9/11/2013

Pěkný sobotní večer! Doufám, že se chystáte někam na party nebo se budete dívat na film, zkrátka si užívat. Já tady totiž sedím nad prací do školy a docela mě to vycucává, už abych to měla za sebou. Náladu mi pozvedává vidina středeční retro party v Brně, na kterou ale pořád nevím, jak se obléct (styl 70. a 80. let, nějaké nápady?), a taky vidina narozeninové party Jess - minule, když pořádala večírek, tak to bylo super, tak už se těším na tento :) Vím, že to možná zní, jako že pořád chodím někam na party nebo do hospody, ale vážně to tak není, jen by vás asi nezajímalo, co všechno dělám do školy a jinak přes den, proto na blog píšu jen o těch zajímavějších věcech :)


Začnu něčím velmi příjemným, a tím byla návštěva v kavárně Tu Café, ve které pracuje moje spolužačka a kamarádka. Najdete ji v Brně v OC Letmo ve 4. patře. My jsme si tam dali kávičku a zákusky, já zvolila domácí medovník, který mi byl doporučen kvůli tomu, že není tak moc sladký jako Marlenka. Tak jsem ho zkusila a byl vážně dobrý :)

Tom si dal tzv. nugátovou bombičku, což je totální kalorická bomba, oříškový krém zalitý čokoládou a obsypaný oříšky. Narozdíl od medovníku to je šíleně sladké, ale šíleně dobré :)
S Kačulkou na pivečku v soukromém pivovaru Pegas (ulice Jakubská - mají tam fakt výborný pšeničný pivo!).
Konečně jsem si v Brně zašla na bubble tea, konkrétně do galerie v ulici Orlí. Dala jsem si granátové jablko a dovnitř kiwi kuličky a mangové želé. Lahoda ♥
Západ sluníčka a pohled z našeho pokoje.
Program Festivalu francouzského filmu, probíhá v Praze, Brně a ČB, půjdete? Já se určitě na nějaký film chystám, ale teprve musím zhlédnout trailery a vybrat si :)
Atmosféra Dušiček je prostě nádherná, každoročně chodím zapálit svíčku dědovi a už druhý rok i babičce. Stále vzpomínám ♥
Výsledek mého kuchtění z minulého víkendu - risoto con funghi. Vskutku pravé italské, osmažíte cibulku, osmažíte tvrdou rýži a postupně ji podléváte zeleninovým vývarem, dokud nezměkne. Houby si nakrájíte na tenké plátky, necháte je podusit a pak přidáte k rýži. Je to jednoduché, sice trochu časově náročnější, ale vážně to stojí za to a s naším "rizotem" to je nesrovnatelné! Až to budu dělat příště, chtěli byste recept i s fotkami?
Čtvrteční megakup, po šíleně dlouhé době jsme objevili Milku Oreo a taky Daim s kousky karamelu. Jelikož v Bille měli akci, že když vezmete 3 Milky, tak získáte slevu, vybrali jsme ještě třetí, nějakou novou, s vanilkovým krémem. A jo, vím, že vám dělám chutě :D
A nakonec Relax džusík, můj nejoblíbenější jahodový, zrovna ho popíjím :)

11 komentářů

  1. Taky toho mám do školy hodně, takze se poslední dobou cítím úplně bez energie..vlastně bych nezvládla snad ani party :D medovnik vypadá skvěle! Dala bych si :D <3

    OdpovědětVymazat
  2. Nezávidím ti tu práci do školy, snad to zvládneš bez psychické újmy :D
    ta nugátová bomba vypadá úžasně, musela to být opravdu mňamka! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak hodně štěstí ve škole, držím palce! Já na sladké moc nejsem, takže mi ty dortíčky chutě nenahání, ale to rizoto vypadá moc dobře. Sice najím houby, ale určitě by se to dalo udělat i bez nich. Takže recept určitě sepiš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Joo, recept na rizoto chceme! Miluju houby. Nechápu, jaktože je tolik lidí nejí :D
    Jsem ráda, že nejsem na sladké, jinak bych se tady u toho článku asi zbláznila. :D Lidi na mě divně koukají, když jim řeknu, že moc nemusím čokoládu :D Ale kamarádi mě mají rádi, protože když dostanu čokoládu třeba na narozeniny, svátek, za vysvědčení apod. tak je všechny rozdám :D Jediná moje sladká úchylka je chalva <3 A taky ještě turecký med, ale k tomu se moc často nedostanu.
    Na retro party nevím, viděla bych to na nějaké puntíky, hezky barevné, výraznou rtěnku, šátek do vlasů a tak. Nevím, jak přesně vypadají 70. a 80. léta, ale Rebelové byli v šedesátých, tak si tu módu tak nějak představuju z toho filmu. U nás je v sobotu JZD party :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky miluju houby a nechápu, že je toooolik lidí nejí! Chalvu taky zbožnuju, ale já jsem na sladké fakt hodně no :D
      Nakonec budu mít puntíkatou sukni, barevný tílko, lesklý legíny, spoustu korálků, náramky, kruhový náušnice, natupírovaný vlasy a výrazný líčení :)

      Vymazat
  5. milkaaa miluju snad všechny druhy, ale nemůžu pořád žrát čokolády :D
    jinak medovník vypadá fakt skvěle, zrovna v pátek jsem jeden měla :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ako fotky nemám slov a blog jedno lepšie ako druhé ....
    http://cool-kids-never-die-bitches.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. super fotky aj blog :3 s nadšením followujem :)

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/ followni ma naspäť pls :)

    OdpovědětVymazat
  8. skvělý post, na festival se také chystám a buble miluji!!

    OdpovědětVymazat
  9. Máš skvělé trojúhelníkové náušnice, smím se zeptat odkud? A fotka z dušiček je krásná!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)