Random photos #13

Ach jo. Posledních pár dnů přemýšlím pořád a jenom o vysoké škole, co jít studovat, do kterého města, atd. Chtěla jsem jít do Brna na AJ a FR dvouoborově, navázat mgr. překladatelství a tlumočnictví. Učitelka AJ mi to vymlouvá, že se s tím neuživím, no má pravdu. Takže zvažuju další alternativy, jako začít s novým jazykem, takovým, který není obvyklý (japonština, čínština), nebo jít na mezinárodní vztahy / diplomacii. Ale ani jednu možnost mi Brno bohužel nenabízí, japonsky bych už musela umět nějaké základy. V Olomouci se jede od nuly a společně s FR by to šlo. A diplomacie, ke které potřebuju 3 jazyky, je jenom v Praze. Ale v Brně je Tom. Sakra, netuším, co mám dělat! Na všechno už mám jenom pouhý rok..
Takové zoufalé zamyšlení, co byste dělali vy? K článku - tři fotky jídla, dvě fotky Brna, jedna fotka mé motivace a jedna nových věcí. Kochejte se :)

 Mě to město prostě přijde ze všech nejlepší. Prahu prostě nemám ráda a Olomouc.. Je Olomouc.

 Když jsme byly s kamarádkou v kavárně v domě Pánů z Lipé úplně v nejvyšším patře, vyšly si dalších pár schodů a kochaly se výhledem na Brno, shodou okolností byly červánky a vznikly krásné fotky :)
Míchaná vajíčka s rajčaty a kukuřicí, plus mozzarella ♥ Nejvíc luxusní!
 Letošní první jahůdky ♥
 A ovocná salát z jahůdek, pomeranče, bílého jogurtu a skořice :)
 Motivační lístečky připevněné nad stolem, zatím to dodržuju!
A nakonec nový lak na nehty za 30Kč z drogerie Teta (který je mimochodem pěkně na prd, snad se na něco využije) a černá barva na vlasy - ano, už to tak bude, v úterý se jdu stříhat a pak si to obarvím na černo. Takže se těšte na změnu :)

21 komentářů

  1. Ono se nejde rozhodovat podle kluka, ted taky bydlíte každý jinde a dá se to. znám x příkladů, kdy holka šla studovat do města, kde její kluk, i když se ji nepozdávají obory, měli velkou lásku nikdy by se nemohli rozejít blablabla a pak bum, rozchod, holka trpí, že nešla na lepší školu, bo z téhle má hovno. Učitelka má pravdu, dneska překládá kdekdo, není to jako před 10, 20 lety kdy anglicky a francouzsky uměla jen hrstka lidí, dnes to umí téměř všichni. Ta praha by ti vyšla asi nejlépe, nebo ještě lepší je skloubit jazyky právem, třeba italština a právo nebo diplomacie má uplatnění jak nic. nevím, čínštině se musíš věnovat hodně dlouho, aby si ji uměla natolik dobře, abys našla nějaké uplatnění, to je složité, doporučila bych jiný jazyk. musíš to ale zvážit sama, piš si všude plusy a minusy a hledej uplatnění a budoucí platy. kdybys byla na těch jazycích v praze na karlovce a měla bys k tomu tu dipplomacii, v budoucnu by ses měla skvěle. v tomhle ti nikdo pomoci nemůže, napsala jsem ti, jak to vidím já, ale rozhodnutí je tvoje. hodně štěstí :*
    p.s. černou neee :D:D:D

    V.

    OdpovědětVymazat
  2. Sice ten rok rychle uteče, ale myslím, že na rozhodování ohledně VŠ je to ještě dlouhá doba, třeba se ti to rozleží v hlavě a budeš mít jasno. A když ne, tak já bych na tvém místě riskla Brno - máš tam přítele, líbí se ti tu a už od začátku jsi chtěla jít na tu AJ/FR. A ohledně toho, že se tím neuživíš...no, každý na to může mít jiný názor, ale já si myslím (a říkal nám to i rektor MU), že stejně většina lidí nedělá po zbytek života to, co vystuduje, takže bych teď úplně neřešila, že nebudeš mít uplatnění :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím že ten rok na rozhodování bude stačit.. :) já se rozhodovala asi týden a ségra si teď podávala přihlášky den před deadlinem! :D takže neboj ono se to nějak vyřeší.. určitě bych z toho nešílela.. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Přidávám se k názoru, že stresovat se rok předem je opravdu zbytečné...Je to moc dlouhá doba a může nastat ještě tisíc okolností, které tě zavanou třeba někam úplně jinam...Takže klídek, určitě to dobře dopadne i bez nervování se předem:)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju vám za názory, určitě, znám spoustu lidí, co nevěděli ještě měsíc před podáním přihlášek. Ale já jsem celkem velká perfekcionistka a jsem ambiciozní, takže tohle řeším, bohužel :D Ale taky si říkám, že to nakonec nějak dopadne, vyřeší se to, přesně tak, za rok se ještě může stát spousta věcí, co mě mohou zavát někam jinam :)

