Dermacol make-up cover

Ahojte, zase vás zdravím po krátké pauze a oznamuju vám zřejmě další pauzu... Dnes se totiž stěhuju na týden k příteli, příští sobotu mi odlétá na měsíc a půl do Skotska na brigádu, tak chceme být co nejvíc spolu. Já sice budu chodit normálně do práce, ale i tak :) Bude to taková zkouška před tím, než spolu začneme bydlet v Brně, tak uvidíme, jak se sneseme :D Já se budu snažit přidat nějaké články, ale každý den to určitě nebude, tak snad to vydržíte. A jak se máte vy, užíváte prázdniny?


Dnes bude řeč o make-up coveru od značky Dermacol, který je ve světě kosmetiky velice, velice známý. Používají ho totiž i flimové hvězdy, byl vyvinut v Praze ve filmovém studiu Barrandov. Je opravdu hodně krycí, obsahuje 50 % pigmentů a lze jej použít jako make-up na celý obličej nebo jenom lokálně jako korektor (tak jej využívám já).

 Celý jeho obal, jak krabička, tak i samotná tubička, mají takový docela luxusní vzhled, což se mi zamlouvá. Make-up cover je hypoalergenní, voděodolný a dokonce vás chrání před sluníčkem, má faktor SPF 30. Tubička obsahuje 30 g make-upu, což je pro ty, kteří jej používají opravdu jenom jako korektor, opravdu hodně. Já ho mám doma už asi čtvrt roku a přijde mi, že z něho ještě pořádně nic neubylo. Mám takový pocit, že mi vydrží roky :)
 Co se týče samotné tubičky, je docela nepraktická. Přebytečný make-up zalézá do závitu, do víčka a všude kolem, takže se mi občas stane, že jsem od něj celá zašpiněná, jen když ho otevřu. Ale chápu, že se svojí velice tuhou konzistencí by asi v pumpičce být nemohl, takže tubička byla jediným řešením.
 Takto vypadá nerozetřený - vidíte, že barevně mi s pletí nesedí, mám jej totiž v odstínu 213, což je nejsvětlejší odstín, který jsem u nás v drogerii byla schopná sehnat. Ale potřebovala bych odstín 208, který je nejsvětlejší ze všech vyráběných - potom bych ho možná mohla používat i jako make-up :)
Takto vypadá zčásti rozetřený, při focení jsem si na ruku "vyprcla" dost velké množství, proto je ten rozdíl mezi barvou pokožky a make-up coveru dost markantní. Tak jsem většinu setřela a na další fotce už byste nepoznali, že na hřbetu ruky něco mám :) Jak říkám, používám jej pouze v malém množství lokálně na zarudnutou pokožku nebo pupínek, když se mi nějaký objeví. V příbalovém letáčku (ano, krabička opravdu obsahuje i příbalový letáček!) píší, že je skvělý na focení, hezky sjednotí plet a dodá jí sametový vzhled. No, nezkoušela jsem to, ale to jenom kvůli ne úplně vhodnému odstínu, jinak věřím, že na focení je skvělý :)
Na závěr zbývá dodat, že stojí pouhých 129 Kč, což je v poměru cena-výkon(-množství) opravdu parádní částka, nemyslíte? Koupíte ho úplně všude, jak v drogeriích, tak i na internetu, třeba přímo na www.dermacol.cz
Za mě 9 bodů z 10 možných

A co vy? Máte ho také a jste spokojení? Nebo ve vaší kosmetické taštičce stále ještě chybí?

16 komentářů

  1. já po něm hrozně toužím :D ale nikde v drogerce jsem ho nenašla :( je v DM? nebo v Tetě? a kde přesně? v regálech nebo ve stojanech? :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem ho v Rossmannu, ale pouze ve 3 odstínech..

