Places in Brno - burgers

Ahojte! Dnes vám přináším další článek ze série "places in Brno", tentokrát to ale nebudou kavárny, ale podniky, kam stojí za to jít na burger. Nějak jsme se poslední dobou s přítelem rozjeli a na burger chodíme čím dál tím raději a častěji. Mám tu tedy 4 podniky, které se nám zalíbily, pojďme na to. Jo a předem se omlouvám, že vám nejspíš budu dělat chutě, ať si článek otevřete v jakoukoliv denní dobu.

Bar, který neexistuje
- kde ho najdete? Dvořákova 1
- jaká je obsluha? Stylová. Barmani nosí košile, kšandy a motýlky, všichni jsou sladění do takového formálního stylu a je na ně zkrátka radost pohledět. Taky všichni moc dobře ví, co se v Baru podává a dokáží i laikům (jako my) poradit, co nám bude chutnat. To tedy mluvím o koktejlech, co se týče burgerů, mají myslím 3 druhy, tak to si asi každý dokáže vybrat sám :) Celkově se mi obsluha moc líbí, je vidět, že tam nepracuje jen tak kdekdo. 
- jak vypadá prostředí podniku? Jako v baru - barové stoličky u baru, jinak většinou kožené sedačky a židličky okolo malých stolečků. Hrozně se mi líbí schodiště do druhého patra a taky jejich vitríny s alkoholem, na ty bych mohla koukat hodiny.
- a co cenová dostupnost? Připlatíte si, co se týče koktejlů, nicméně za burger dáte 150 Kč, což je na ceny Baru velmi slušná cena a oba jsme se s přítelem shodli, že jejich burger nám chutnal zatím asi nejvíc. Sice nevypadá nijak veliký, ale má pořádně vysoké maso, bulka je moc dobrá, k burgeru jsou i domácí hranolky, pěkně tenké a skvěle okořeněné, supr! A pokud byste do Baru zavítali za koktejly, a přesto chtěli burger zkusit, dělají i mini verzi za nějakých 60 Kč, což mi přijde skvělé.
- webová stránka nebo FB? Bar, který neexistuje; www.barkteryneexistuje.cz

Obě fotky jsou půjčené z Facebooku Baru.


The Immigrant Pub
- kde ho najdete? Veveří 57
- jaká je obsluha? Taková domácká, obsluhovala nás milá slečna, která mimochodem dobře mluvila anglicky, do Immigrantu totiž chodí většinou cizinci. My tam byli skrz slevomat, vychytali jsme voucher za 270Kč pro dva - menu burger + hranolky + coleslaw, polévka a dezert - neber to!
- jak vypadá prostředí podniku? Taky takové domácké, asi bych od toho čekala víc, jsou tam obyčejné dřevěné stoly a lavice. Ale třeba výzdoba je fajn, mají to do irského duchu, hodně věcí od Guinessu a tak. Neurazí ani nenadchne :)
- a co cenová dostupnost? Jde to, jste na Veveří, takže je jasné, že to bude trochu dražší, co jsme se dívali do menu, tak klasický burger 130 Kč, pak nějaké lepší okolo 160 Kč. Musím jim pochválit hranolky, ono to jsou spíš takové velké hranoly, ale moc dobré, dostali jsme je s domácím česnekovým dresinkem, ten byl taky mňam. A coleslaw jakbysmet. Burger byl dobrý, ale nezaujal nás tak jako v Baru nebo v Burger Inn.
- webová stránka nebo FB? The Immigrant
Obě fotky jsou půjčené z Facebooku Immigrantu.

Burger Inn
- kde ho najdete? Běhounská 9
- jaká je obsluha? Milá, celý podnik vlastně tvoří parta kluků, kteří si otevřením své burgrárny plní svůj sen. Burger Inn je otevřený chvilku, je vidět, že kluci do toho dávají maximum a asi se to vyplácí, během naší návštěvy se tam protočilo dost lidí.
- jak vypadá prostředí podniku? Je to tam malinké, pár stolečků s barovými židlemi, ale vyzdobené to mají pěkně, na stěnách takové hipsterské obrazy :) Co se mi moc líbí, je to, že na stolech jsou ubrousky jak klasické, tak hygienické vlhčené, což se u burgerů vážně hodí.
- a co cenová dostupnost? Samotné centrum Brna, takže burger za 160-180 Kč, zatím mají tři druhy, my si dali parmasan-bacon a teda pecka. Burger vypadá malinký, ale opět má dost vysoké maso a pořádně zasytí. Domácí hranolky taky pecka, ještě jsme testovali BBQ omáčku, celkový dojem výborný! Potěšilo nás, že vevnitř nebyl ani salát, ani rajče, ani okurek, žádné takové ty klasiky, to se nám líbí. A taky si všechno můžete odnést s sebou :)
- webová stránka nebo FB? Burger Inn

Vlevo moje fotka, vpravo půjčená z Facebooku Burger Inn.

