Colours of Ostrava 2015

Ahojte! Tak si troufám říct, že už jsem po Colours aklimatizovaná, i když to pondělí po návratu je vždycky šílené, najednou se vrátíte z úplně jiného světa do reality, navíc jste příšerně unavení a všechno vás bolí... No určitě to znáte, kdo jste na nějakém delším festivalu byli. My tam letos jeli o den dřív, už ve středu, abychom využili dřívěji otevřeného kempu a vyhli se tak šílené frontě, která tam byla loni. Jaké bylo naše překvapení, když jsme ve čtvrtek chodili okolo vchodů do kempu a fronty nikde. Asi to bylo tím, že letos jim čtečky na vstupenky nezkolabovaly. Takže první plus pro organizaci! U toho zůstaneme, další obrovská pochvala putuje ke sprchám - loni jsem psala, že tekla ledová voda, proto jsme letos neočekávali žádný luxus, ale - po celou dobu ve festivalu, v jakoukoliv denní i noční hodinu, tekla teplá, někdy až moc horká voda :) A další věc, přišlo mi, že i Toi toiky čistili daleko častěji a skoro vůbec nesmrděly, to až v pondělí ráno, ale to už jsme odjížděli. Je super, když jedete ne stejný fesťák druhým rokem a je vidět takové obrovské zlepšení, prostě Colours vyhrávají na celé čáře :)



Ale vás nejspíš zajímají koncerty, kterých jsme letos opět navštívili pěknou řádku, cca 25. Opět nejde říct, co se mi líbilo nejvíc, takže ke všemu napíšu něco. První den jsme začali Heymoonshakerem, který měl koncert na Drive stage, která byla zastřešená. No, dokážete si představit to šílené vedro! Podívali jsme se i na Björk, ale spíše ze zvědavosti, nijak nás nezaujala, ani svým kostýmem, ani zpěvem a už vůbec ne videoprojekcemi za ní. Tohle je na mě prostě moc divné :D
Následovala Bokka, polská kapela, která mě tedy velmi zaujala, žijou si ve svém vlastním vesmíru, ale zpívají sakra dobře. A čtvrtek zakončoval Caribou, bylo to super, ale já už bylo hrozně unavená, tak jsem ani nezůstala do konce.

V pátek stojí za zmínku asi až José González, ale kvůli tomu, že jsme chtěli být hodně vepředu na Kasabian, jsme od něj slyšeli jen kousek. Naopak Kasabian byli skvělí, zpívali jsme, skákali a užívali si to naplno. Stage jim prostě patřila, super! Mrkli jsme i na St. Vincent, ale opět spíš ze zvědavosti, nic zajímavého, není to náš styl hudby. Pak nás překvapili Oscar and the Wolf, to byl super koncert, ale teda naživo vážně zní o sto procent lépe, když jsem si je pouštěla na YT, říkala jsem si, jestli to je ta samá kapela... Večer jsem se těšila na Klangkarussell, od nich určitě znáte hitovku Sonnentanz, ale celkově koncert byl docela zklamáním, hodně elektronika, vokály měli jen ve dvou písničkách a zrovna v Sonnentanz ne, škoda.

V sobotu mě čekal sraz s Luckou a Nikčou z ACOS, těšila jsem se jako malá a vážně to bylo úžasné, holky byly jako dvě sluníčka, úplně stejné jako je známe z videí :) Na sraz jsem šla s Verčou, kterou taky sleduju na YT a už jsme se potkaly i ve čtvrtek, jsem moc ráda, že jsem ji poznala! Prvním koncertem byli The Dumplings aneb dva polský knedlíky. Znala jsem jen hitovku Technicolor Yawn, ale celý koncert byl super, i když pod hrozbou pořádných bouřek - nakonec se to nevyplnilo.

Na chvilku jsem se stavila na Anetu Langerovou, která dostala hrozně malou stage, bylo tam narváno a ani ji nebylo vidět. No ale zpívá skvěle, to jo. Od Rudimental jsem měla velká očekávání, moc jsem se na koncert těšila a taky bylo proč, skvělá show. V pauze před Clean Bandit jsme se šli mrknout na Danger, taky hrozně zvláštní člověk, nosí masku se svítícíma očima, takže nikdo vlastně neví, jak vypadá. Zůstala bych déle, ale šla jsem najít kamarádku, při té příležitosti se spojila i s Hankou B., která byla s holkama z ACOS, a tak jsme spolu počkali na Clean Bandit a já si koncert užívala po jejich boku, pecka. A Clean Bandit byli skvělí, hlavně ty jejich vokalistky a houslista :)

Uf, konečně jsme u neděle, posledního dne. Poslechli jsme si Choir of Young Believers, od nich můžete znát song Hollow Talk, ústřední znělku seriálu Most (Bron), který jsem vám už doporučovala, podívejte se na to!