      Vymazat
  2. Mám ho a som veľmi spokojná,mám tú 208čku :) Tiež mi vydrží veľmi dlho,pretože ho stačí veľmi málo a zakryje všetko čo má

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem teda asi vyjímka, ale po tomhle make-upu netoužím :-) Mám celkem pěknou pleť, takže krycí make-upy nepoužívám. Na to moje zamatlání pupínku 3x za měsíc mi stačí malé balení korektoru :-) Pro slečny, které ho využijí, je určitě perfektní - parádně kryje a cena je skvělá. Jen ty odstíny v drogérkách... ach jo.

    OdpovědětVymazat
  4. Používam ho taktiež ako ty - len ako korektor. Lepší korektor asi už nenájdem, kryje super :) Myslím, že zopárkrát som ho mala aj na celej tvári, ale tvoril dosť masku a ťažko sa rozotiera. Pri fotení musí byť super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsem si ho nekoupila a myslím, že pokud neseženu ten nejsvětlejší odstín, tak to u mě ani nemá smysl, jelikož jsem bledá :) Každopádně bych za něj byla určitě ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám najsvetlejší a aj jeden tmavý, keď ich zmiešam je to super ale ako celkový make-up ho nepoužívam nikdy...len tak podľa potreby :) fakt kvalitný make-up, výborné krytie a navyše za super cenu :) kúpila by som si ho určite znova...

    OdpovědětVymazat
  7. Používám 208 a 210 a nic lepšího na zakrytí nedokonalostí jsem neviděla :) Je to fakt bomba :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám a používám jako korektor :). Za mě super, ale vadí mi trochu zalézaní do vrásek (pod očima).

    OdpovědětVymazat
  9. Cover často používám i na celý obličej, protože mám problémy s akné, je suprový, zakryje vše, ale přijde mi, že je pro pleť hrozně těžký. Bohužel jsem zatím žádný "lehčí" s tak krycím efektem nenašla...
    Mám tři odstíny a míchám je podle potřeby(ten nejsvětlejší jsem sehnala jen na internetu, ale za to asi za 107,- Kč :)), i přes téměř každodenní použití je mám už půl roku :)

    OdpovědětVymazat
  10. pěkně si to u toma užij, ani jsem nevěděla, že jede oryč. tyjo, měsíc a půl je docela dlouho, ale tak jak budeš pracovat, uteče ti to :) máte to fajn, že spolu budete spolu bydlet v tom brně, my budeme asi každý na jiném konci čr, což se mi vůec nelíbí, ale co naděláme. kdybychom ale studovali ve stejném městě, asi bych s ním ještě ani bydlet nechtěla, necítím se na to, sžít se v tak mladém věku :D nechci se ve 20 takhle moc vázat, na to budeme mít další desítky let :D ale chápu, každý to má jinak. Trošku vám to závidím :D No a někdy se na fb ozvi, já ti píšu a ty nic :D

    OdpovědětVymazat
  11. U mě stále ještě chybí. Jeden čas jsem ho hodně chtěla, ale nevím co bych s tak velkou tubou dělala, určitě bych jí během svého života nestihla spotřebovat :D, na korektor si totiž vzpomenu málokdy :).

    OdpovědětVymazat
  12. Koupila jsem si ten nejsvětlejší, co v drogerii měli, ale je na mě mc tmavý. Mimochodem - odstín 213, za stovku, kdyby měl někdo zájem:D
    (lsza.blog@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  13. Tento make-up používám také jen jako korektor, asi ho neumím jako makeup použít, protože to je jak maska..;D Mám nejsvětlejší odstín, ten je fajn, ikdyž ne moc teď v létě...
    http://kate-fashion.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. já ho používám ráda, ale ne samotný. vždy ho smíchám s make-upem, který aktuálně používám. dosáhnu tak perfektního krytí a to potřebuji s mojí nedokonalou pletí :) jsem ráda, že něco tak krycího existuje! navíc tohle balení člověku vydrží klidně i celej život, protože není možný ho vypotřebovat celý.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)