Spaghetti con pomodori e mozzarella

Po čtvrtečním opětovném frmolu v práci jsem se moc těšila, že pojedu na chatu za kamarády, odreaguju se a odpočinu si. Jenže to bych nemohla být opět odvolána do práce, i když jsem měla mít volno... Takže včera jsem měla dost zkaženou náladu, tudíž ani článek se mi psát nechtělo. Nicméně, dnes mám za sebou příjemně strávený den s mamkou, šly jsme nakupovat a pak si sednout na kafčo a dortík. Nahromadilo se mi dost nových věcí, takže asi natočím další haul video, co vy na to? :)


Dnes se s vámi chci podělit o tip na rychlý oběd / večeři, a to jsou špagety s rajčaty a mozzarellou. Recept je velice jednoduchý :)

Napřed si uvaříme špagety podle návodu na obalu. Na pánvi si osmažíme na plátky nakrájený česnek (já použila 2 stroužky).
 Nachystáme si rajčata a mozzarellu - nakrájíme je na menší kousky.
 Na pánev vlijeme pasírovaná rajčata nebo klidně loupaná, jako jsem to udělala já. Pak k nim přihodíme i na kousky nakrájená čerstvá rajčata, necháme chvilku dusit. Omáčku okořeníme podle chuti (já dávala pouze sůl, pepř, bazalku) a podle potřeby ji zahustíme.
 Mezitím si scedíme špagety.
 Nakrájenou mozzarellou posypeme špagety a zalijeme je rajčatovou omáčkou. Mozzarella se tak mírně uvolní a bude taková táhlá. Nakonec ještě můžeme nahoru přidat lístky čerstvé bazalky, ale tu my doma nemáme, takže jsem přidala pouze bazalku sušenou.
A můžeme podávat, za 20 minut máte hotovo a možná i snězeno :) Je to rychlé, jednoduché, levné a chutné, takže co víc si přát? Milovníci italské kuchyně: určitě tento recept zkuste, pokud jste ještě nezkoušeli!

17 komentářů

  1. mňam!! díky moc za tip na takové super jídlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá fakt krásně!!:) mňam:3 zrovna dnes sem měla špagety s boloňskou omáčkou taky mňamka:))
    U mě na blogu je giveaway pokud máš zájem se zapojit:).

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to jsem dělala dneska k obědu:) jinak ti chci poděkovat za super recept na trhací buchtu, sice jsem to těsto při odlepování z válu vzteky málem vyhodila z okna, ale nakonec sklidila veliký úspěch!:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo tak vidím, že jsi měla stejný problém s přilepováním a následným odlepováním, jsem ráda, že výsledek stál za to :)

      Vymazat
  4. Mńam něco podobného si dělávám taky :))

    ještě tě chci pozvat ke mě na blog :) teprve začínám :)
    http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá úžasně! Škoda, že doma málokdy máme mozzarelu nebo rajčata v plechovce :D Těstoviny jsem neměla dlouho, moc na to nejsem, ale tyhle bych si dala. Italskou kuchyni mám ale moc ráda, pizzu bych mohla jíst denně - hawaii s kuřecím místo šunky - nejlepší <3
    Trhací buchta byla boží, dala jsem tam tak polovinu vody než je v receptu a stejně se těsto lepilo, bratr mi ho musel pomáhat dávat na sebe, ale jinak paráda, už ji peče babička i kamarádka :D Doma bylo po buchtě asi za 15minut, aneb když žijete se třema chlapama :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to kdyby slyšel šéf, kuřecí a ananas, to jsou dvě nejhorší věci, o který si lidi u nás můžou říct :D Plus kečup, to taky nemůže slyšet :D
      Jé tak to jsem ráda, že se buchta povedla a chutnala, s tou vodou je to vážně ošemetné teda, ono záleží i na mouce, každá se chová jinak :)

      Vymazat
    2. V jakém smyslu nejhorší? Je to moje nejoblíbenější kombinace! :D S tou moukou je to pravda no, ale hlavně, že se to dalo jíst a bylo to výborné :)

      Vymazat
    3. Jsou to dvě suroviny, který podle něj prostě na pizzu nepatří, v Itálii by to nikdo nejedl :)

      Vymazat
  6. Taky je doma dělám jsou boží!

    OdpovědětVymazat
  7. páni vypadá to nádherně :), haul video by bylo fajn

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tohle si 100% udělám, akorát dám místo mozzarelly parmezán!

    OdpovědětVymazat
  9. píšu si a brzo uvařím ;) díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zott je asi najhoršia značka ever. Najznámejšia možno, ale určite nie najzdravšia. Aspoň vidno, ako dokáže reklama obalamutiť ľudí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě teda reklama rozhodně neobalamutila, tuhle mozzarellu kupoval táta. Jinak bereme z Lidlu a mně je to celkem jedno, jaká to je značka, chutná mi to stejně :)

      Vymazat
  11. Zrovna tohle jsme dnes s přítelem vařili. Je to hrozně dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  12. dělám podobnou omáčku jen si tam ještě přidávám tuňáka :) výborný a rychlý oběd.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)