Baileys mousse au chocolat

Ahojte! Dnes ráno jsme si pochutnali na skvělé snídani, kterou vám dnes ukážu. Dostala se ke mně novinka od Baileys - Chocolat Luxe, která v sobě spojuje luxusní belgickou čokoládu a irskou whiskey typickou pro Baileys. Tak jsem přemýšlela, co dobrého z ní vykouzlím, protože se musím přiznat, že samotné panáky mi úplně nechutnají. Respektive si dám jednoho a dalšího už nechci, Baileys prostě není na dlouhé pití :) Vznikla z toho čokoládová pěna doplněná rozmačkaným banánem.


Výroba pěny je úplně jednoduchá, potřebujete: 100 g mléčné nebo hořké čokolády, 15 g másla na zjemnění, 1 vejce, 1 lžička cukru, 50ml čokoládového Baileys, banán a nastrouhaná čokoláda na ozdobu.
Napřed si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, sundáme ji z plotny a necháme trochu vychladnout. Rozpustíme si máslo, přidáme ho do čokolády, přidáme i žloutek. Z bílku si ušleháme tuhý sníh, do kterého pak ještě zašleháme cukr, až je směs lesklá. Sníh potom pomalu zašleháme do směsi s čokoládou, ještě přidáme Baileys, pěnu pak přendáme do skleniček nebo mističek a dáme ji vychladit do ledničky na pár hodin, nejlépe přes noc.
 Mousse au chocolat jsem už dělala jednou, úplně tu klasickou, tahle měla trochu jinou konzistenci, tak jsem se bála, aby mi ztuhla. Ale vyšlo to :) Pěnu jsem pak ještě ozdobila rozmačkaným banánem a nastrouhala na ni čokoládu (Milka Triolade, proto je to vícebarevné).

Novinka od Baileys mi zachutnala a určitě s ní plánuju udělat více dezertů, jak už jsem psala, samotné mi to úplně nechutná a Baileys ani moc neberu jako alkohol. Schválně mi napište, jak to vidíte vy. A dělali jste už někdy mousse au chocolat? Napadlo vás tam přidat Baileys (klidně klasické)? Těším se na vaše komentáře!

9 komentářů

  1. Nikdy jsem nezkoušela dělat čokoládovou pěnu, ale tohle vypadá naprosto úžasně! :) Jsem "čokoholik", takže tohle musím někdy vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to velice dobře :)))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá úžasně, čokoládovou pěnu taky miluju :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto by mě nenapadlo. Vypadá to moc dobře. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  5. No vypadá to uplně skvělě, zajímalo by mě jak to chutná:)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)