    OdpovědětVymazat
  6. už se těším na tu černou, mě ses strašně líbila když jsem viděla nějakou tvou fotku na fb :)
    máš ještě pořád čas, tak to nehroť já si myslím, že za takový půl rok už budeš mít jasno a teď se tím netrap :)

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem na tom podobně a prostě se rozhodla.. S tím ti asi nikdo nepomůže, musíš si zvolit priority -> co chceš dělat? uživí tě to? zvládneš studium? ... já bych asi volila Brno mezinárodní vztahy v kombinaci s jazykem a další jazyky se učila jako kdyby nepovinně nebo tak no.. :) a souhlasím s ostatními, že máš ještě přece jenom čas :) ono se to nějak vybarví :)

    OdpovědětVymazat
  8. taky teďka začínám řečit vysokou :D a vidím to tak, že na ni asi nemám.. nebo alespon na ty přijímačky, děs.. já vím přesně co chci, ale nejspíš na to nemám:/ velká konkurence...
    teda, udělala jsi mi strašnou chuť s tím ovocným salátem, vypadá luxusně..mňamka:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak zkusíš to aspon ne, uvidíš, třeba se zadaří :) Věř si trochu!
      Jj ovocné saláty úplně miluju :)

      Vymazat
  9. Ja sa takto budem rozhodovať až o dva roky, no už teraz začínam toho môjho pripravovať na fakt že na SLovensku nebudem študovať na 100% :D Neber to podľa priateľa, vzťah to prežije ak sa veľmi ľúbite. Moja kamarátka bola tak od priateľa 5 rokov vzdialená 450 km, videli sa len raz za dva mesiace a teraz sa idú brať ;) A tu ide aj o tvoju budúcnosť, radšej si vyber lepšiu školu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No bydlet na Slovensku, tak taky chci jít do ČR :D No však jasně, vidíš, takový příklad drsný! Děkuju za rady Baruš.

      Vymazat
  10. wow eautiful pictures!! What city is that and what language do you speak? Are you somwehere from the balkan?

    ♥♥Style-Roulette♥♥

    xoxo,
    Luísa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks, it's Brno, the second largest city in the Czech republic. Nah it isn't Balkan :D

      Vymazat
  11. Hezké fotky. Už jsem dřív poznala, že jsi ambiciozní a prefekcionistka, přesto rok je ještě hodně dlouhá doba a za tu dobu se může spousta věcí změnit. Takže být tebou bych vybírala školu, podle toho, aby tě tam přijali, zvládla jsi studium a měla uplatnění. A také může být do budoucna jedno co jsi vystudovala a můžeš dělat něco úplně jiného. Rozhodně bych se nerozhodovala podle toho, kde studuje přítel. Chápu, že chceš být, co nejvíc s ním, ale nikdy nevíš, co se stane (nic zlého vám samozřejmě nepřeji) a pak si budeš drbat hlavu, že jsi nakonec nešla na tu školu, kam jsi chtěla. Vzdělání ti nikdo nevezme! Být tebou bych volila takový obor, kde jazyky budou velkým plusem a ne tím hlavním. Já jsem to tak udělala a díky tomu se mi podařilo sehnat práci, která mi baví, vím, že budu mít i do budoucna uplatnění a finančně je to ohodnocené také pěně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od tebe jsem chtěla slyšet názor, když už pracuješ, a navíc s jazykama, děkuju!

      Vymazat
  12. V Brně jsem byla jednou a líbilo se mi tam :) Tu barvu jsem měla jak jsem se poprvé barvila na černou :)

    OdpovědětVymazat
  13. Pilníček byl fakt zdarma, divila jsem se :) Barva mi nevydržela nějak extra dlouho:(

    OdpovědětVymazat
  14. mám to stejně Aný, vím co mě baví, ale je hodně náročný také myslet do budoucnosti, jak to vlastně vše bude. nebude to jednoduchý, tak ještě že na to rozhodnutí máme ještě rok :)) jo a ty vajíčka s mozzarellou, to vidím poprvé! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)