Saloos Bio kokosový olej

Ahojte! Tak jsem zase na pár dní v mé rodné hroudě, konečně i ve všední den, takže si stihnu oběhnout pár doktorů, už to déle nepočká. Taky jsem dnes omrkla relativně nový sekáč a ulovila krásný červený peplum top, poslední dobou mě to táhne spíš k blůzkám a topům než si kupovat trička. No, svůj vliv na to určitě má i dress code v práci, co si budeme :) Zítra mám v plánu něco upéct, tak snad se zadaří a uvidíte tady po delší době i nějaký recept. Dnes si dáme recenzi na jednoho všestranného pomocníka - kokosový olej!


Mám ho doma už nějakou dobu, ale k testování jsem se dostala až teprve nedávno. O kokosovém oleji jste toho určitě už slyšeli spoustu, takže víte, k čemu všemu se dá využít. Všechno to je popsané na fotce níže, abych to sem nemusela vypisovat :) Já ho zatím nejčastěji používám v kuchyni, třeba zrovna dnes jsme si dělali na snídani skořicové tousty ve vajíčku a smažili je na kokosovém oleji. Ale smažila jsem na něm i cibulku a ten rozdíl oproti normálnímu oleji jde cítit, jak v chuti jídla, tak i ve vůni, která se uvolní při smažení.
 Co se týče kosmetického využití, zatím jsem si dělala kokosový zábal na vlasy - ty vám byly po umytí tak krásně jemné! Rozhodně si zábal budu dělat častěji, vlasy to stoprocentně ocení. Dále jsem ho zkoušela namazat na nohy po holení, výsledek taky super, krásně je zklidní a hydratuje. A docela rychle se do pokožky vstřebává, to je taky plus, nerada dlouho čekám, než si můžu obléknout pyžamko! Na masáže jsme ho s Tomem ještě nezkoušeli, ale věřím, že to bude pecka :)
Tady ještě vidíte konzistenci, která se při styku s pokožkou mění z tuhé na olejovitou. Kokosový olej je tedy potřeba skladovat na studenějším místě, někde ve špajzce s brambory třeba, pokud z něj nechcete mít permanentně olej tedy :) Saloos kokosový olej se cenově pohybuje mezi 170-200 Kč za 250 ml, což je cena typická pro kokosové oleje všech značek. Hodnotím ho 9 body z 10, přeci jen cena je trochu vyšší a určitě to není produkt, který by si mohl každý dovolit mít doma pořád. Ale když už si ho koupíte, rozhodně pro něj najdete široké využití.

A co vy, zkoušely jste kokosový olej? Na co dalšího mi ho můžete doporučit?

5 komentářů

  1. Já mám kokosový olej už dva roky :) je super :) Já si dávám třeba olej do vlasů než si je fénuju :) krásně se to vstřebá a vlasy nejsou vůbec mastné ale jemné :)
    Jednou za čas si dám lžičku i do pusy :) prej to má bělit zoubky :D

    Blond LADY

    OdpovědětVymazat
  2. Já už se tak dlouho chystám, že si kokosový olej taky koupím a furt na něj zapomínám.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, přesně tento olej mám taky. Sama bych si ho kvůli ceně asi nemohla dovolit, ale dostala jsem ho k otestování a nemůžu si ho vynachválit. Je opravdu boží :) Mimochodem super recenze a hlavně super fotky, kokos je božííí :))

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  4. Kokosový olej mám doma taky a já ho používám taky na ty zábaly vlasů. Jednou jsem viděla video, kde se slečna s olejem i odličovala, tak jsem to taky zkusila, ale ten můj od Alverde teda nezmohl vůbec nic :D

    OdpovědětVymazat
  5. je skvělý, využívám ho hlavně na vlasy :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)