají i skvělé limonády a domácí tvarohy, ňam,ňam :) určitě zajdi, pokud budeš mít čas nebo cestu kolem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, my byli v Monru u Vily Tugendhat, asi nějaká vedlejší pobočka, a tam nás to moc nezaujalo, takové ušmudlané prostředí... Ale vím o tom, že hlavní kavárnu mají na Hybešově, takže díky za doporučení, ještě toho máme s Tomem tolik co objevovat :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)