Places in Brno - cafés 2

Ahojte! Včera mě velmi potěšil balíček od Rimmelu, který mi už týden ležel na poště. Co obsahoval, najdete klasicky na FB blogu a do měsíce taky tady v recenzích, těšte se :) Dnes si dáme článek s tipy na další brněnské kavárny, ten první najdete TADY. Doufám, že se inspirujete a pokud kavárny znáte, tak mi napište váš názor. Už mám vyhlídlé další 3 kavárny, které bych ráda navštívila, tak třeba zase za měsíc se tu objeví stejný článek :)

Café Placzek
- kde ji najdete? Minoritská 4
- jaká je obsluha? Rychlá a příjemná. O moc víc vám k tomu asi neřeknu, v minulém článku jsem měla kavárny, které obsluhou nějak vynikaly, ale tentokrát to není nic zvláštního. Nijak vás neohromí, ale rozhodně ani nezklame.
- jak vypadá prostředí kavárny? Moderně. Jedná se o opravenou budovu s velkými okny, kterými se můžete dívat na ulici. Připomíná mi to kavárny ve Francii, tam to mají podobně, protože rádi sledují dění na ulici. Díky tomu je kavárna dobře prosvětlená. Interiér je taky moc hezký, udělaný na dvě patra, která jsou spojená dřevěnými schody a na stěně vedle schodů visí obrovské zrcadlo. Jo, vážně se mi tam líbí :)
- a co cenová dostupnost? Pokud se orientuju podle cen espressa/cappuccina, tak si malinko připlatíte. Espresso stojí 39Kč, cappuccino 45Kč. Pořád to ale není nic extra drahého. V nabídce najdete spoustu dobrot jako palačinky, sendviče, panini a dělají i snídaně, třeba míchaná vajíčka. A pak mají denní nabídku různých dortíků a koláčků, vybere si každý.
- webová stránka nebo FB? Café Placzek








Fratelli Caffé
- kde ji najdete? Průchodní 2
- jaká je obsluha? Popravdě, moc to nedokážu posoudit. Řekla bych asi průměrná. Tím, že to je velká kavárna, tak není obsluha tak domácká a příjemná jako třeba v Melounovém cukru. Ale zase nemůžu říct křivého slova, netrvalo jim to nijak dlouho.
- jak vypadá prostředí kavárny? Je to větší kavárna rozdělená do dvou místností. Po stěnách visí velice zajímavá dílka, na která se prostě musíte podívat hned, jak si sednete ke stolu. Plus musím moc pochválit záchody, vypadají vážně luxusně, veliká zrcadla, červené kachličky a černě obložený záchod. Wow!
- a co cenová dostupnost? Příjemně překvapila. Za espresso jen 36Kč a cappuccino za 39Kč? Tak to je paráda, to jsem v Brně asi ještě neviděla, všude jde cappuccino/latté přes 40Kč. Takže za tohle určitě body navíc.
- webová stránka nebo FB? Fratelli Caffé
Mezzanine Café
- kde ji najdete? Údolní 15
- jaká je obsluha? Záleží na tom, na koho narazíte. Už jsem tam byla asi čtyřikrát a vždy tam byl někdo jiný. Vesměs tam pracují mladí, milí a příjemní lidé. Ale naposledy jsem natrefila na takovou zvláštní servírku, která měla dredy a nechovala se zrovna moc úslužně, měla jsem z ní zvláštní pocit. Každopádně jsem díky bazárku poznala i provozní kavárny a ta je extra miloučká :)
- jak vypadá prostředí kavárny? Řekla bych takové studentské. Je to i blízko FSS, tak to odpovídá. V kavárně najdete spoustu malých stolečků s fajn křesílky, vzadu je potom i dětský koutek a ke kavárně patří i večerní klub v podzemí.
- a co cenová dostupnost? No, ta docela pokulhává. Espresso mají za 38Kč, ale pokud ho chcete s mlékem, musíte si připlatit další 3Kč. A "blbý" espresso za 41Kč, to už docela pálka, na takovou studentsky vyhlížející kavárnu... Ceny ostatního sortimentu mi ale přijdou v pohodě, tak nevím, odkud to kafe vozí, že je tak drahé. Nicméně ocenuju to, že vám dají vodu zadarmo, resp. na baru je džbán s vodou a skleničky a vy si můžeme přijít a nalít si, kolikrát chcete. A to je fajn, většinou se i za blbou vodu z kohoutku (u nás v ČR) platí.
- webová stránka nebo FB? Mezzanine Café
P.S.: Fotky hrníčků jsou moje, zbytek je půjčený z FB stránek každé kavárny, díky! Z Mezzaninu bohužel nemám nafoceno nic a ani na stránkách jsem nenašla nic vhodného, snad to přežijete :)
Těším se na vše reakce a případné další tipy na kavárny, restaurace, cokoliv v Brně!

5 komentářů

  1. škoda, že to mám do Brna tak daleko :) kdybych se tam náhodou někdy dostala, tak určitě využiji tvých tipů :)

    OdpovědětVymazat
  2. všechny 3 kavárny dobře znám a za mě určitě Plazcek :) Měli jsme tam k snídani vajíčka, byla luxusní. Párkrát jsme si dali slanou palačinku, ovšem posledně jsem si všimla, že jsou zdražené :(. Kafe normálka, nicméně já tam chodím hlavně na cheesecake, který je tam bezkonkurenční pro mě (a to jsem je nikdy nějak extra nemusela) :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tam měla taky palačinku, ale sladkou, borůvkovou - mohli by je mít teplé a ne takové jak psí čumák... Jinak chutově super. A pak jsem tam měla nějaký švestkový koláč, ten byl luxusní ♥

      Vymazat
  3. Mají krásné prostředí :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tak teda za prvé pěknej design! A i balík od Rimmelu ;-) A kavárna vypadá moc hezky, ale tam asi nikdy nezavítám :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)