Mont St-Michel & St Malo, again!

Ahojte! Jsem nejšťastnější člověk na světě, protože jsem včera zjistila a dnes si potvrdila, že nemusím dělat dvě zkoušky, kterých jsem se tady nejvíc bála! A ještě k tomu tady už příští sobotu začínají vánoční trhy, které jsou údajně nejhezčí v Bretani. Takže si dokážete představit, jakou skvělou mám náladu :) I když za 14 dní asi budu mluvit jinak, čekají mě 4 dny po sobě plné povinností nejen do školy, mezitím i jedna zkouška, uf. Jinak už se mi pobyt tady hrozně krátí, pořád si říkám, že tu budu ještě dlouho, ale už mi zbývá jen měsíc a necelý týden. Ani nevím, jaký mám z toho pocit, ale spíš převažuje to, že už se těším domů..


 V týdnu, kdy jsme do Saint Malo zavítali, se tam zrovna konala tzv. Route du rhum, tedy závod lodí na Guadeloupe. V minulosti tam zřejmě jezdili pro rum, teď už je to jenom symbolické a jde spíše o ten závod, ale nedělám si iluze, na lodích určitě mají spoustu rumu na posilnění :) Kvůli téhle události se v přístavu pohybovalo šíleně moc lidí, takže my jsme si jenom pofotili lodě a raději se vydali do historického centra.




 A pak taky na pláž, kde jsme si sundali boty a šli zkusit vodu. Není divu, že na konci října byla ledová! Ale jelikož ten den bylo asi 20°, tak jsme tam chvilinku vydrželi, aspoň chodidly. Viděli jsme ještě pár lidí, kteří se fakt koupali, blázni!


Na blbinky mě užije O:-) Na oběd jsme si zašli do palačinkárny, kde jsme si dali typické bretaňské menu - galette complete, crepe au caramel a k tomu bolée du cidre. Fotku uvidíte v randomu z mobilu :)
Co k tomu dodat, na St Malo je třeba krásného počasí, toho se nám dostalo, takže to byl boží výlet a mně rozhodně nevadilo, že jsem tam byla už podruhé. 
Z Mont Saint-Michelu tady mám jen dvě fotky, ono tam totiž ani není moc co fotit. Patřím k těm, kterým se St Michel líbí jako celek, celý ten ostrůvek z dálky je kouzelný. Ale samotné to městečko zas tak zajímavé není, ta katedrála nahoře je dost prázdná. Nevím no. Myslím, že spousta lidí to takhle má, že se jim St Michel líbí jen jako celek. Schválně mi dejte vědět, kdo jste tam byl, jak to vidíte vy?
Některé uličky jsou tam ovšem extra úzké, do této jsem se tak tak vlezla :) A omluvte kvalitu fotky, ten kompakt..

Těším se na vaše komentáře, mějte se krásně a já se zase brzy ozvu.

9 komentářů

  1. Ja myslim, ze toho rumu s sebou moc nemeli, kdyz na tech katamaranech jeli single ;-) Ale jinak se toho na lodi vozi spousta, kdyz zrovna nezavodis :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  2. tá pláž je tak nádherná, krásne fotky :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. krásné místo, určitě jste si to užili :) a spolu vám to moc sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Velmi pekne fotky.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Moc mě bavi číst tyhle tvoje članky, super fotky:)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné fotky :) Na zkoušku budu držet pěsti a taky se těším, až zde budou vánoční trhy, zrovna včera jsem zase myslela na ty všechny dobroty, co si koupím :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, tam bych se také ráda jednou podívala!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)