Pečený čaj

Noc na chatě se opravdu povedla, včera mi bylo celý den nějak divně, tak jsem ani nenapsala :D Jsou z tama i nějaké fotky, ale ty jsou foceny opravdu pozdě, tak nevím, jestli je zveřejním :D Ještě u nás byli odpoledne na návštěvě Tomovi rodiče, konečně se s našima pořádně poznali. Zítra je Silvestr, jsme nakonec v Brně, tak už se těším. Chci se mrknout i na nějaké slevy :) Ale ozvu se vám, s rekapitulací roku 2012.


Potřebujeme: 2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet), 500-750 g krystalového cukru, koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán), 1-2 omyté citrony, rum (dle chuti a uvážení, není nutný)

Já teda měla pytel mraženého ovoce, které mělo pouze 750g, takže jsem si množství ostatních ingrediencí přizpůsobila. Ovoce dáme na vyšší plech.
 Ještě jsem tam přisypala zbytek brusinek :)
 Dala jsem tam pár hřebíčků a rozlámanou celou skořici.
Zalila štávou z citronu.
Posypala cukrem (tak od oka, 250g to mohlo být) a všechno zamíchala, pak jsem to dala do trouby a pekla 30 minut na 170°C. Z ovoce se krásně pustila štáva a všechno se to skvěle ochutilo. Jak jsem to vytáhla z trouby, tak jsem tam nalila ještě trochu rumu a zamíchala. A pak už stačilo čaj naplnit do skleniček. Vyšlo mi to přesně na ty 4 skleničky, které vidíte na první fotce. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pokud chcete, aby vám čaj vydržel dlouho, tak to ještě zavařte. Ale to jsem nedělala :)

Je to vážně hrozně lehké, tak to určitě zkuste! Já to budu rozhodně dělat ještě s jiným ovocem, moc mi to zachutnalo :) Kdybyste měli jakékoliv dotazy, tak je směřujte na můj formspring.

15 komentářů

  1. to bych vyzkoušela musí to být super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ho úplně zbožňuju! Teď jsme měli doma citronový a jahodový a výborné.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem mohla vyfotit, jak to pak vypadá ve skleničce, co? At máte představu. Tak to ještě dodám :)

    OdpovědětVymazat
  4. teda, vypadá to dost dobře! i když já bych to ovoce stláskala hned :D

    OdpovědětVymazat
  5. To musí být mňamka, třeba někdy vyzkouším :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, mňam<3 Jé, tak to ještě nevím, kde budu trávit Silvestra, ale pokud nikam nepojedem a budu mít čas, určitě se ozvu!!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Pečený čaj zbožňuju. Ujíždím na něm celou zimu. :)

    OdpovědětVymazat
  8. pečený čaj jsem nezkoušela ještě ani kupovaný, nevím co od něj čekat, takže udělat si domácí může být příjemná začáteční zkušenost :) navíc to i tak hezky vypadá, dokonce i pěkný dáreček!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)