Baked potatoes with bacon and cheese

Ahoj! Když jsem se dnes vzbudila, bylo za okny trochu nasněženo a k tomu všemu byla venku pořádná zima. Musela jsem zase vytáhnout rukavice, přitom se mi tak nechtělo, už jsem si zvykla, že je nepotřebuju, ani šálu, čepici... Ale tak na druhou stranu se z toho těším, protože na horách konečně můžou zasněžovat a vytvořit tak lepší podmínky k lyžování :) Jinak jsem se dnes pustila do uklízení šatníku, něco jsem vytřídila a dala na votočvohoz, zítra tam ještě přibude další várka věcí, tak mrkněte.


Dnes vám ukážu, co dobrého jsem si dělala na oběd. Většinou když vařím, tak do toho nezakomponuji žádné maso, to mám stejně nejradši od mamky o víkendech. Takže většinou vymýšlím a hledám různé recepty na těstoviny, rýži nebo brambory. Dnes jsem zvolila právě brambory, a to pečené ve slupce se slaninkou a sýrem.
Větší brambory si umyjeme a kartáčkem pořádně očistíme slupku (u těchto "nových" brambor to ani nemusíte dělat, mají tenoučkou slupku). Tyhle 4 větší brambory stačily na dvě porce. Překrojíme každý napůl a položíme je na plech vyložený pečícím papírem.
Připravíme si anglickou slaninku a plátkový sýr, já použila Krolewski.
 K pečeným bramborům je výborný dresing ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a soli. Je super tam přidat ještě čerstvou nasekanou pažitku, ale tou jaksi přes zimu nedisponuju.
Tady jsou brambory před tím, než jsem je dala do trouby. Posypala jsem je provensálskými bylinkami, aby chytly nějakou vůni a chut. V troubě předehřáté na 200°C je pečeme cca 40-45 minut, podle toho, jak velké jsou. Těsně před koncem pečící doby na každý brambor položíme plátek slaniny a necháme ji zapéct do křupava. Nakonec ještě přes slaninu položíme plátek sýra a necháme zapéct, dokud se nerozteče.
Po vytažení z trouby vypadají nějak takto. Dají se jíst samostatně s již zmíněným dresingem nebo je můžete použít i jako přílohu k masu. Mně ale chutnají jenom tak, je to výborné a syté jídlo ted přes zimu :)

Vyzkoušíte tento recept? Je to vážně jednoduché a moc dobré!

15 komentářů

  1. Hele, ty články s jídlem sem dáváš na večer schválně, co? :D Ještě, že jsem před chvílí jedla, měla jsem rohlík rozkrojený na půl zapečený v troubě se slaninou a hořčicí, takže krutě zdravé jídlo :D Tohle teda vypadá moc dobře.
    Přes léto, když máme cukety, dělám podobně je, netrvají tak dlouho, hodím na kolečka z nich nějakou šunku, sýr, rajče.. a je to mňamka :)
    Masitá jídla taky přenechávám taťkovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky dávám článek až navečer, je jedno jaký :D Cuketu zrovna nemusím, ale možná to vyzkouším s lilkem, ten mi nějak zachutnal!
      Jooo od táty já miluju guláš, na to je vážně expert.

      Vymazat
  2. v jednoduchosti je síla. víc ani ťuk!

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam! Dělám něco podobného :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé to vypadá opravdu dobře!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzerá to vážne super, poznám to ale ja si dávam rajčinu navrch :)
    Mám nový blog tak ak by si mala chvíľku čas mrkni sa :) Ďakujem :)
    Adysha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda preferuju zeleninu v syrovém stavu, ale rajčátko nahoře bych si nechala líbit, to jo :)

      Vymazat
  6. Ježiš, tak to bych si dala! A příště články o jídle ráno :-D

    OdpovědětVymazat
  7. No tak tohle vypadá výborně, určitě zkusím :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle jídlo miluji! je rychlé, ale naprosto vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  9. Brambory mám ráda, ale bez slaniny a sýra:)

    OdpovědětVymazat
  10. Och, normálne mi vyhladlo pri čítaní tohto článku :D A už teraz sa teším, kedy to vyskúšam, ďakujem za super tip! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Recept vyzkouším a myslím, že hned zítra, brambory miluju a na tenhle způsob jsem je ještě nejedla. Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  12. brambory miluju na jakýkoliv způsob! tohle vypadá úžasně (úplně z toho slintám :D) a hlavně nenáročně :) určitě vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)