Series-o-holic

Dneska bylo nádherně! Bylo mi horko v kabátku :) A taky jsem si prošla zajímavou zkušeností - mamka jak má studio na hlídání dětí, tak tam hlídá holčičku z Nového Zélandu, jejíž maminka je v ČR za prací a ona zůstala v Kroměříži u dědečka. Tak jsem se na ni šla kouknout a mluvit na ni anglicky, protože mamka neumí. Je strašně roztomilá a na to, že má 4 roky, tak mluví skvěle, pokecaly jsme si :D Ale ten její přízvuk.. Někdy dost nesrozumitelnej. Co vy, máte takovou zkušenost podobnou?
1. The Big Bang Theory (TBBT)
Řadím ho mezi své nejlepší seriály, protože jeho humor je mi blízký. I když seriál vypráví o partičce fyziků a často tam zaznívají vtipy v tomto duchu, tak je dělaný tak, aby těmto vtipům rozuměl i laik, jako je třeba i Penny, která se přistěhuje k Leonardovi a Sheldonovi vedle do bytu. Začnou spolu trávit čas a spolu s Howardem a Rajem tvoří pětku, která se v dalších sériích rozrůstá o další dvě ženy - Bernadette a Amy. Nejlepší postavou je rozhodně Sheldon, který nechápe sarkasmus, nezajímají ho ženy, ve všem musí mít svůj systém a zkrátka všem leze na nervy. Kdo tento seriál neznáte, můžete se stydět! Hned ho začněte sledovat :)






















2. How I met your mother (HIMYM)
Tento seriál je z podobného soudku, je to také sitcom, vyprávějící taktéž o pětici přátel - Barney, Ted, Marshal, Lilly a Robin. Ze začátku se TBBT rovnal a dokonce jsem ho měla raději, ale poslední dvě série stojí za prd a asi se na něj přestanu dívat. Je to příběh hlavně Teda, kterým svým dětem vypráví, jak poznal jejich matku. Ještě v 7.sérii ji ani nepotkal, natož aby se vzali a měli děti, takže tento seriál je nekonečný a autorům už vážně dochází nápady. Na první 2, 3 série se ale určitě podívat můžete, ty jsou skvělé :)


















3. Gossip girl (GG)
Klasika mezi bloggerkami nebo holkama, které rády modu. Najdete zde skvělou inspiraci v podobě Blair a Sereny. Seriál vypráví o manhattanské elitě z bohatých rodin, která napřed řeší trable na střední škole a následně na školách vysokých a v zaměstnání postav. Vedle těchto dvou krásných mladých slečen zde najdeme ještě Natea, Chucka a Dana a spoustu dalších postav, které se v průběhu seriálu mění, přicházejí a odcházejí. Gossip girl je neznámá slečna (nebo mladý muž?), která má svoji webovou stránku, na kterou umištuje drby právě o naší elitě, což udržuje město neustále v napětí, kdo co zase spíská příště. Seriál se nachází v 5.sérii a jakou skoro u všech, kazí to. Od Blaiřiny svatby to jde do kytek. Ale zase, až po čtvrtou sérii vám ho rozhodně doporučuju a co víme, třeba šestá překvapí :)

















4. The Vampire Diaries (TVD)
A přejdeme k upířím seriálům. První z nich je o milostném trojúhelníku Elena-Damon-Stefan, z kteréhož oba dva muži jsou upíři. Nádherní upíři. Obzvláště Damon, kterého jsem ale ze začátku neměla ráda. Seriál vypráví příběh města Mystic Falls, které je již od dávné minulosti opředeno různými pověstmi o upírech a nadpřirozených stvořeních. Ano, postupem času se přidávají i vlkodlaci, čarodějnice a další. Do toho všeho je zapleten boj Damona a Stefana o Elenu, kterou oba milují a také Stefanova touha nekrmit se lidskou krví, která je občas převyšována jako zabijáckým instinktem. Seriál je ve své 3.sérii a zatím mě pořád baví, plno informací a zvratů, i když na jeden díl je toho někdy až moc!



















