L'Occitane limitka Vánoce 2015

Ahoj, všechny vás zdravím v tento sváteční den, doufám, že se máte dobře! My jsme se s Tomem a spolubydlícími vydali na další Foodpark na Malé Americe, kde jsme ochutnali jídlo z Ugandy, které tam vařili černoši, pak jsme si dali kávu od Gill's coffee a k tomu tartelette a muffin od Muffiny Brno (super ceny a bylo to fakt dobré!), a nakonec padla volba na mini pivovárek JBM Brew Lab. Tento Foodpark se nám zdál lepší, prostory byly lépe průchozí a nebylo tam tolik lidí, takže super :)
Ale dnešní článek bude ryze kosmetický a představím vám v něm novou vánoční limitku od L'Occitane. Dnes bude hodně fotek, protože se mi obaly moc líbí a krásně jsem si s nimi při focení vyhrála a různě je kombinovala.


Zakladatel L'Occitane se spojil s francouzským cukrářem Pierre Hermé, kterého nejspíš všichni znáte díky makronkám. Spolu tak vytvořili jedinečnou kolekci, která spojuje netradiční vůně. Jasmín s neroli a slaměnkou jako kombinace první, květinová a velmi ženská; grapefruit s rebarborou jako kombinace druhá, která i díky pikantně natrpklým tónům zavoní také mužům. Vánoční limitka obsahuje ještě i mini kolekci balzám na rty & krém na ruce s vůní med a mandarinka. Zastoupení L'Occitane mi zaslalo čtyři produkty - toaletní vodu, tělové mléko a dva krémy na ruce.

 Tělové mléko je velmi lehké, pokožku nezanechává mastnou ani lepkavou, naopak se krásně a rychle vsákne a zanechá ji provoněnou jemnými tóny grapefruitu (miluju slovo pamplemousse, to je tak rozkošný!) a rebarbory. Vůně je opravdu intenzivní, stačí, když si v pokoji namažu nohy a tělové mléko pak provoní celý pokoj, vůně mi na pokožce vydrží opravdu dlouho, klidně i přes noc do rána. Pro někoho, kdo je zvyklý se mazat denně, hydratace tohoto mléka nejspíš nebude dostačující. Popsala bych ji jako střední, zkoušela jsem i lehčí tělová mléka, která jsou vhodná spíše na léto, protože tolik nehydratují. Mně (lenochovi na mazání) ale naprosto vyhovuje.

 Moc chválím i dávkování mléka, které je velmi praktické, a mléko si tak s klidem můžete vzít i na cesty, určitě se vám v tašce neotevře. Mléko obsahuje 250 ml a stojí 610 Kč.
 Toaletní voda má nádhernou krabičku, která je inspirována krabicemi na klobouky, ale zároveň evokuje i makronky. Samotný flakonek je tedy takový placatý, se zlatým vrškem, musíte uznat, že to vypadá tak luxusně! Na popisování vůní nejsem moc dobrá, proto s dovolením použiju oficiální popis: "Vůně se otevírá jiskřivou a nečekanou kombinací citronu a petitgrain (silice z listů hořkého pomerančovníku) s růžovým pepřem. Postupně ve vůni objevíte květinovou vůni jasmínu, jemnost pomerančového květu a medovou náruč korsické slaměnky. Základ parfému tvoří ambra, pižmo a bílé dřevo."

 Chvilku mi trvalo, než jsem si na vůni zvyklá. Je totiž květinová, ale přitom je dost výrazná a taková těžší, tedy ideální na toto podzimně-zimní období. Musím ale říct, že mně a mé pokožce dost sedí, po chvilce se nádherně rozvoní a já ji ze sebe cítím po celý den. Toaletka má 75 ml a stojí 1495 Kč, čímž patří mezi vůně dražší, ale zase ten poměr objem-cena není tak zlý, jsou i daleko dražší vůně s menším objemem.
 A konečně se dostávám k těmto rozkošným krémům na ruce, z nichž každý má 30 ml a stojí 210 Kč. Opět chválím nádherné balení, které je pro krémy L'Occitane typické. Když tento krém vytáhnete kdekoliv z kabelky, věřte, že vám ho vždy někdo pochválí a zeptá se, odkud ho máte :) Oba krémy obsahují bambucké máslo, které, jak známo, má dobré hydratační schopnosti. Stačí ho nanést malé množství a vaše ruce jsou vyživené a nádherně voní. Nejraději mám, když jsem navoněná výše zmíněnou toaletkou a nakrémuju si ruce stejně vonícím krémem. To se pak cítím skvěle a žensky!
 Celkově mně tato vánoční limitka hodně sedla, obě vůně mi moc příjemně voní a hodně si jich užívám. V kolekci najdete kromě toaletní vody, tělového mléka a krémů na ruce také tuhé parfémované mýdlo, sprchový gel a balzám na rty. Kolekci seženete na e-shopu L'Occitane a v kamenných obchodech od začátku listopadu do vyprodání zásob. Myslím, že to bude i nádherný dárek na Vánoce, tak bych to být vámi omrkla :)
P.S.: I L'Occitane má letos svůj adventní kalendář a sakra, vypadá vážně lákavě! Posuďte sami TADY.

10 komentářů

  1. To je pecka, byla jsem to okouknout, jen je to poměrně dráhé ale ta vůněěěěě!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Od této značky mám adventní kalendář :) Hrozně se mi líbí design produktů, které značka nabízí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů ty ho máš? To si ho moc užij :) A ano, design produktů je u této značky skvělý, k tomu i obsah většinou nezklame, jsem moc spokojená. A ten kalendář je ideální na seznámení se se značkou :)

      Vymazat
  3. Všechno vypadá tak nádherně... I ten jejich adventní kalendář, taky jsem ho už obhlížela. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Mně by se asi nejvíc líbila ta vůně balzámku, tohle nevím .... :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Měli jsme 14° Bruxelles' Kamikaze a chutnalo vážně dobře! Bylo silné, ke konci každého loku trochu nahořklé, ale chuťově velmi plné a výrazné. Určitě stojí za to ho někde ochutnat, prý chystají nějaký vlastní podnik :)

      Vymazat
  6. L'Occitane MILUJUUU! :) Hlavně ty vůně, fakt. K loňským vánocům jsem dostala Pivonia, pro mně TOP. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, pivoňkovou vůni mám také a jsem do ní už dlouho zamilovaná, takže za mě taky top :))

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)