Paris - 3eme jour (Paris de la Seine) et 4eme jour

Zdravím všechny! Ve městě jsem všechno vyřídila, ráno jsem si hned ukořistila holínky z Lidlu (ale teda řeknu vám, ta fronta důchodců v 7 ráno, to je něco :D) a posledních pár hodin řeším školu, co všechno je potřeba koupit, zařídit. No mám z toho hlavu jak pátrací balon, už aby to bylo za mnou. I když se začínám děsit množství učení... No nic, nebudeme na to myslet :) Zítra i ve středu jdeme s T. na brigádu do Tesca, protože já když nejsem v pizzerce, jsem v druhé práci, mám to dobře zařízené, ne? Ozvu se vám s outfitem, zítra nebo ve středu :)



Tak co, víte, jak to tihle lidi dělají? Mně už to je naprosto jasný, pořádně jsme to prozkoumali :D
Krmení vrabčáka na Place de la Concorde, byl to náš favorit, vždycky to tam velikým hnusným holubům všechno vyzobal!
A nyní fotky z plavby po Seině - na této jediné fotce mám naše kamarády z Opavy, jinak jsme úplně zapomněli se společně vyfotit!
 Společnost, se kterou jsme pluli, má v Paříži nejdelší tradici a dokonce měli letáčky v češtině.
Most Alexandra III. a zase to zlato...
 Začátek Louvru
Pohled na zámečkový most, Pont des Arts - vidíte, jak je těmi zámečky obsypaný?
Notre Damme ♥


Pohled na Conciergerie
A zase ta Eiffelovka :)


Nejlakovanější fotka na FB :) ♥
 Když jsme vstupovali na palubu, tak tam stál borec se zrcadlovkou a fotil nás. No a při výstupu tam ty fotky prodával. Za 5€ jsme mu na to prděli, ale sluší nám to, jak si jdem a já ještě to tričko Merde :D

 Tak a tady začíná den čtvrtý. Hned ráno jsme odhalili tajemství sekání nerovných travnatých povrchů. Kozy na to používaj, frantíci jedni vychytralí!
 Pak jsme se šli mrknout do Musée d'Orsay, vevnitř se nesmělo fotit, ale platilo to spíš na obrazy, takže interiér jsem cvakla. Pro ty, kdo neví, tak je to bývalá nádražní budova. Nyní je tam muzeum hlavně impresionismu - Gaugin, Manet, Monet, Van Gogh, Cézanne, atd. A taky jsme viděli Whistlerovu matku (Tom si ve vedlejší místnosti slušně pčíkl, škoda, že to nebylo přímo před Whistlerovou matkou, to by byla větší sranda :D)!
I tyhle hodiny z nádraží tam zůstaly, další masivní kousek!
Co se stalo s Eiffelovkou?!
Před budovou Velkého paláce

No a protože nám zbyly peníze a chtěli jsme okusit francouzskou kuchyni, zašli jsme si poslední večer do restaurace. Tom si hrál na Captaina Hooka a dělal si z toho srandu, ovšem...
 ... pak nám přinesli šneky, které jsme si objednali a ...
... skončilo to takhle :D Aneb "svině jedny klouzavý"! Mimochodem, i když to spoustě z vás asi přijde nechutný, prostě jsme to chtěli zkusit a všem nám chutnalo, pokud vám chutnají slávky, tak je to něco podobnýho :)


 To by byl předkrm, a ted hlavní jídlo, tohle si dal Tom - losos s rýží a ratatouille (zvláštní kombinace, ratatouille se má podávat jako hlavní jídlo za tepla a tohle bylo studené a jenom jako příloha, ale i tak moc dobré).

 A já si dala kuře na tymiánu a hranolky, ta obloha k tomu taky byla zajímavá, hlavně ten dresing.
Jinak nás příjemně překvapilo, že i když jsme si nedali nic k pití, dostali jsme velikou láhev vody a tu nám v průběhu jídla neustále měnili, všechno zadarmo :) Na dezert už nezbylo místo, ale do autobusu jsme si koupili Madeleinky - moc dobré, šmakovaly nám!

No a to je úplně všechno, víc fotek z Paříže nemám a už vás tím nebudu zatěžovat nebo provokovat. Já jsem si splnila další svůj velký sen, mám plno krásných vzpomínek a určitě se do Paříže brzo vrátím :)

18 komentářů

  1. Vypadá to skvěle , závidím vám ty zážitky ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky :)
    Já se chystám s kámoškou v říjnu, neplánuješ náhodou článek s tipy na nákupy? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme teda skoro vůbec nenakupovali, koupila jsem si akorát křivák, jinak to tam je dost drahé. Chtěli jsme mrknout na nějaké sekáče, ale už nezbyl čas. Kdyžtak fajn článek o nákupech v Paříži je tady: http://www.booneedsnewshoes.com/2013/03/pariz-nakupy.html

      Vymazat
  3. hm to jedlo vyzerá moc dobre :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty vole ty jsi ve francii a dáš si kuře s hranolkama :D:D
    no jako závist, škoda že mě letos zahraničí nevyšlo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale nechtěla jsem si dávat to samé, co Tom, a ostatní jídla nevypadala dobře, neměli zas takový výběr. Mně stačili ti šneci :D

      Vymazat
  5. Tyjo dat si sneky, to ste fakt docela odvazny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Šneci jsou výborní. :)
    Já byla ve Francii minulý týden, ale na jihu. Francie je celá nádherná. A k jídlu si zásadně dávám v zahraničí to, co je typické pro danou zemi - miluji ochutnávat tamní speciality. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, na jihu jsem byla minulý rok, nejde srovnávat Provence a Paříž, obě dvě tyto oblasti naprosto miluju a rozhodně chci poznat Francii daleko víc :) A s tím jídlem máš naprostou pravdu.

      Vymazat
  7. Mě by zajímalo to ,,kouzlo,, na druhé fotce. :D budu ráda, když mi ho prozradíšš :-) děkuji moc :D jinak parádní fotky :-) jde vidět, že jste si to užili a to je nejdůležitější :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kalhoty jsou rozepínací na bocích, tama má provlečenou tyčku a sedí normálně na židli nebo nějakém sedátku, které mám pod kabátem. Chápeš, brzo ráno sedne na tu židli, obleče a zapne přes to ty kalhoty, obleče kabát a je to :)

      Vymazat
  8. Super fotky a povídání!:) Na ty šneky bych asi odvahu neměla.

    OdpovědětVymazat
  9. Francie je prostě krásná země)

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, hned bych se tam vrátila! A obdivuju vás, že jste si dali šneky! Mně stačí jen ten pohled :D!

    OdpovědětVymazat
  11. tie fotky su nadherne a ta fotka vás dvoch pod eiffelovkou je kuzelna :) vyzeráte fakt perfektne!:) a slimákov nejako v láske nemám:D:)

    www.bloomingflowers-ika.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  12. wow hrozně ti závidím že jsi tam byla ,je vidět že to muselo být ůžasný.. to auto se mi moc líbí:):D

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi neskutečná kráska :) A s přítelem jste nejkrásnější :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)