Beautiful Florence

Dnes vám pozdravím jen krátkým "ciao", které jsme v Itálii slyšeli na každém kroku. Uvedu tak první článek s fotkami z dovolené a začnu hezky popořadě, naším prvním dnem ve Florencii. Na tu jsem se moc těšila, každý mi říkal, že je krásná a navíc já jakožto fanynka knih Dana Browna jsem byla natěšená na ta místa, která se v knize Inferno vyskytla. Tak jdeme na to, fotek je hodně :)




 Do Florencie jsme přijeli vlakem z vesničky Sesto Fiorentino, vjezdy autobusů do města jsou totiž příšerně drahé, a tak se to řešilo takto, vlakem nebo v případě Říma metrem. Je to zas jiný zážitek, zkusit si i místní dopravu :) Kousek od nádraží se tyčí tento kostel Santa Maria Novella.
 Pokračovali jsme kolem Medičejské kaple, která je součástí baziliky sv. Vavřince. Medičejové byli významným rodem celého Toskánska.
 Cestou jsme narazili na vtipnou značku a.k.a. silák David :D
U Santa Maria del Fiore aneb Florentské katedrály (taky nazývané Il Duomo, nemůžou těch názvů mít ještě víc...) jsme se zastavili pěkně na dlouho a kochali se její krásou. Bože, to zdobení, to je úplně wow!
 A taky je krásně symetrická!
 Jedna z krásných typických uliček.
 A už jsme u Palazzo Vecchio aneb Starého paláce, který dnes slouží jako radnice. V jeho muzeu se v Infernu nacházela Danteho posmrtná maska, ale vevnitř jsme nebyli. V Itálii se totiž skoro všude musí platit vstupy, což je narozdíl od takové Paříže pěkně na prd. Ale aspoň mají studentské slevy, ne jako v Londýně :)

 Neptunova fontána na náměstí před palácem.
 Všudypřítomné skútry.
 Danteho dům, kde se nachází i muzeum.
 Ponte Vecchio aneb Starý most přes řeku Arno, kouzelná to stavba!
 <3
 Opět po stopách Inferna, tohle je maska Dottore della peste, doktora moru, který celou knížku provází. A tahle maska se dost často vyskytuje i během Benátského karnevalu.
 To jsou panoramata, co? :)
 Ponte Vecchio "zevnitř" a ještě neotevřené obchůdky. Všimněte si nápisu Carlo Piccini, jak byste to asi přečetli? :D
 Před obědem jsme si ještě zašli do zahrad Boboli, jsou na jediném kopci ve Florencii a je odtud tedy úžasný výhled. Těch 5 euro za vstup stálo za to!

Tohle už je moje nová profilovka, ta se Tomovi vážně povedla :)


 Úžasná typická krajina Toskánska.

 Ten pták tam stál tak nehnutě, že jsme napřed mysleli, že to je socha!
A nakonec nejvíc cool kolo, který jsem kdy viděla! No řekněte, to je prostě boží :)
Po skvělých lasagních jsme se už jen procházeli městem, byli jsme šíleně unavení po probdělé noci v autobuse (hlavně teda já), ještě jsme stihli zmrzlinu a pak už jsme jeli zpátky k autobusu a směrem k hotelu, ještě nás čekalo 300 km směrem k Římu. Ale o tom už zase příště, těšte se na další článek!

Jak se vám Florencie z mých fotek líbí? Byli jste tam někdo taky? Těším se na vaše komentáře.

11 komentářů

  1. Krásné fotky. Florencii jsem navštívila před osmi lety a ted si to nostalgicky připomínám. Škoda jen, že Browna jsem četla až mnohem později

    GA Jsi krasna


    OdpovědětVymazat
  2. Nadherne fotky to kolo je vazne skvele.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky,Florenciu chcem velmi navštíviť a tiež práve kvoli knihe Inferno!! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně se mi Ani líbí ta fotka, jak jste tam s Tomem ve slunečních brýlích a za sebou máte ten most
    A ty vzorovaný šaty jsou zajímavý a hrozně hezký :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, to je nádherné město:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky, ve Florencii jsem byla jen jednou a musím souhlasit. Je opravdu kouzelná, stejně jako tvoje nová profilovka :) Tom je šikula!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Krásne fotky! Vo Florencii som bola presne pred 2 rokmi a súhlasím, že je to nádherné mesto, jedno z najkrajších aké som kedy videla! Dali sme si vtedy taký výlet, že za 5 dní sme videli 5 miest (Miláno, Verona, Benátky, Florencia, Pisa). Bola som na všetkých miestach, o ktorých píšeš okrem tých záhrad Boboli, ale zato sme boli počas západu slnka na Piazzale Michelangelo, kde je obrovská kópia sochy Michelangela a bol odtiaľ nádherný výhľad na celé mesto! Il Duomo ma očaril ako doteraz žiadny iný kostol, v živote som väčší nevidela, takmer som z neho spadla na zadok :D A tie značky sú pre Florenciu typické, keď sme jednu obdivovali, pristavil sa pri nás dedko a hovorí: "Florentský humor" :D A tiež sme si vo Florencii dali lasagne, boli to moje prvé a zároveň najlepšie v živote :) Teším sa aj na ďalšie články z Talianska!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne fotky a skvelý článok :) Do Florencie by som niekedy rada zašla, tieto mestá sa mi veľmi páčia . Len ako som tento rok bola v Ríme, mám Talianska dosť minimálne na celý rok :D

    OdpovědětVymazat
  9. fotky sú skvelé :) musím ti pochváliť šaty, vyzerajú na tebe prekrásne ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. Musím si přečíst Inferno! Taky mám ráda Browna a příští rok to vidím na další města v Itálii s komentářem jsi mě navnadila ještě víc :) Pája

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky! Úplně wow, nemám co dodat. Snad jen- tam musím někdy jet! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)