DIY men's bow ties / pánské motýlky

Ahojte! Včera jsem nakonec šla s kamarádkou na pivo a dopadlo to docela vtipně, každopádně další super rozlučková party :) Jinak už jsem ze sklepa vytáhla giga kufr a začala se pomalu balit, zimní bundy a boty, znáte to. Zatím to vypadá, že se mi tam vleze všechno, co budu potřebovat, tak uvidíme! Jinak už znám slečnu, která mě v Rennes vyzvedne a uvítá, tak se těším. A zítra se jdu konečně ostříhat, už to mám zase na krku hrozně dlouhé! A jak se máte vy? :)


Jednu poličku ve skříni mám vyhrazenou na šití a podobné serepetičky, skladuju tam i nepotřebné kusy látek. No a nedávno mi padl pohled na zbytek puntíkaté a kárované látky, tak jsem přemýšlela, co bych z toho tak mohla udělat. Pak jsem si uvědomila, že Tom už si chce hrozně dlouho koupit nějakého motýlka k bílé košili, takže bylo jasno.
 Na internetu jsem si našla mini fotonávod a šlo se na věc. Ustřihla jsem si kus látky 23×11,5 cm, který jsem potom složila. Napřed jsem zahla delší stranu, okraje jsem zažehlila, aby to drželo, potom přišla na řadu kratší strana, opět jsem zažehlila. Pokud se vám kvůli tomu nechce rozpalovat žehlička, dost dobře poslouží i ta na vlasy - vyzkoušeno :)
 Když jsem měla pozahýbáno a zažehleno, látku jsem ve středu mírně nařasila a sešila, aby držela tvar. Potom jsem si ustřihla ještě mini kousek látky, kterým jsem střed motýlka obmotala a opět sešila.
 Pak už stačilo jenom odměřit gumu okolo krku (Ještě že je Tom taková tyčka, takže jsem to mohla měřit podle svého krku, přidala jsem pár cm navíc a sedlo mu to.) a přišít na ni motýlka.
 Tadááá, připraveno k nošení a dělání parády :) Fotila jsem to na sobě a sakra, klidně bych to nosila taky! Dnes už ženy nosí i kravaty, tak co by ne motýlky, hm?
 Károvaného jsem dělala úplně stejně, akorát se mi s touto látkou pracovalo lépe. Ta puntíkatá je taková do šifonového materiálu, kdežto tato je úplně klasická.
A opět fotka s límečkem. Tom byl z motýlků nadšený, tak doufám, že je opravdu bude nosit :) Když si vezmete, že v obchodě dáte za motýlka cca 200-300 Kč a doma si ho můžete vyrobit doslova za pár korun, tak podle mě není co řešit. Jsem ráda, že jsem do toho šla a povedlo se mi to, vážně to není nic těžkého a jak vidíte, zvládnete to i s jehlou v ruce, žádný šicí stroj :)

Co vaše drahé polovičky a motýlci? Nosí je nebo ne? A co říkáte na tohle DIY a výsledek, líbí se vám?

15 komentářů

  1. Tak tohle se hodí! Brácha se chystá do tanečních a řekla jsem si, že mu vyrobím motýlka, tak jsem ráda, že nemusím nikde hledat návod. Vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi jak střela! Teď jsem dokomentovala jeden článek a už je tu další :D Motýlci vypadají krásně. Petr je spíše na kravaty, takže nevím jestli by ho nosil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám toho moc na publikování, tak proč čekat :D

      Vymazat
    2. Kéž bych mohla říct to samé. V hlavě s bídou možná tři články, napsáno nula. :D

      Vymazat
  3. Motýlci se mi moc líbí, ale protějšek je spíš na kravaty. Když už tedy.. Jinak, ta puntíkatá se mi líbí víc a myslím, že si jí klidně můžeš nenápadně půjčovat ;D Sice na fotce "z tebe" není moc vidět, ale je vážně super! :)

    Hezký večer a přání ať nic nezapomeneš zabalit (!),
    http://skills-of-art.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hezky :) taky bych to klidně nosila :D udělat toho motýlka z nějaké kytičkované látky nebo tak něco - yes please! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo to by bylo skvělé! A ono z té mašličky můžeš udělat i sponku do vlasů nebo gumičku, dost přemýšlím nad tou sponkou, že si ji vyrobím :)

      Vymazat
  5. správný gentleman si motýlek váže ;)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky jsem si říkala, ale to už nevím, jestli bych zvládla vyrobit, motýlka na vázání :)

      Vymazat
  6. Skvělé! :) Vypadá to roztomile.. :) Pokud ti to nebude vadit.. Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. :) Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle vypadá hodně dobře! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. je to je super, hezký nápad:)

    OdpovědětVymazat
  9. Motýlci vypadají krásně, přítel motýlky nenosí :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. obě skvělé, ta kostkovaná mi přijde trochu zajímavější :)

    OdpovědětVymazat
  11. jééj tie sú roztomilé :3 :)

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)