Erasmus trip #3 - Nantes

Ahojte! Dnes ráno to vypadalo na chladný a mlhavý den, ale nakonec se to zase vybralo a je nádherně! V takovém počasí se člověku ani nechce nic dělat, bohužel úkolů do školy přibývá.. Včera jsem měla první hodinu frániny, kde jsme si rozebrali témata ústního "exposé". Má to být argumentace, u mě na téma Francouzi a cizí jazyky. Haha, pěkně si je podám, že se nechtějí učit cizí jazyky a jsou moc nacionalističtí :D Včera jsme taky řešili s přítelem jeho cestu sem, už má koupené lístky na SA bus a taky máme rezervovaný hotel v Paříži. Asi si dokážete představit, jak moc se těším, už za necelý měsíc :) Mimochodem, dnes je to přesně na den měsíc, co tady jsem. Nechutně to uteklo!!! Jako by to bylo včera, kdy jsem sem přijela! Taky vám přijde, že ten čas letí jako splašený, pokud máte pořád co dělat a užíváte si to?


 Naši cestu do Nantes, kterou organizovalo ESN (Erasmus Student Network), jsme započali dopravní zácpou v centru Nantes a šíleným vedrem v autobuse. Takže jsme všichni byli rádi, když jsme konečně dorazili. Vysadili nás na Ile des Machines, který se nachází u přístavu na řece Loiře. Tam mě hned upoutal tento carrousel, který je speciální v tom, že je laděný do mořských motivů.



 Rodný dům Jules Verna, ani jsem nevěděla, že se narodil v Nantes :)

 Krásná věž továrny, ve které se vyráběly sušenky LU. Tady jsou šíleně oblíbené, my Češi je známe především díky sušenkám Prince, které už v Česku bohužel nekoupíme :( Tady jsou toho plné obchody!
 Chateau des ducs de Bretagne a krásně se mi to povedlo vyfotit i s autíčkem :)
 Hrady obehnané vodním příkopem miluju!



 Katedrála svatého Petra a Pavla. Já teda nevím, ale mně to všechno přijde jako Notre Dame :D Ve stejným stylu.
 Ta ruka je naprosto boží :D


 Manifestace za znovu-připojení Nantes k Bretani a šílenej průvod lidí v ulicích

 Bazilika St Nicolas
 Rozkošné papírnictví, které máme i tady v Rennes
 Tyhle starý nápisy na domech taky miluju, viděla jsem to i v Nice, vypadá to božsky :)
 Awwww! Rozkošné :)
 S Bertou, mojí spolužačkou a sousedkou :) Trávíme spolu úplně nejvíc času a je to super!
 Luxusní západ slunce nad Loirou

 Osvětlený carrousel

 Barevné světelné kruhy u Hangar a bananes (promenáda u řeky se spoustou barů)



 Jediná brunetka a 4 blondýnky, haha. Skvělý holky, celý den jsme mluvily francouzsky a bylo to božíííí :)

A nakonec ještě v kloboučkách, které rozdávali v baru, kde jsme popíjeli. Krásný završení skvělýho dne. Hrozně jsem si to užila! A hlavně díky těm lidem, samotné Nantes mě zas až TAK moc neokouzlilo (jako jo, je to tam super a asi tam pojedu znovu, protože jsme rozhodně neviděli všechno), ale když máte kolem sebe super lidi, tak to hned dostává jiné rozměry :)

Vím, že fotek bylo dost, ale snad se vám to líbilo! Těšte se ještě na vlog, taky mám natočenou "room tour" po mém pokojíčku na kolejích a dnes končí září, takže nepřijdete ani o oblíbence :) Zatím se mějte krásně, pa!

13 komentářů

  1. Hmm, Paříž, to bych se nemohla dočkat :-)) Jako měsíc? to ti to vážně strašně rychle utíká! Já začala s blogem před 2 měsíci a byla jsi jedna z prvních, co jsem začala pravidelně číst.. Přijde mi to chvilička :-) Nantes musí být hezké městečko a to papírnictví je boží ! :-) Měj se tam hezky :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My už tam byli, loni na dovči, takže tentokrát tam zůstaneme jenom přes noc a půjdeme tam, kde jsme ještě nebyli :) Ale těším se hrozně moc, to jo! Děkuju moc :) A Nantes je větší než Rennes, městečko bych to nenazývala, ale je to krásné, to máš pravdu :)
      Taky se měj hezky!

      Vymazat
  2. Už měsíc? O.o Nechápu jak to letí !! :D Jde vidět, že si to užíváš, závidím :) Taky bych Erasmus určitě chtěla zkusit, ale celkem mě odrazuje to papírování :/ A taky.. na žádné VŠ ještě nejsem, tak nepředbíhejme, žejo :D

    OdpovědětVymazat
  3. jé to jsou super fotky:)) Musí to tam být užasné:)

    OdpovědětVymazat
  4. Bože to je úplne iný svet...dokonalosť!

    OdpovědětVymazat
  5. Nejdřív jsem se lekla, že ten jeřáb, je ten osvětlený kolotoč ;))
    Moc pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
  6. krásné prostředí :) Super fotky!

    OdpovědětVymazat
  7. úžasné fotky, hlavne tie pri západe slnka! :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju Francii, máš krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji všem! Dnes jsem si zaplatila další dva výlety, další už za 14 dní. A tento víkend beztak zase někam pojedeme, tak jsem ráda, že vás to baví :)

    OdpovědětVymazat
  10. Je super, že má možnost se podívat i do jiných měst :) Nantes je krásné z fotek. Jsem zvědavá na room tour !

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)