Ripped in 30

Podobně tak jako byl koncipován článek 30 Day Shred, popíšu i další program od americké trenérky Jillian Michaels, a to Ripped in 30. Hned na začátek musím říct, že program je sestaven úplně jinak než shred a je o hodně těžší. Takže být vámi, kdo jste ještě necvičil ani jeden z těchto programů a chcete s tím začít, začala bych shredem. Ten vás trochu vypracuje a pak můžete Ripped zvládnout. Moje zkoušenost :)
 

Princip cvičení - Je stejný jako u shredu, opět se zde setkáme se třemi minutami strenght, dvěma minutami cardio a jednou minutou abs. Cvičení zabere opět každý den okolo 30 minut. Ovšem narozdíl od shredu, který byl rozdělen do 3 levelů po 10 dnech, ripped je rozdělen do 4 týdnů (weeks) po 5-6 dnech. Každý týden totiž musíte aspon jeden den cvičení vynechat! Tudíž to celkově ani těch 30 dní nedává, takže to vlastně není Ripped in 30, ale tak co už :)
Co cvičení slibuje - To samé, co shred. Zpevní vám postavu. K tomuto programu je přiložen i jídelníček, který Jillian sestavila a který byste měli dodržovat. Ale já ho nedodržuju, chodím na obědy do jídelny, zbytek si chystám podle toho, co dům dá, takže to jde dodržovat těžko. I tak nejím slané brambůrky apod. a čokolády, oplatek si sem tam dám :)
Jak se mi cvičilo
Week 1 - Celkem pohodička, jednoduché cviky, dalo se to zvládat. Ty holky, co cvičí beginner a bad-ass version mi jsou teda méně sympatické než ve shredu, ale o tom to není. Nejnáročnější je cardio, to je vždycky. Ale skoro všechno jsem cvičila podle těžší verze :)
Week 2 - Už trochu přitvrzuje, ale stále se mi cvičilo celkem bez potíží, jediný příšerný úsek je hned první cardio, kde jste celé dvě minuty v plank pose a skáčete nohama. Humus se udržet celou dobu jen na rukách!
Week 3 - Trošičku skok od  předchozích dvou týdnů, namakáte se. Ze začátku jsem dělala cviky lehčí/těžší verze tak půl na půl, jak co. A ke konci jsem to nějak nehodlala měnit, úspěšně jsem to docvičila půl na půl ty cviky a bylo mi fajn.
Week 4 - Hmm. Vypadá to krutě, leč námahou to je podobné week 3, dá se to zvládat půl na půl začátečnické/bad ass cviky :) Zkrátka tak, jak vám to vyhovuje. Mě to už ke konci absolutně nebavilo, to se musím přiznat. Byla jsem ráda, že jsem to konečně dokončila! Opět nejhorší bylo cardio.


Výsledky - Rozhodně větší zhubnutí stehen a zadku než po shredu, ruce a břicho mi přijdou tak nastejno. Kila už moc dolů nešla, jen tak decentně, ale to mi nevadí. A co dál? Chvilku si chci dát pauzu a chodit třeba jednou týdně běhat a jednou týdně se projet na kole. Pak asi začnu nějaký další program od Jillian jako jsou Killer Buns and Thighs nebo 6 week 6 pack, ale spíš to první :)

20 komentářů

  1. Já na to nie som :) Rada by som schudla ale proste to nevydržím cvičiť som už taká povaha a na to že tancujem a jazdím na bicykli každý den nič sa nedeje :D Obdivujem ťa :)


    http://www.lovebookbysarah.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. já už jsem nad tím přemýšlela, spíš jenom tak abych měla doma co dělat a nenudila se, zatím jsem se nedostala k tomu, abych si to celé našla nebo stáhla, ale uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  3. možno vyskusam aj toto cvicenie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já dneska cvičila druhý den... a mám teda dost :D pro mě to taková hračka není a to jsem navázala hned na Shred.. takže Shred určitě doporučuju taky, pro získání kondice.. :) ale jinak dobrý, zatím mě to pořád baví, tak jsem zvědavá jak budu zvládat ty další týdny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak já si to vždycky chtěla přetočit prostě :D Už mě to ke konci vůbec nebavilo a dávala jsem si to čím dál tím méně!

      Vymazat
  5. Mně stačí tělocvik ve škole :D

    OdpovědětVymazat
  6. Před týdnem jsem docvičila, je to opravdu znát :)A zdálo se mi to lehké celkem :) Teď cvičím ten 60ti denní :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné fotky, to je super, že to funguje))
    xoxo T.
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. před pár dny jsem o tom zrovna taky psala článek, mám uplně stejný názor jako ty - že to není vhodné pro začátečníky a je to těžší než shred :) a to soudím zatím pouze prvního levelu :D cvičila jsem ho sedm dní, a docela mě bavil, i když ze začátku stehna pořádně pálily :D ale co jsem se dívala na druhý level, je tam až moc plank poses, a u toho moje levé zápěstí pořádně nadává, tak nevím jestli to dokončím :(

    OdpovědětVymazat
  9. Sebepoškozování :D Pobavila jsi mě! Víš, jak se po tom vždycky cítím skvěle? Moc skvěle! A jo, většinu času mě to i baví :)

    OdpovědětVymazat
  10. toto je niečo na moju lenivosť...ja by som aj cvičila,ale neviem sa k tomu donútiť,tak som sa rozhodla,že začnem behať:)

    OdpovědětVymazat
  11. už vím co po shredu :) jsem sice teprve na začátku, ale tyhle cvičení mě hrozně baví :))

    OdpovědětVymazat
  12. Mě to nějak nechytlo, ale třeba časem změním názor. :) Baví mi bo-su a pilates. V týdnu jdu vyzkoušet ještě port de bras.

    OdpovědětVymazat
  13. Já cvičila shred, ale vydrželo mi to asi týden :D pak už se mi nechtělo, buď jsem byla unavená atd. nebo něco podobnýho :D nebo u mě třeba někdo spal:D ale musíííím se k tomu donutit, achjo:D

    OdpovědětVymazat
  14. tak a je to :-D toto je už hádam desiaty článok o cvičení všeobecne čo čítam.. fajn idem si konečne stiahnuť ten 30 days shred :-DD lebo inak chodím len behať..
    abeilleslife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. holkdy kde se to da stahnout prosim??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to našla i na ulož.to :)
      http://uloz.to/xi6smuY/cviceni-jillian-michaels-ripped-in-30-week-1-37-min-avi

      Vymazat
  16. Ty to tu máš tak krásně popsaný a já mamlas co neumí anglicky to cvičím blbě. První level jsem cvičila deset dní a pak den pauza a najela jsem na druhý level a už mám přes půlku cvičení za sebou, ale když koukám, že se cvičí jen šest dní tak už mám vlastně odcvičeno a můžu jít na trojku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to ses zbytečně prděla s tím tak dlouho! Ale to nevadí, hlavně, že jsi na to přišla a už to budeš mít správně :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)