Faust Burger Pub
- kde ho najdete? Jiráskova 34
- jaká je obsluha? Moc nevyniká, ale číšník byl milý, dokázal poradit a doporučit. Nakonec jsme si dali speciální bacon burger se třemi druhy slaninky, to byla mňamka!
- jak vypadá prostředí podniku? Taková klasická restaurace, s tím, že je rozdělená na kuřáckou a nekuřáckou. V kuřácké je skvělá výzdoba ve stylu Pulp Fiction, nekuřácká je taková nudnější, stoly s vysokými židlemi. A jinak se restaurace nachází v podzemí, takže tam jsou trochu snížené stropy, ale vypadá to moc útulně.
- a co cenová dostupnost? Dobrá, i když jste pořád relativně v centru, nás burger s hranolkami a coleslawem vyšel na 150 nebo 160 Kč a byl fakt obří, i když to dělala hlavně houska, které tam asi bylo až moc. Podnik funguje i jako pivnice, takže mají velikánský výběr a co jiného k burgeru, než pivo :)
- webová stránka nebo FB? Faust Burger Pub

Vlevo moje fotka, vpravo půjčené logo z Facebooku Fausta.

Tak jaký podnik vás zaujal nejvíce a půjdete tam burger zkusit? My ještě kdysi dávno byli v East Village, ale to už si popravdě moc nepamatuju, jen vím, že vám tam rozhodně můžu doporučit milkshake, lepší jsem nikde jinde neměla. Pokud znáte vy nějakou burgrárnu v Brně, kterou mi můžete doporučit, budu ráda a těším se na vaše komentáře!

Jo a abych nezapomněla, dala jsem si takovou výzvu do konce léta, že si uděláme domácí burgery se vším všudy, i s bulkama, omáčkama, coleslawem a hranolkama. Všechno to určitě zdokumentuju a těšte se na "receptový" článek :)

9 komentářů

  1. Burgery naprosto miluju!!! :))) *nesnesitelná slina*

    OdpovědětVymazat
  2. Jéžiš, tak to teda slintám :-D Doporučuji tento článek otevírat jen pokud zrovna jíte :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepsi burger jsem v Brne jedla asi v Escobaru, mnam :)

    Burgery miluju, na domaci housky doporucuju recept od Kublanky http://www.kublanka.cz/slane-peceni/hamburgerove_bulky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, o tom jsem vůbec neslyšela! A recept na domácí bulky, super, díky moc :)

      Vymazat
  4. Ty kráso, mňam! Hned jsem dostala chuť na nějaký burger :D Už dlouho jsem žádný neměla :( :D
    http://janetsonrisa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Mňamka! V Baru, který neexistuje jsem před rokem chutnala akorát maso, ale Bar nezklame v žádném ohledu. Do East Village chodí ségra a je spokojená, já na domácí burgry (i v bezlepkové variantě) chodím do Rockin Cafe nebo do Fresh Freaks :))

    OdpovědětVymazat
  6. Niéééé, teraz som momentálne dostala obrovskú chuť na burger. Skvelé tipy, keď navštívim Brno, určite sa tam stavím. Ja som pred pár dňami bola v Krakowe, tiež na burgry, ale vegánskom - a ten bol teda famózny! nič lepšie som ešte nejedla. :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    ....

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek :) Během srpna se chceme s přítelem podívat do Brna, takže moc děkuji za tip, kde se dobře najíst. Na burgery chodíme docela často, máme rádi Toms burger, kde se dá najíst za super cenu (menu i s pitím od 99.-). Ten je (myslím) bohužel zatím jenom v Praze, ale mají i stánek a často jsou na Burger festivalech, tak snad to zavítá i k vám :-) Chystáme se zkusit Hard Rock Café, kde jsme byli zatím jen na drinku, ale to si asi připlatíme :-D Jinak domácí burgery včetně bulky si občas doma děláme (už jsem dávala recept na blog) a taky to většinou dopadne skvěle :)) Tak ať se daří .))) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  8. Už ten článek viděl i David a už plánuje, kam zajdeme :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)