Největším překvapením neděle i celých Colours pro mě byli The Mispers, doposud totálně neznámí, ale jejich koncert mě fakt bavil a už poslouchám dvě jejich písničky pěkně často. Že by stejná situace jako loni s MØ? :) Celý festival zakončoval Mika, o kterém pár let nebylo vůbec slyšet, tak jsme na něj byli zvědaví. No a nakonec se z toho vyklubal snad nejlepší koncert celých Colours, ten člověk je showman jako prase! Asi nikdo by nedokázal využít toho, že začalo pršet, ve svůj prospěch - vzít si od fanouška deštník a tančit s ním, potom se vyválet na mokrém podiu a dát do toho všechno. A navíc - on se sakra naučil česky, pár frází, které ale uměl perfektně, časoval i skloňoval, no prostě bomba. Konec jak má být!
 S Verčou, Nikčou a Luckou / S další Verunkou, mou dlouholetou kamarádkou, ráda jsem tě zase viděla <3
Asi je zbytečné psát, že moje podruhé na Colours nebylo naposledy, už teď začínám odpočítávat dny do dalšího ročníku a těším se, jaké zážitky mi to přinese. A co vy, byli jste tam? Jak jste to vnímali a jak se vám líbilo? A pokud ne, nalákala jsem vás na další rok? 

Na konec přidávám ještě svůj playlist interpretů z Colours (nejde mi sem vložit seznam videí z YT, tak aspoň přes odkaz), tak si to můžete klidně poslechnout, třeba vás něco zaujme. Možná ještě budu doplňovat pár písniček, ale pro představu asi stačí :) 

11 komentářů

  1. Jé, skvelé fotky, ja som tento rok ešte na žiadnom festivale nebola a asi sa ani nechystám, bohužial no. Ale vidno, že ste si to tam užili! :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    ....

    OdpovědětVymazat
  2. Ano,souhlas. The Mispers velké překvapení, písničku Brothers asi nedostanu z hlavy. :-)
    Pája

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý report, mi to letos nevyšlo, Miku i Björk (ač se ti nelíbila :D) závidím, příští rok musím jet určitě taky. Snad se bude kvalita jen zlepšovat a nebude to jak na houpačce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů <3 Některé kapely co jsi vypsala jsem ani neviděla, protože jak jsi psala bylo jich dost, ale třeba St.Vincent mi přišla tak divná, že to bylo boží, ta show byla fakt hustá, i když ji neposlouchám. :) Boží článek!
    Na blog jsem včera taky jeden napsala a přidala jsem i video, pokud ti nevadí v jednom záběru tam jseš také! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Colours musela být super akce! Nikdy mě podobné velké festivaly nelákaly, vlastně žádné festivaly mě nelákaly, ale potom, co jsem letos zažila takové "komornější" Hrady, tak si dokážu představit jet třeba i na Colours :D

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to stejně, ani nevím, co bylo impulsem pro loňský výjezd na Colours, hnedka jsme trumfli největší fesťák v ČR, že. A zjistila jsem, že to miluju! Ten areál je tak velký, že ti lidi se rozvrství, celkem to jde :) Já letos zažiju ještě jeden, taky komornější, FingersUp, tak jsem zvědavá! A Colours příští rok určitě doporučuju :)

      Vymazat
  6. Tak to je super, že sis to užila :) I ten sraz s Niki a Luckou musel být super

    OdpovědětVymazat
  7. Věřím že sis to užila, moc ti to slušelo, Dazzi :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem tam byla předchozí dva roky, tento ne, jelikož jsem to nedala dohromady s táborem a mamka se kterou tam jezdíme jela, ale ohledně kapel a celkově říkala, že minulý rok se jí zdál lepší. Ale určitě plánuju jet ten další rok zase, pokud mi to vyjde byla by to paráda! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si říkala, že je divné, že tam taky nejsi, vždycky jsi byla :) No nám se minulý rok asi taky zdál o něco lepší, ale dost možná to bylo tím, že jsme byli poprvé, byli jsme naprosto unešení tím areálem a celkově tou atmosférou. Letos už nás to nepřekvapilo a kapely byly slabší než loni, tolik jsem toho neznala. Ale já ty Colours zase beru tak, že až tam poznám spoustu nových kapel, které pak celý rok poslouchám :) Příští rok bysme se tam mohly konečně potkat!

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)