Farfalle se špenátem a rajčaty

Ahojte! Mám za sebou skvělý víkend, kdy za mnou přijely mé dvě nejmilejší spolužačky a kamarádky. Spolu jsme se nadlábly skvělýma burgerama, vypily kroměřížské pivo Černý orel a vyblbly se na diskotéce. Druhý den jsme si daly tu nejlepší pizzu a holky poznaly krásy Kroměříže. Pak už jsme se musely rozloučit, na dlouhé 4 měsíce.. Další loučení mě čekalo hned pár hodin nato, a to s mou sestřenkou a tetou. Sakra, začínám to nedávat, tu představu, že se musím se vším a všemi rozloučit. A to mě to nejtěžší loučení ještě čeká - rodiče a hlavně Tom <3
Ale konec smutnění, dnes vám ukážu recept, který je dost jednoduchý a taky výborný. A dobré jídlo na žal zabírá, ne? ;)


Potřebujete: těstoviny (my zrovna měli farfalle), čerstvý baby špenát (já sehnala v Tescu, občas ho mívají i v Lidlu), rajčata (sušená, čerstvá, je to jedno, já to namíchala), zeleninový bujon (z videa Knorr kuchařská výzva asi víte, že tyhle gelový bujony mám nejradši) a ještě sladkou smetanu, kterou jsem zapomněla vyfotit.
 Špenát a rajčata hodíme na rozpálený olivový olej a necháme zatáhnout.
 Z bujonu si uděláme vývar a cca 200ml nalijeme na pánev. Přidáme ještě cca 100ml (půl kelímku) smetany. No a jelikož je omáčka řídká, použijeme světlou jíšku na zahuštění. Vypadá to docela nevábně, ale věřte, že to chutná božsky :)
 Mezitím si uděláme těstoviny.
 A ty potom smícháme s připravenou směsí. Konec, šmitec, hotovo.
Servírujeme a papáme :) Ještě můžeme přidat sýr nahoru. Je to hrozná dobrota, dala bych si to znovu a znovu. Rajčata a špenát je zkrátka geniální kombinace a ještě to díky dvěma barvám dobře vypadá. Navíc díky bujonu nemusíte omáčku vůbec dochucovat, já přidala akorát špetku pepperoncina, abych přidala na pikantnosti.

Co k tomu dodat? Já tyhle variace rychlých těstovin miluju a hrozně mě baví zkoušet pořád něco nového. Tím se mi těstoviny neomrzí a pořád mi to chutná. A co vy, taky tak milujete těstoviny? A jaký je váš nejoblíbenější způsob přípravy? Je tu někdo, kdo umí pravé spaghetti carbonara? Ty bych totiž taky chtěla zkusit udělat :)

10 komentářů

  1. No tak tohle vypadá teda skvěle! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak letím do obchodu a ještě dnes to chci k večeři! Děkuju za tip! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Koupím sójovou smetanu, čerstvý špenát a určitě ti musím dát vědět, jak dopadla vegan verze. ;) :) Děkuju za báječný recept!

    OdpovědětVymazat
  4. tak to musím zkusit, vypadá to lahodně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, tak to vypadá fakt chutně, těstoviny jsou výborné snad na všechny způsoby :-)

    OdpovědětVymazat
  6. to vypadá skvěle, já těstoviny miluju, takže bych hned ochutnala :))

    OdpovědětVymazat
  7. mnam ted jsem na to dostala uplnou chuť!♥ vypadají fakt výborně:)

    OdpovědětVymazat
  8. Těstoviny miluju, moje nejoblíbenější jídlo je těstovinovej salát :). Tenhle recept určitě vyzkouším
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. hmm, zaujímavá kombinácia :)

    OdpovědětVymazat
  10. mňam mňam, to vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)