Cake pops

Ahojte, po včerejším celém dni stráveném v práci v tom hnusným vedru jsem bohužel musela vynechat jeden den squat challenge, protože to se fakt nedalo! Dnes jdeme s Tomem k vodě, užít si to sluníčko, od zítřka už se má zase ochladit :/ Na blogovém FB i na Instagramu jste byli nadšení z fotek cake pops, takže si na ně dnes dáme recept. Vážně doufám, že si je taky zkusíte udělat, protože to fakt stojí za to, je to vynikající :)


Budete potřebovat:
na těsto
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 hrnku cukru
1/4 hrnku mléka
kousek rozpuštěného másla
malinkatá špetka soli
1 malé vejce

na krém
1 smetanu ke šlehání 31%
2 lžíce řeckého bílého jogurtu
třtinový cukr (nebo jakýkoliv jiný na doslazení)

+ něco na polévání (poleva, čokoláda), špejle, zdobení nahoru a polystyren
 Těsto jsem si upekla v malinké silikonové formě, klasicky na 180 °C, cca 15 minut. Dá se to upéct i v kastrůlku vyloženém pečícím papírem, pokud nemáte malou formu :) Po vychladnutí jsem si těsto nastrouhala na struhadle, aby vypadalo tak, jak na fotce.
 Smetanu jsem si vyšlehala až do konzistence šlehačky, přidala 2 lžíce řeckého jogurtu a trochu třtinového cukru.
 Smíchala jsem to s těstem dohromady, až mi vznikla hmota takové lepkavé konzistence, ze které šly tvarovat kuličky.
 Z těsta mi vyšlo 28 kuliček, všechny mají cca velikost pingpongového míčku, ta je asi nejideálnější. Kuličky si dáme na 15-20 minut zamrazit do mražáku, aby se potom lépe namáčely v čokoládě.
 Mezitím si nachystáme špejle nebo něco, na čem budou cake pops držet. Já měla špejle na ražničí, tedy z jedné strany špičaté, ty jsem si ještě rozstřihla napůl a druhé špičky jsem docílila ostrouháním v ořezávátku na tužky :D Kreativitě se meze nekladou, že jo :D Pak jsem měla nachystaný sáček bílé polevy, který mi ovšem nestačil, takže druhá půlka cake pops musela skončit obalená v čokoládě na vaření, což nemám nafoceno.
 Každou špejli si nejprve namočte v čokoládě a do půlky ji zapíchněte do kuličky. Tenhle krok nepřeskakujte, jinak by vám cake pops při celonamáčení v čokoládě ze špejlí padaly! Nechejte to ještě trochu vychladit a začněte namáčet v čokoládě, pěkně pomalu, v klidu. Namočte kuličku, vytáhněte, nechte ji pořádně okapat a pak šup s ní do zdobení. Já nechtěla mít bordel po celé kuchyni, takže jsem cake pops v tom zdobení obalila fakt pořádně. Viděla jsem, že jinde to zdobili méně, je to na vás. Mně to zdobení doma leželo už dlouho, tak jsem ho aspon spotřebovala :D
 Cake pops zapichujte do polystyrenu (díky tati, že pracuješ v elektru, takže sehnání rovného kusu polystyrenu nebyl sebemenší problém!) nebo do takové té hmoty na aranžování květin. Strčte to do ledničky, nechte vychladit nejlépe přes noc (nepovedlo se, mamka i já jsme uzmuly několik kusů ještě ten den večer) a pak spokojeně papkejte. Protože je to fakt SAKRA dobrý ♥
 Mimochodem, mamka tomu říká stromečky (kvůli tomu zelenému zdobení a taky proto, že neumí anglicky, takže není schopná si zapamatovat takové názvy jako cake pops nebo cheesecake :D)

Tady ještě fotka, jak lízátko vypadá vevnitř. Já musím říct, že jsem na sebe docela pyšná, jak krásně se mi to povedlo. Doma se po nich zaprášilo, u přítelovy rodiny taktéž, takže sklidily obrovský úspěch :) Rozhodně jsem je nedělala naposledy! Někomu se může zdát, že to je docela piplačka, což je, ale fakt to stojí za to a máte jistotu, že se vám to povede, ne jako makronky :D Nejvíc mě na cake pops baví to, že je můžete udělat z jakéhokoliv piškotového / třeného těsta a z jakéhokoliv krému. Příště se vrhnu do nějaké větší divočiny!
A dost přemýšlím nad tím, že je někomu upeču na narozeniny. Nebo třeba na svatbu by to vypadalo božsky. Je super, že je vždycky můžete sladit s výzdobou, záleží jen na tom, jak je ozdobíte :)

Otázka na vás - už jste cake pops dělali? Jestli ne, vrhnete se na to podle mého receptu (za inspiraci díky blogu Eat bake love)?

15 komentářů

  1. Vzhledově vypadjí moc krásně, zajímala by mě ta chuť, asi se do nich pustím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, to vypadá dost zajímavě, až jsem na ně dostala chuť :D Musím to tedy vyzkoušet, co nejdříve!
    Děkuji za inspiraci :)

    http://thekatesdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě děsně zajímá, jak to chutná. Určitě jdu do nich;)

    OdpovědětVymazat
  4. vyzerajú úžasne, musia aj úžasne chutiť :) určite vyskúšam a pohrám sa s ozdobovaním :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou luxusní :-) Já bych je akorát neobalovala v tom zdobení, nemám ho ráda, takže za mě spíš jen ta čokoláda nebo poleva :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za typ, ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. A teď mám chuť si do kuchyně běžet pro sušenku, ale vydržím to a na někdy si naplánuji tenhle recept :D!

    OdpovědětVymazat
  9. No to je nádhera...takoví rozkošní cake popáčci áách :D ♥
    určitě vyzkouším, díky za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
  10. teda ty se ti fakt povedly! :) vypadají krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Díky za vaše reakce a doufám, že se se mnou potom podělíte o fotky vašich výtvorů :)

    OdpovědětVymazat
  12. No super, jsem moc ráda, že se ti povedly! To zelené zdobení vypadá úžasně, úplně si to představuji o Vánocích mezi cukrovím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, působí to jako vánoční stromečky, mamka tomu tak i říkala právě :D

      Vymazat
  13. parádní mňamka třeba na party :) to asi vyzkouším na sraz s gymplem příští víkend!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)