Erasmus - jak na to? (video)

Ahojte, moji milí! Tak se vám hlásím už z Rennes, z mého pokojíčku na koleji, který je malý a takový starší, ale já si to tady udělám hezčí a útulnější :) Jediný větší problém je s lůžkovinami, psali mi, že tu bude polštář, peřina i povlečení, ale dali mi jen deku a prostěradlo. Ještě, že jsem měla aspoň malý polštářek z busu a dneska si prostě musím jít koupit peřinu a polštář, protože pod tou dekou mi byla hrozná zima v noci :( Ale to se vyřeší všechno a bude to v pohodě! Včera jsem akorát sebrala síly na to, abych našla supermarket a najedla se a šla jsem brzo spát. Dnes odpoledne jsem domluvená s holčinou, se kterou jsem cestovala, že ještě s jejíma dvěma kamarádkama z Rennes půjdeme do centra, trochu to tady poznat. Tak už se těším a kdo ví, třeba z toho vznikne i první vlog ;)

No a když už jsme u toho Erasmu, tak tu mám pro vás i slíbené video, ve kterém se dozvíte snad úplně všechno, co je k tomu potřeba. Omlouvám se za zhoršenou kvalitu, bohužel momentálně řeším problém s programem na stříhání videí, kvůli tomu je tohle video stříháno v Movie Makeru. Ale když je video takové kecací, snad vám to zas tak nevadí! Dejte mi vědět, těším se na vaše komentáře :)

17 komentářů

  1. Jé, Vendy! Wifina tu je, takže to je skvělé. Jsem moc ráda, že se vracíš na blog, budu pravidelnou čtenářkou :) Ano, ty změny v LA budou taky hrozný a ještě nám budou posílat tu finální finanční dohodu, tu zas pak budem muset poslat poštou do Brna. Není to jednoduchý :D A s tím stipendiem jsem taky měla dost štěstí, jak to tak pozoruju, jinak bych neodjela, bez peněz. Jako samozřejmě mám něco svýho, ale i tak. Tak se drž, taky dobře doraž a už se těším na články :)

    OdpovědětVymazat
  2. jo.... já když dorazila do Dánska na kolej tak tam byla holá postel a prázdná kuchyňka.... poličky nesložený.... taky jsem tak akorát dala sprchu a našla Lidl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tom ještě dobře, nádobí naštěstí mám, to mi psali, ať si dovezu. To musel být pro tebe dobrej šok! Ale zvládlas to a já taky :)

      Vymazat
  3. Zajímavé video :-) Letos hodně mých kamarádů cestuje za vzděláním, takže mě celkem začínají taky popadat chutě jet :-D Užij si to tam, těším se na další zprávy :-)

    Hezký den, skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Mi teda všechno co se týká mého oboru uznají jako B kredity, po předložení sylabu je možné i jako A :) no stress, nejvíc mě těší že si můžu dodělat v zahraničí béčka které mi chybí a ještě je budu mít za víc kreditů než by to měla na muni :) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš super! Já jsem se bavila se slečnou z VŠE a té neuznají nic, resp. i kdyby uznali, tak je jí to naprd, nabrala si Cčkových dost. Mně to teda asi taky bude dost naprd, ale tak co nadělám. Předměty týkající se mého oboru tu bohužel nemám, tak můžu být ráda za Cčka :)

      Vymazat
  5. To je skvělý video! Zatím jsem na středí,ale pokud všechno klapne, chtěla bych takhle odcestovat. Je to určitě skvělá příležitost i zkušenost. A ať se ti na koleji daří!:)
    http://www.endavargova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palce ať se ti tam všechno daří podle tvých představ :) Určitě to bude skvělá zkušenost :)

    OdpovědětVymazat
  7. téda Ani, není to vůbec jednoduchý! já vždycky chtěla na erasmus, ale přišel první rok na výšce, přítel, společné bydlení a už si nedokážu představit, že bych několik měsíců byla mimo domov, jsem hrozná :D navíc na naší VŠ je docela bídný výběr partnerských zemí, takže mě tam vůbec nic nenadchlo. Tobě každopádně moc moc moc držím palce, fakt Tě obdivuju! doufám, že budeš mít co nejméně komplikací a že to bude stát za to :) životní zkušenost je to rozhodně obrovská.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tím, že "opustím" přítele, když už spolu taky bydlíme, dost bojovala. Bylo to asi to nejtěžší na celým Erasmu, žádný papírování a zařizování, ale tohle :D Ale tak odhodlala jsem se, řekla jsem si, že mi nic nebude stát v cestě a dotáhla jsem to do zdárného konce! Děkuju moc Káji, taky doufám, že to proběhne v klidu a bude to stát za to :)

      Vymazat
  8. Tak sa tam teda drž a prajem veľa štastia. Je to noazaj skvelá príležitosť a obrovský zážitok. :-)

    SIMONA | LIVEINFOXWORLD.BLOGSPOT.COM

    ....

    OdpovědětVymazat
  9. Drzim palce, at se vse vydari. Ja studovala v Nemecku a je to skvela zkusenost, doporucuji vsem. Ja studovala soubezne v Nemecku i v Cechach, protoze predmety by mi tale neuznaly. Bylo to narocnejsi, ale stalo to za to a hlavne to, jak jsem se tam naucila jazyk (odjizdela jsem se zakladni znalosti), to bych se tady ani za deset let nenaucila. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky zapsané předměty i v Čechách, takže po Vánocích budu dohánět zkoušky v Čechách. Takže to taky budu mít náročnější, ale věřím, že to všechno zvládnu :) Já fráninu studuju už 6 let, ale mám problém s komunikací, nenaskakují mi automaticky slova. Tak doufám, že se to tady rapidně vylepší :)

      Vymazat
  10. Díky za super clanek, budu drzet palce!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak já ti teda závidím, že s tím stipendiem vyžiješ, já jsem teď na Erasmu ve Vídni, dostávám taky 500 euro a jenom pokoj na koleji mě stojí 300, plus ještě spousta peněz za tramvajenku a internet, navíc jsem na koleji neměla vůbec nic, ani prostěradlo, ani nic v kuchyňce :D takže asi hodně záleží na tom, kam jedeš, zas je pravda, že já jsem s tím počítala, že si budu muset poměrně dost doplatit ze svého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím svou jmenovkyni! Já musím říct, že mám hrozný štěstí na ubytování, za kolej platím necelých 130€ po odečtení příspěvku od státu, což je NIC. Za dopravu mi to vychází 31€/měsíc, internet už je započítaný v nájmu pokoje. Taky jsem si tu musela kupovat peřiny, povlečení, spoustu nádobí, atd. Ale pořád s tím stipendiem naprosto v pohodě vyžiju a popravdě si ještě něco dovezu domů, neskutečné :D A to vůbec, ale vůbec nešetřím na jídle ani na zábavě! Rozhodně to záleží na tom, kam jedeš, mám kamarádku, co jede v lednu do Norska a jenom za blbou kolej dá 430€, bože.
      Přeju pěkný pobyt ve Vídni a hodně zážitků :)

      Vymazat
    2. Díky dík, tobě taky :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)