Chicken chunks with tikka masala sauce

Ahoj, tak jsem zpátky z hor, vcelku, ale dost unavená. Dalo mi to zabrat, celé dny lyžovat a po večerech popíjet a hrát různé hry, nicméně jsme si to všichni moc užili, klidně bych jela znovu :) Jak už to na takových výletech bývá, skoro nic jsem nevyfotila. Rozvrh jsem si sestavila jakž takž dobrý, docela se podobá tomu v minulém semestru, takže zase budu ve škole po-pá, ale rozvržení hodin je lepší. Normálně se začínám docela těšit, co tento semestr přinese. Jo a budu mít i tělocvik, dala jsem si zumbu. A co vy, kdy začínáte? A jak jste se celý týden měli?


Nějak jsem se chytla vašich komentářů a mám tu další jednoduchý recept, tentokrát na hlavní jídlo. Jedná se o kuřecí kousky s omáčkou Tikka Masala a jako přílohu jsem zvolila rýži.
Kuřecí prsní řízky si omyjeme vodou a pořádně vysušíme. Nakrájíme na nudličky nebo zkrátka menší kousky, já na 3 porce použila 3 prsa.
Lehce zakápneme olivovým olejem a jen trochu okořeníme, já použila nějaké speciální koření na kuřecí maso od Justu. Kousky hodíme na pánvičku a oprančíme je ze všech stran.
Nyní přichází na řadu omáčka od Uncle Bens, kterou jsem našla v lednovém brandnooz boxu. Jmenuje se Tikka Masala a chutná docela exoticky, obsahuje rajčata, mrkev, hrášek a další spoustu zeleniny plus různé koření.
 Omáčku nalijeme do pánve k masu, promícháme, ještě necháme krátce povařit, případně dochutíme a můžeme podávat!
Na obalu omáčky píšou, že chutná dobře i s vepřovými kousky a jako přílohu můžete dát i těstoviny, ale mně k tomu jde víc rýže. My kupujeme kulatozrnou rýži, kterou děláme v mikrovlnce ve speciální nádobě od Tupperware. Chutná skvěle a nikdy se nestane, že by se převařila, že by lepila nebo tak něco. Je to daleko lepší než ji vařit ve vodě :)

Tohle jídlo je takové, že ne každému sedne. Mně moc chutnalo, ale stačilo mi jednou ho ochutnat, podruhé už bych ho mít nemusela. Ráda zkouším nové recepty a chutě, ale chut této omáčky se mi nijak výrazně nezapsala do paměti. Nicméně to beru jako příjemné zpestření mojí normální stravy.

A co vy, už jste tuhle omáčku zkoušeli? Pokud ne, zaujala vás a vyzkoušíte ji? Určitě mi napište!

16 komentářů

  1. Mňam vypadá to skvěle :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to strašně lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  3. vyzerá to super :)
    Uncle Ben's omáčky zbožňujem!

    OdpovědětVymazat
  4. ňom, tak toto vypadá moc dobře! :))

    OdpovědětVymazat
  5. och ♥ teču blahem...a to ani necítím tu vůni :D

    OdpovědětVymazat
  6. co je to z recept???:D osmažit kuřecí a kydnout k tomu omáčku ze sklinky? To by dokázal málo kdo! Smekám!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, pobavil(a)s :D Jsem studentka, vařím si jednoduchá jídla a vím, že jsou takové "recepty" na blogu oblíbené, nikdo nechce vyvařovat hodiny. Můžeš to brát jako inspiraci, pokud tohle nechceš nazývat receptem :D

      Vymazat
  7. Taky se chystám ochutnat tu omáčku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tato omáčka mi přišla také v brandnooz boxu, ale naprosto mě neoslovila - příště bych si ji určitě nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to dobře, to je nějaké indické jídlo ne? Ta masala mi nějak evokuje Indii :-D

    OdpovědětVymazat
  10. vyzerá to skvele :) niekedy to skúsim :)

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. mňam, to vypadá fakt fantasticky :) zrovna mi v zající v krabici přišlo Masala koření, tak bych možná tu omáčku mohla zkusit vlastní.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)