Votocvohoz.cz

Ahojte, dnes jsem se pro vás rozhodla napsat článek o stránce votočvohoz, kterou většina z vás asi zná, ale věřím, že se najdou tací, které inspiruju. Stránka je založená na prodávání, ale hlavně vyměnování věcí - to je její velká odlišnost od ostatních stránek tohoto typu. Narozdíl od Aukra zde neplatíte žádnou provizi ani žádný poplatek za vložení nabídky, což je jedno velké plus. Prodávat tu můžete úplně všechno, samozřejmě hlavně oblečení, ale také doplnky, kabelky, kosmetiku a další věci, které dáváte do diskuze a do fora, protože pro ty nejsou vytvořené kategorie.https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2N_bGXuPS-x-kw5L5F63z1ldd5wdNIQfXO0mmK8F2P1_OV7W2XccBVbPNxvTj8WvklARk6mIKv_qzOZdyvYccS9y5s6nPqi6hZrjQmm7QGnCaH5W3C1pR1Kx6JR2EIJO_oAuA2nt8MtE/s1600/votoc.jpg

Vytvořit si zde profil je opravdu jednoduché, pak už jen stačí nafotit věci, které chcete prodat, naházet je jednotlivě na stránku a můžete začít prodávat. Pro ty, co vám není 18 let, jen musíte zakšrtnout políčko, že vaši rodiče s tím souhlasí. Blbůstka. Nově funguje fuknce ověření totožnosti uživatele, to vám svítí u jména takový čtyřlístek a k čemu je to dobré? Lidi od vás budou kupovat ochotněji :)
Po každém prodeji či výměně je slušnost udělit si navzájem hodnocení, většinou pozitivní. Mě se za toho zhruba půlroku nasbíralo hodnocení 11 a to je slušné. Lidi většinou nekupují věci od uživatele, co nemá žádné hodnocení, takže to budete mít těžké, začlenit se tam, ale ono to půjde, nebojte! Domlouvání funguje přes osobní zprávy, většinou chtějí lidi znát rozměry oblečení nebo se vás zeptají, jestli vyměnujete. S tm zatím zkušenosti nemám a asi ani nechci mít, nevím, přijde mi to jako risk, věřit někomu, že vám to opravdu pošle. Ale třeba se mýlím.
Platba se posílá většinou předem na účet, hodně taky funguje osobní předání, ale lidi jako já to mají blbé. S dobírkou netuším jak to je, nikdy jsem ji nevyužila, zbytečně drahé. Musím říct, že přes tuto stránku se mi prodalo nejvíc věcí, ani omlazeni.cz nebo na facebooku různé stránky jako Net shopping area mi nepomohly zbavit se starého oblečení, které už nenosím. Takže to rozhodně zkuste, jak prodáte první kousek, pak už to pojede :) Ceny zkuste nastavovat adekvátně, já za moje věci většinou moc nechci a lidi to ocení.
To bude asi všechno, ještě možná k diskuzím - tam se občas taky přiučím zajímavé věci o modě, kosmetice, blozích, celkově se tam řeší dikutovaná témata a jsou tam děvčata se zajímavými názory, ráda se vždy zapojím :)
A nakonec můj profil:

18 komentářů

  1. docela zajímavé, ale já nemám nějak co prodávat a navíc se v tomhle nevyznám, takže budu jenom tiše přihlížet :)
    věřím, že je to fajn věc :)

    OdpovědětVymazat
  2. já mám raději, když si oblečení můžu vyzkoušet nebo přirovnat, proto taky nenakupuju přes internet, ale vypadá to zajímavě určitě se tam najdou super kousky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, to asi každý :) Ale najde se tam hodně lidí, co jim to vyhovuje, tak proč ne. Jo někdy jsou tam hodně brutální kousky!

