29/9/2014

Ahojte! Mám za sebou další výlet, tentokrát do Nantes, bylo to skvělé! A zůstávali jsme tam až do noci, o to víc bude fotek a o to delší vlog, těšte se :) Poznala jsem se se skvělýma slečnama z Belgie, tak jsme hnedka včera šly spolu bruslit. Uplynulý víkend byl totiž první víkend v sezoně, a tak bylo levnější vstupné. Bylo to fajn, ale na mě až moc zima, u nás jsem zvyklá na teplejší stadiony. Příště už jedině čepice a rukavice :D Už mě nenapadá nic dalšího, takže zbytek novinek se dozvíte z popisku dnešní várky random fotek, pojďme na to.


Chacha, tenhle vynález je prostě boží. Těšte se na video, už jsem to otestovala :D / Další yummy oběd v menze, škoda, že tu kuře mají tak málo.. Ale mousse au chocolat a taky melounek s prosciuttem, to miluju!

 Ledová tříšť v půlce září, proč ne, v Bretani je možné všechno. / Nádherné prostředí - nábřeží Emila Zoly okolo place de République
 Jako pardon, ale Rep. Tech. mě docela dost nasralo (pro nefrancouzštináře, je to République Tcheque). Kdyby aspoň měli CH jako jedno písmenko, ale takto je to neodpustitelné! / Monster munch <3 Taky jste to jedli jako malí? A taky vás štve, že teď už to skoro nikde nekoupíte? A tady ve Francii mají toooolik příchutí :)
 Photosession v budce aneb když jedete do Francie na Erasmus, připravte se na to, že po vás budou chtít spoustu fotek. Já měla 5 a nestačilo to.. / Letní kino, jeden ze skvělých večerů :)
 Pěkné hnusné cappuccino za 2,80€. Děkuji, ale už nikdy. / Selfie z Pointe du Raz
 Miluju tyhle své nové šálky, moc! Nešlo jim odolat (C&A) / Když už jsem musela 2 hodiny vyplňovat novou Learning agreement, tak aspoň venku na trávě a na sluníčku :)
 Balík od našich, který mi vehnal slzy do očí (tedy ten vzkaz, ne ten obsah - to byly samé věci na úklid a konvice na čaj :D)
 Poprvé a asi naposledy jsem si koupila maso, je to tady příšerně drahé. Za balíček 250g kuřecích prs 3€?! Uf. Ale bylo to moooc dobré, kuře na kari :) / Večeře zadarmo v menze - galetka plněná žampiony, šunkou a sýrem, k tomu ještě brambory a žampionová omáčka. Brokolicové soufflé a pak malé dezertíky. Je vám jasný, jak jsem byla přecpaná :D
 Selfie z Mont St Michel / Víno a chipsy, to miluju. A všichni tady pijou růžové (zdravím Anet, Aničku a Simču, pokud to čtou), takže možná začínám přesedlávat na růžové taky.
 Barbecue v tom nejlepším parku na světě - parc des Gayeulles. Vážně, vygooglete si to, tady prostě najdete úplně VŠECHNO! / První pořádná práce do školy, kterou pak nikdo nekontroloval.. Aspoň jsem si užila překvapivě chutné kafe z automatu a trancetto.
 Nádherný západ slunce nad kampusem / Večeře "co dům dal", konečně jsem si koupila sýr (Coulommiers, zdravím slečnu, která mi ho doporučila, hrozně mi chutná!).
 Parc des Gayeulles podruhé, tentokrát s bambi srnečkama. Nejsou rozkošní?
 Selfie před odchodem na soirée a zase ten šátek <3 / Konečně jsem si prohlídla trh s knížkama na náměstí u naší fakulty a vybrala jsem si Miláčka od Maupassanta. Četla jsem to k maturitě a hrozně mě to bavilo, o to lehčí to pro mě bude ve fránině. Začnu zlehka a kdoví, třeba si na Vánoce povezu domů daleko víc knížek a budu jim zcela rozumět :) Navíc za 3€, nekup to.
 Takový ten moment, kdy sedíte v buse, bavíte se a najednou někdo prohlásí: Santa Claus! A vy se otočíte a venku vážně stojí dědek, který vypadá totálně jako Santa. Ten plnovous a ta čepka! Ještě kdybyste viděli ty brýle, co měl. Boží :D / V Nantes dávají i ke coffee to go sušenku. Za 2,50€, aspoň něco :D
Skupinová selfie (říká se tomu groupie?) se čtyřma blondýnkama, haha. Moc fajn holky :) / A další krásný západ slunce, tentokrát nad Loirou.

13 komentářů

  1. Super fotky :) Až som vyhladla pri tých jedlách :)

    MORE THAN FASHION

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, ty šátky se mi moc líběj! :-) Miláčka jsem také četla k maturitě, viděla jsem i film. Moc hezký příběh a kdybych uměla francouzsky.. :-)) Jinak, líbí se mi, že je název pojmenovaný pro Emilu Zolovi a o Monster Much (a ještě k tomu s pizzou? :-O) vůůbec nemluvím :-D

    Těším se na další články! :-)
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  3. Děda Santa je skvělej :D, krásný fotky a ty jídla v menze, to bych se asi vrátila jako kulička :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Začalo nám to skvěle ten den, se Santou :D A já už to vidím na břichu to jídlo, ale hrozně! Budu muset začít něco dělat, jinak se vážně vrátím zakulacená..

      Vymazat
  4. uaaa to je dokonalý článek ♥ a já bych si právě teď strašně dala tu houbovou galetku :)!
    Mimochodem lištičkový šátek je nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  5. moc pěkný fotky a hezký článek:)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásne fotky :). No ten odkaz :D ten je fakt super. A to mäso! Musím si ísť niečo dať! :D
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Aničko, máš se tam bezvadně, jak vidím. Teda až na to občas hnusné jídlo a drahý alkohol... Užívej si to i za mě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi! Mám se skvěle, jojo. Ale teda nevím, kde jsi přišla na hnusné jídlo, já si tu jídlo užívám úplně nejvíc a všechno mi chutná :) Měj se krásně!

      Vymazat
  8. Teeeda mám úplné déjà vu! Nedostatek malých fotek, grilování v parku Gayeulles, obědy v menze.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak super, že jsi taky byla v Rennes a navštěvovala stejná místa :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)