Erasmus trip #6 - Josselin, Auray

Ahojte! V Rennes je posledních pár dní pěkně hnusně, zataženo a dnes pořád mírně mrholí, nic příjemného. Kvůli tomu se mi ani nechce vylízat z postele, ale musím, protože se teď pořád učím na středeční zkoušku. No, aspoň mě to, že sedím doma, nemrzí. Dnes večer jdeme do kina na Interstellar, pro mě to bude první návštěva kina tady a film v angličtině s francouzskými titulky. Byl jste na tom někdo v kině u nás? Jak se vám film líbil? :)
Mějte se krásně a užijte si dnešní fotky z mého výletování!


Na výlet po dvou hradech jsme se vydaly v holčičím a čiště českém složení, pěkně pohodlně v autě. Už z první fotky vidíte, že nám celou dobu pršelo, všechny jsme měly samozřejmě vysoce vhodnou obuv, takže bomba.

 Selfíčka nesmí chybět!

 Hrad Josselin by měl být třetím nejhezčím v Bretani, čemuž bych i věřila, za sluníčka musí být krásný. A hlavně, my jsme jaksi pozapomněly na to, že hrady a zámky mají nějakou sezónu, takže na začátku listopadu už jaksi nejsou přístupné. No nevadí, pokochaly jsme se aspoň zvenku, sedly do auta a jely ke druhému, podstatně menšímu hradu.

 A tím byl Chateau Trécesson, obehnaný ani ne tak vodním příkopem jako spíše jezírkem nebo rybníčkem. Kdyby byl červený, připomínal by mi ještě víc Červenou Lhotu, i tak tam určitou podobu vidím. Každopádně k tomuto hradu jsme jenom přijely, vyfotily a jely se ohřát a rozveselit do Ikei, už jsme toho měly plné zuby (nebo spíš plné boty deště). Opravdu nejlepší výlet v mém životě :D
 V Auray už jsme měli počasí daleko lepší, i když jednou jsme zmokli parádně (to už jste mohli slyšet ve vlogu). Auray je malinkaté městečko, které je typicky bretaňské a jeho kouzlo spočívá hlavně v řece, která jím protíká.

 Hlavní kostel, kde nám zrovna hráli na varhany a trumpetu (taky jste viděli ve vlogu)
 Miluju tento styl pohlednic a všeho <3
 Radnice
 Typické domečky
 Staré nápisy lákající do creperie
 A dva nejtypičtější pohledy na Auray


Tentokrát jsem vám ukázalaméně známé kouty Bretaně, které ovšem stejně stojí za vidění. V příštím článku vás vezmu ještě do Carnacu, který tedy světově známý určitě je, tak doufám, že se těšíte! Další výlety už v plánu nejsou, místa v Bretani jsem v podstatě vyčerpala, někam dál bych klidně jela, ale to už by chtělo víc než jeden den, takže sehnat nocleh, atd. A to už se mi moc nechce.. Myslím, že i tak jsem toho viděla spoustu a mám krásné zážitky :)
Jak se vám dnešní článek líbil?

6 komentářů

  1. Velmi pekne fotky.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Je super, že si to užívate aj cez takéto počasie! :-) Aspoň cez článok som sa tam preniesla s vami a skvelé!! ♥
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  3. Neopísateľná krása! tie pohladnice sú super, z každej by som brala jednu:D

    OdpovědětVymazat
  4. Tady je taky hnusně :) Fotky jsou moc pěkné, líbí se mi Tvůj béžový kabátek
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem, že vám snad už mrzne, brrr! Děkuju, já ten trenčkot zbožňuju, za 250Kč ze sekáče a vypadá tak skvěle :)

      Vymazat
  5. ta krásná místa mě nepřestávají fascinovat :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)