      Vymazat
  3. Moooc díky za tip na stránky. Rozhodně někdy vyzkouším! :D
    Co říkáš na tyhle nehty? http://img812.imageshack.us/img812/1360/3469225700bv1.jpg Batman vypadá super. Osobně se mi ale to stříhání moc nelíbí. Já bych je nestříhala, ale ta ouška jen namalovala bíle. Anebo si namalovala jen ten žlutý nehet. Říkala jsem si, že když už jsi zkusila angry birds tak by tohle mohla být pro tebe zajímavá inpirace. S mou šikovností si na to sama netroufám. Nedopadlo by to dobře. ;)

    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, já zase moc díky za tip na nehty, wow, takové stříhání vidím poprvé. A taky se mi to nelíbí, musí to být i děsně nepraktické, zachytáváš tím všude. Batmana sice nemám ráda, ale jako inspirace parádní! Chystám pro vás jiné nehty :)

      Vymazat
  4. Moc děkuju za tip, hned jsem se tam zaregistrovala :) super tip!!! díky díky díky :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na tu stránku už sem několikrát koukala, ale nějak něco pěknýho sem tam moc nenašla, a většinou to prodáat dost za draho, třeba boty za 400? To si rovnou můžu koupit nový a hezčí :D

    OdpovědětVymazat
  6. zrovna dnes jsem si tam smazala účet :D

    OdpovědětVymazat
  7. ja tam taky prodavam!!:)

    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Juu, moc pěkný článek! Hodně o tom teď přemýšlím, asi do toho půjdu a zkusím něco prodat.. Přece jenom je mi líto vyhodit oblečení, které je třeba nenošené téměř.. :) Díky za článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky to nechci vyhazovat ani dávat na charitu, když to není nějak výrazně nošené a poškozené :)

      Vymazat
  9. Asi tam začnu taky prodávat. :) Už nad tím přemýšlím delší dobu.

    OdpovědětVymazat
  10. z těch triček tam máš moc pěkné kousky, škoda, že mám větší velikost :-) popravdě jsem si ale nidky na votocvohoz nevšimla, že je tam kolonka na kosmetiku :-)

    http://piskoviste.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je tam kosmetika :) Pod všemi kategoriemi s oblečením, pak jsou doplnky a pak kosmetika!

      Vymazat
  11. Děkuju za tip! Tuto stránku neznám, ale přesně něco takového hledám:) Mám spoustu starého oblečení, a nevím, co s ním. Vyhodit se mi to samozřejmě nechce :D Určitě tuto stránku využiju:)
    http://fairy-tales-of-yesterday.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  12. Dík za připomenutí, úplně jsem na tuhle stránku zapomněla ;)

    OdpovědětVymazat
  13. NE NE NE NEDOPORUČUJI !!!
    votočvohoz alá vinted JE OPRAVDU NEJHROZNĚJŠÍ STRÁNKA CO MŮŽE BÝT ! Dovolím si říci že adminové jsou totální ..... a některé prodávající naprostý fake,který se vás snaží okrást.....jedna mi místo trika poslala ošoupané dupačky pro 3 letý děcko admini ? Nic ! Poté mi jedna slešna okradla o 999kč !!! Admini ji zablokovali účet s tím že se mi musí omluvit,slečna mi napsala naprosto sprostou zprávu,kterou i po přeposlání adminům nikdo neřešil ....řekli mi že je to ok...nikdy jsem peníze neviděla. Navíc uživatelky neuvádí správný stav oblečení,poslání balíků většině trvá 3 týdny,jednání je kolikrát na 0,ale adminové to podle mě rozsekli. Lituji toho že jsem si někdy založila účet zde. Samosřejmně ale neříkám,že přístup všech slečen na VV je stejný,najdou se i v pohodě vyjímky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to mě mrzí, že máš takové zkušenosti :( Bohužel to dost záleží na tom, od koho ty věci kupuješ a je lehký se spálit. Je hrozné, že adminové to neřeší. Já už tam poslední dobou vůbec nenakupuju ani neprodávám, přijde mi to hrozně přehlcené.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)