Cake pops

Napsala - 7.7.14

Ahojte, po včerejším celém dni stráveném v práci v tom hnusným vedru jsem bohužel musela vynechat jeden den squat challenge, protože to se fakt nedalo! Dnes jdeme s Tomem k vodě, užít si to sluníčko, od zítřka už se má zase ochladit :/ Na blogovém FB i na Instagramu jste byli nadšení z fotek cake pops, takže si na ně dnes dáme recept. Vážně doufám, že si je taky zkusíte udělat, protože to fakt stojí za to, je to vynikající :)


Budete potřebovat:
na těsto
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/4 hrnku cukru
1/4 hrnku mléka
kousek rozpuštěného másla
malinkatá špetka soli
1 malé vejce

na krém
1 smetanu ke šlehání 31%
2 lžíce řeckého bílého jogurtu
třtinový cukr (nebo jakýkoliv jiný na doslazení)

+ něco na polévání (poleva, čokoláda), špejle, zdobení nahoru a polystyren
 Těsto jsem si upekla v malinké silikonové formě, klasicky na 180 °C, cca 15 minut. Dá se to upéct i v kastrůlku vyloženém pečícím papírem, pokud nemáte malou formu :) Po vychladnutí jsem si těsto nastrouhala na struhadle, aby vypadalo tak, jak na fotce.
 Smetanu jsem si vyšlehala až do konzistence šlehačky, přidala 2 lžíce řeckého jogurtu a trochu třtinového cukru.
 Smíchala jsem to s těstem dohromady, až mi vznikla hmota takové lepkavé konzistence, ze které šly tvarovat kuličky.
 Z těsta mi vyšlo 28 kuliček, všechny mají cca velikost pingpongového míčku, ta je asi nejideálnější. Kuličky si dáme na 15-20 minut zamrazit do mražáku, aby se potom lépe namáčely v čokoládě.
 Mezitím si nachystáme špejle nebo něco, na čem budou cake pops držet. Já měla špejle na ražničí, tedy z jedné strany špičaté, ty jsem si ještě rozstřihla napůl a druhé špičky jsem docílila ostrouháním v ořezávátku na tužky :D Kreativitě se meze nekladou, že jo :D Pak jsem měla nachystaný sáček bílé polevy, který mi ovšem nestačil, takže druhá půlka cake pops musela skončit obalená v čokoládě na vaření, což nemám nafoceno.
 Každou špejli si nejprve namočte v čokoládě a do půlky ji zapíchněte do kuličky. Tenhle krok nepřeskakujte, jinak by vám cake pops při celonamáčení v čokoládě ze špejlí padaly! Nechejte to ještě trochu vychladit a začněte namáčet v čokoládě, pěkně pomalu, v klidu. Namočte kuličku, vytáhněte, nechte ji pořádně okapat a pak šup s ní do zdobení. Já nechtěla mít bordel po celé kuchyni, takže jsem cake pops v tom zdobení obalila fakt pořádně. Viděla jsem, že jinde to zdobili méně, je to na vás. Mně to zdobení doma leželo už dlouho, tak jsem ho aspon spotřebovala :D
 Cake pops zapichujte do polystyrenu (díky tati, že pracuješ v elektru, takže sehnání rovného kusu polystyrenu nebyl sebemenší problém!) nebo do takové té hmoty na aranžování květin. Strčte to do ledničky, nechte vychladit nejlépe přes noc (nepovedlo se, mamka i já jsme uzmuly několik kusů ještě ten den večer) a pak spokojeně papkejte. Protože je to fakt SAKRA dobrý ♥
 Mimochodem, mamka tomu říká stromečky (kvůli tomu zelenému zdobení a taky proto, že neumí anglicky, takže není schopná si zapamatovat takové názvy jako cake pops nebo cheesecake :D)

Tady ještě fotka, jak lízátko vypadá vevnitř. Já musím říct, že jsem na sebe docela pyšná, jak krásně se mi to povedlo. Doma se po nich zaprášilo, u přítelovy rodiny taktéž, takže sklidily obrovský úspěch :) Rozhodně jsem je nedělala naposledy! Někomu se může zdát, že to je docela piplačka, což je, ale fakt to stojí za to a máte jistotu, že se vám to povede, ne jako makronky :D Nejvíc mě na cake pops baví to, že je můžete udělat z jakéhokoliv piškotového / třeného těsta a z jakéhokoliv krému. Příště se vrhnu do nějaké větší divočiny!
A dost přemýšlím nad tím, že je někomu upeču na narozeniny. Nebo třeba na svatbu by to vypadalo božsky. Je super, že je vždycky můžete sladit s výzdobou, záleží jen na tom, jak je ozdobíte :)

Otázka na vás - už jste cake pops dělali? Jestli ne, vrhnete se na to podle mého receptu (za inspiraci díky blogu Eat bake love)?

Mohlo by vás zajímat:

15 komentářů

  1. Vzhledově vypadjí moc krásně, zajímala by mě ta chuť, asi se do nich pustím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, to vypadá dost zajímavě, až jsem na ně dostala chuť :D Musím to tedy vyzkoušet, co nejdříve!
    Děkuji za inspiraci :)

    http://thekatesdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mě děsně zajímá, jak to chutná. Určitě jdu do nich;)

    OdpovědětVymazat
  4. vyzerajú úžasne, musia aj úžasne chutiť :) určite vyskúšam a pohrám sa s ozdobovaním :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou luxusní :-) Já bych je akorát neobalovala v tom zdobení, nemám ho ráda, takže za mě spíš jen ta čokoláda nebo poleva :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. A teď mám chuť si do kuchyně běžet pro sušenku, ale vydržím to a na někdy si naplánuji tenhle recept :D!

    OdpovědětVymazat
  8. No to je nádhera...takoví rozkošní cake popáčci áách :D ♥
    určitě vyzkouším, díky za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
  9. teda ty se ti fakt povedly! :) vypadají krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za vaše reakce a doufám, že se se mnou potom podělíte o fotky vašich výtvorů :)

    OdpovědětVymazat
  11. No super, jsem moc ráda, že se ti povedly! To zelené zdobení vypadá úžasně, úplně si to představuji o Vánocích mezi cukrovím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, působí to jako vánoční stromečky, mamka tomu tak i říkala právě :D

      Vymazat
  12. parádní mňamka třeba na party :) to asi vyzkouším na sraz s gymplem příští víkend!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každičký komentář :)
Thank you for every single comment :)

Instagram