Dove suchý šampon

Ahojte! Tak mi včera Tom odjel a celé to ve mně zanechalo pocit, že už chci taky odjet domů. Doteď to bylo fajn, ale přede mnou je vidina blížících se zkoušek, seminárek a projektů a já bych se nejradši schovala někam pryč a vylezla až na jaře.. No nic, budu muset začít makat a prostě to dám! Dnes mě čeká první "mid-term" test z kurzů frániny, ve středu potom další, tak mi držte palce :) Jinak fotky z minulého týdne se tu brzy objeví, dnes si ale dáme recenzi na suchý šampon od Dove.


Ke koupi "sucháče" od Dove mě přesvědčila spousta pozitivních recenzí, tak jsem byla nadšená, když jsem ho u nás v Tetě našla. Zrovna mi došel ten od Amicy, který jste viděli v posledním spotřebováno, takže s Dove bylo jasno. Musím ocenit jednoduchý, ale přesto pěkný obal, hrozně se mi líbí i víčko, že je takové jakoby z mléčného plastu a vespodu stříbrné. Vypadá to vážně moc dobře!

 Funguje to jako všechny suché šampony - když cítíte, že vaše vlasy potřebují dodat energii a nemáte čas je mýt, přichází řada na "sucháč". Nastříkáte ho hlavně ke kořínkům vlasů a do délek, malinko vmasírujete do pokožky hlavy a vykartáčujete. Já i když jsem bruneta, nemám s Dove nejmenší problém, nezanechává bílé skvrny ani když se vám stane, že šampon stříknete zblízka. Navíc úplně božsky voní, za to má u mě veliké plus!
Problém nastává s výsledkem. Mně vlasy vydrží pěkné dva dny, pak už je třeba je umýt. Takže když to nestihnu a chci je oživit suchým šamponem Dove třetí den od umytí, už to prostě nefunguje. Ale to bych od suchého šamponu asi ani neměla očekávat. Když ho použiju druhý den po umytí (třeba večer), vše funguje docela dobře a vlasy vypadají lépe a ještě něco vydrží. Šampon ve vlasech vůbec necítím, pokožku hlavy nedráždí ani nesvědí a ani mi nepřijde, že by vlasy vysušoval, jak se to o "sucháčích" říká.
Jo a tím, že mám krátké vlasy, tak mi vydrží pěkně dlouho. Běžně čtu na blozích, že suchý šampon vydrží tak na 5 použití, já tento použila už minimálně 10x a nejsem snad ani v půlce. Holt výhoda krátkých vlasů :)

Kdybych to měla porovnat s Amicou, tak s Dove jsem určitě spokojenější - jednodušší aplikace díky spreji, nezanechává bílé skvrny (což se s Amicou občas dělo, pokud jste to pořádně nevykartáčovaly) a nesvědí mě po něm pokožka hlavy. Seženete ho v drogeriích (neříkám, že ve všech, v Kroměříži máme dvě Tety a byl jenom v jedné, v DMku vůbec) a stojí okolo 100-130Kč.
Dávám 8 bodů z 10 možných (a jak se tak dívám na starou recenzi Amicy, měla bych tam změnit bodování).
Vy mi napište, jestli suché šampony používáte a jaký je vašim favoritem? 

9 komentářů

  1. Taky jsem ho nedávno koupila na testovačku, zda bude lepší než Batiste. A taky jsem zatím spokojená. Jinak za mě je číslo 1 Batiste

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Batiste jsem slyšela hodně, taky ho musím vyzkoušet!

      Vymazat
  2. Suché šampony jsem nikdy nepoužívala, az předevčírem jsem z nutnosti trochu nastříkala vlasy tím od Baley, ktery mela doma mamka. Splnil účel a vlasy vydrzely v docela ok stavu az do večera :-) Dove možná vyzkouším, podle recenze vypadá docela dobře :-) Jinak hodne štěstí a ať ti to rychle uteče :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nejaký už dlhšie potrebujem, ale vždy si ho zabudnem kúpiť, no neviem či mám práve po tomto siahnuť, kedže som naň čítala ako pozitívne tak aj negatívne recenzie. Ale za tú cenu mu dám šancu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zatím jsem žádný suchý šampon nezkoušela, ale tento mě docela láká :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si koupila ten od Batiste, použila ho 1x a pak jsem si řekla, že tohle není nic pro mě :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla bych vonavkou s vůní toho šamponu, je dokonalaaa

    OdpovědětVymazat
  7. hodně lidí si ho vychvaluje :) já si s suchými šampony moc nerozumím - vadí mi ten bílý povlak, který mi na vlasech vytvoří. ještě když jsem bruneta :/ ale tak když píšeš, že tenhle to nedělá, jsem na vážkách.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)