Budapest - day 2

Ahojte! Tento semestr pro mě začíná velmi pozvolna, takže mám zatím dost volného času. Ten jsem dnes využila výletem do Ikei a jiných obchodů, pořídila jsem několik věcí, tak se brzo těšte na new in. Potřebovala jsem hlavně nějaké tepláky a tričko na cvičení, zítra mám totiž první tělocvik - fit hodinu. Jsem na to dost zvědavá a těším se, že konečně zase začnu něco dělat. Tak nějak doufám, že mě to nakopne a třeba začnu na jaře běhat :) Doufám, že se máte hezky, mí milí čtenáři, a užijete si dnešní článek!


Židovská synagoga, která bohužel v sobotu byla zavřená.

 Tak jsme se přes plot mrkli aspoň na toto zajímavé dílo, zdálky to vypadá jako nějaká brutální fontána, ale ne, jsou to jakoby stříbrné větve stromu. 
 A na nádvoří jsme přes plot viděli pamětní desky tisíců Židů, zvláštní atmosféra tam na nás padla..
 Zámečky nejsou populární jen ve Francii na Pont des Arts :)
 A tento mě zaujal a pobavil nejvíc!
 Mrkli jsme i dovnitř do baziliky sv. Štěpána.
 Pak jsme se vydali k opeře a ještě k tzv. Domu hrůzy, kde se nachází i muzeum, ale to nás úplně nelákalo.
 Tak jsme radši šli na oběd a potom se podívat na největší trhy v Budapešti v tzv. Great Market Hall. Bylo to obrovské a interiér moc hezký, super dojem to na nás udělalo. A pořídili jsme klobásky a mletou papriku, už se těším na guláš, tati :P
 Great Market Hall zvenku
 Taková SPZ pobaví, v Česku by se mu asi smáli, kudy by jezdil :D

 Náměstí hrdinů a naše jediná normální společná fotka, potkávali jsme holt lidi, co neumí fotit :/ Tak aspoň takto!
 Západ slunce :)
 Velmi zvláštní stavba v zahradách Városliget, byli jsme i na nádvoří a přišlo nám to jako hrozná směska, gotika, baroko, všechno do sebe..

 Taková lavička si žádá fotku, škoda, že zrovna nikdo kolem nešel a už se dost stmívalo, bylo by fajn, kdybychom seděli každý z jednoho konce.

A na závěr nějaká hodně posh restaurace na kraji rybníčku a vzadu osvětlené Náměstí hrdinů. Nádherný pohled, nemyslíte? :)

P.S.: Fotek ze třetího dne bude podstatně méně, tak přemýšlím, že už bych to spojila s vlogem, co říkáte? Těším se na vaše komentáře!

7 komentářů

  1. hned bych taky vyrazila do Ikea!!
    a fotky...nádherné! Budapešť je společně s Berlínem jedno z posledních metropolí Evropy, které mi chybí na pomyslné cestovatelské mapě a fotky mě teď hodně hodně navnadily!!

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou parádní fotky, musí to tak být užasný:))

    OdpovědětVymazat
  3. V Budapesti jsme byli s pritelem v lete a hrozne se nam tam libilo! Zavidim takovy krasny fotky, my bohuzel mame jen z mobilu (a taky mame jedinou spolecnou na Namesti hrdinu:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobrá náhoda! A fotek z mobilu škoda. Btw v létě bych se tam taky chtěla mrknout, to ty zahrady musí být nádherně rozkvetlé :)

      Vymazat
  4. Budapešť je teda nádherná, vůbec neznám její krásy :) SPZ mě docela pobavila :D

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky krásné a s tou lavičkou škoda :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)