Limetkový nepečený cheesecake

Ahojte! Dnes byl v Brně krásný skoro letní den, já jsem se po práci vydala obhlídnout pár obchodů a v Reservedu se mi zalíbila sukénka (viz fotka na Insta, můžete mi poradit, jestli si ji vzít nebo ne), ještě potřebuju sehnat klasické černé balerínky, ovšem s mou úzkou nohou to zase bude boj. Kdybyste o něčem věděli, budu vděčná!
Po nějaké době tu mám zase recept, který jsem vyzkoušela a povedl se a uchvátil mě natolik, že se o něj s vámi musím podělit. Je to dost rychlé, protože se jedná o nepečený cheesecake, a taky velmi chutné. A takové svěží, vhodné teď na jaro/léto, ta limetka dělá divy :)


Budeme potřebovat:
130 gramů sušenek (v původním receptu bylo jen 100, ale to se mi zdálo málo, takže jsem dala celé balení BeBe máslových, které má 130 a bylo to super)
85 g másla (taky jsem přidala o trochu víc, dejme tomu 90 g, dělala jsem to od oka, podle toho, jak se mi líbila konzistence výsledného korpusu)
250 g cream cheese (nejlépe Philadelphia, ale ta jde málokde sehnat a je drahá, já použila cream cheese z Kauflandu, jedna vanička má 200 g a stojí 22 Kč)
240 ml smetany ke šlehání (nechápu, proč se dělají kelímky, kde je uvedená gramáž, mililitry by byly lepší, kdo to má přepočítávat)
50 g moučkového cukru (já dala víc, přišlo mi to s tou limetkou kyselé)
šťáva a kůra z jedné limetky
Nejprve rozlámeme sušenky, změklé máslo nakrájíme na kostky a dáme do foodprocesoru. Stačí pár vteřin a máte dokonalý základ na korpus! Tati, díky, žes mi daroval tuhle věc, jak jsem bez ní mohla existovat a drtit ty sušenky přes sáček válečkem a smíchávát je s rozpušteným máslem?!
Takhle to vypadá, teď to přendáme do formy (průměr 26 cm) a rovnoměrně rozprostřeme po dně i trochu po krajích formy, přimačkáváme a uhlazujeme lžičkou. Takto vzniklý korpus dáme zchladit do ledničky.
 A jdeme na krém! V jedné míse si smícháme cream cheese, moučkový cukr, nastrouhanou kůru a šťávu z limetky. Promícháme šlehačem. Ve druhé míse ušleháme smetanu ke šlehání do konzistence šlehačky, tu pak přidáme ke směsi a ještě chvíli šleháme. Výsledkem by měla být středně tuhá hmota, kterou můžeme podle chuti přisladit.
 Teď už ji jen hezky rozprostřeme na korpus, celé veledílo dáme chladit do ledničky aspoň na 4 hodiny a čekáme. Mlsně čekáme.
Musím říct, že mě dlouho nic nenadchlo jako kombinace slaďoučkých máslových sušenek a kyselé limetky. Cheesecake má vážně svěží chuť a u nás na bytě zmizel pěkně rychle. Rozhodně jsem jej nedělala poprvé a naposledy.
P.S.: V původním receptu byl ještě návod na limetkové želé, stačí vám šťáva z další limetky, velký panák vodky a lžička želatiny. My vodku doma nemáme, tak jsem to nedělala, ale samozřejmě to jde i z vody. Jen jsem se bála, že už by to bylo až moc limetkové. Je to na vás :)

Co vy a nepečené dezerty, děláte? Máte je radši než pečené? Já teda mnohem raději peču, ale na léto ráda dělám nepečené mlsky, tahle se zařadí k těm stálicím. Pokud recept vyzkoušíte, určitě se se mnou podělte o výsledek, třeba mi pošlete fotku na FB! A mějte krásný den.

19 komentářů

  1. Vypadá skvěle :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. ooou to vyzerá výborne:)))) hneď by som si dala.
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
  3. Limetkový som ešte neskúšala, na osvieženie musí byť super!
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo, že já vždycky rozkliknu články s takovejma dobrotama ! :D Mám alergii na mléčné výrobky, tak jen slintám:)

    Janina z Blogopisu

    http://bloggopis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to musí být naprd, ale určitě je spousta receptů, na kterých si pochutnáš :)

      Vymazat
    2. Jani, našla jsem recept na cheesecake nahrazuje namočenými kešu oříšky (řekla bych, že jde o verzi pro vegany / bezlepkáře / bezlaktózníky): http://www.nejrecept.cz/recept/nepeceny-malinovy-dort-snu-s-kesu-orisky-r1507

      Vymazat
  5. Mnam! Vypadá užasně, možná někdy zkusím:))

    OdpovědětVymazat
  6. tak ten vypadá úžasně! a ještě víc mě těší, že bych ho snad mohla zvládnout vytvořit i já :D
    a co se týká sukýnky, určitě si pro ni zaběhni, moc Ti sluší! :)) jen s balerínkama Ti asi moc neporadím, mám totiž uuplně stejný problém! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho zvládneš, je to fakt extra jednoduché!
      Moc děkuju a teda trochu jsem ráda, že nejsem jediná s těma balerínkama, je to peklo :D Úzká noha, nízký nárt a ještě mám velký palec, kvůli kterému nemůžu mít spoustu bot :D

      Vymazat
  7. Ani, vypadá to úžasně, sbíhají se mi sliny! ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam, cheesecake mám ráda moc a tento vypadá fakt chutně

    OdpovědětVymazat
  9. všechny sladký nepečený věci jsou pro mě vysvobození, protože mám plynovou troubu a pořád se s ní nedokážu naučit pracovat - ta mrcha si peče, jak ona sama chce :D :)) tohle určitě vyzkouším, protože to vypadá na dokonale osvěžující letní moučník.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káji, dělala jsem ho už podruhé, tentokrát pro kolegy do práce a sklidil takový úspěch, že bych to sama nečekala! Takže rozhodně zkus a věřím, že ti zachutná :)

      Vymazat
  10. Vypadá super. Zkusím. A jen tak pro poznámku - 1l = 1kg,takže 240ml smetany je 24dkg nebo 240g. To se učí ve čtvrté třídě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! A jojo, učí se to, ale já tomu nikdy nějak nevěřila... Už se mi párkrát stalo, že jsem to takhle dala do nějakého koláče nebo buchty a ta se pak nepovedla právě kvůli tomuto. Takže vím, že by to tak mělo být, ale jsem vůči tomu trochu skeptická :)

      Vymazat
  11. Vypadá to fantasticky. :) Pošli mi kousek.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)