5. True Blood (TB)
Další upíří seriál, toto téma mám ráda, víc než ve filmech, tak v seriálech :) True Blood pochází z produkce HBO, odkud je většina seriálů opravdu dobře udělaných. TB není výjimkou, skvělé efekty, hudba, všechno. Točí se to kolem Sookie, která to v životě neměla lehké a navíc se zamiluje do upíra Billa. Její kamarádka Tara jí to vymlouvá, ale nakonec se do všeho také zaplete a lehké to rozhodně mít nebude, právě naopak. Pak je tu Erik, nebezpečně krásný upír, který o Sookie usiluje pod tajemnou záminkou. Postupem času se tu stejně jako v TVD objevují vlkodlaci, navíc ještě shifters (netuším, jak to přeložit, aby to znělo česky hezky), víly a další podivná stvoření. Dějově je TB zajímavější než TVD a mám ho ráda daleko víc. Těším se na čtvrtou sérii, protože ta třetí nestála za moc.






















6. Skins
Vyčnívá mezi všemi, protože je to britský seriál, a ne americký. Právě proto je tak skvělý! Vypráví o partě teenagerů, kteří si rádi zahulí, kouří a pijí a zkrátka neskutečně paří a užívají si života. To by ale nebylo, aby se jim nepřihodily různé patálie a nezamíchaly jim životy. Skins se dělí zatím na 3 generace, vždycky každé generace natočí dvě série. Zajímavý tah, aby seriál nebyl nudný, ale opět (jako to bývá skoro vždy) byla nejlepší první generace. Ty díly mám nejraději. Věřím, že spousta z vás tento seriál znát nebude, tak vám ho rozhodně doporučím. A pozor - hlavně si nestahujte americkou verzi, snažili se o jakýsi cover, ale ne! Britská je daleko lepší :)


































7. My name is Earl (MNIE)
Kdo se chce pobavit nad stupiditou seriálových postav a tak trochu americkou obdobou maloměštáctví, je tento seriál určen pro něj. Má 4 série, dál už autoři nepokračovali a myslím, že udělali dobře. S tímto se moc vymyslet nedá :D Hlavní roli zde hraje vztah mezi Earlem a jeho bratrem Randym, Earlova bývalá manželka Joy a její nový manžel Krabák. Celý seriál je založený na karmě, věci, kterou Earl objevil, když vyhrál v loterii 100000 a následně ho srazli auto. V každé epizodě totiž odčiní (nebo se o to aspon snaží) jeden nebo více špatných věcí, co za ta léta udělal. Motto - Do good things and good things will happen to you.

To je vše. Rozhodně mám v plánu si ještě přibrat Misfits, možná Weeds - oba britské, podívat se na víc dílů Simpsonových, než kolik jsem jich viděla a taky Sex ve městě.
Na konec bych chtěla říct, že všechny seriály (kromě TBBT a Skins, protože obsahují hodně specifická slovíčka) sleduju v originálním anglickém znění s anglickými titulky - výborná věc, jak si procvičit a zlepšit angličtinu! Nesnáším české dabingy, myslím, že jediný, který za to stojí, je u Dr.House.
Tak, to bude pro dnešek vše, hodně obsáhlý a náročný článek. Tak očekávám, že se k tomu vyjádříte, jaké seriály sledujete vy, jestli i některý z těchto, jaké byste mi doporučili, atd. :)

31 komentářů

  1. Na HIMYM uz vubec nekoukam, jak rikas, autrum evidentne dosly napady. Osobne ted koukam nejvic na Pretty little liars, switched at birth, Dance moms a 2 broke girls...jo a jeste Modern family, jestli se chces nasmat tak doporucuju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, tolik, co neznám! Kouknu na to Modern family, i na zbytek, děkuju za tipy :)

      Vymazat
  2. první 3 rozhodně ANO!+ misfits a weeds jsou taky úžasné seriály!Na Earla čučím jak kdy, někdy mě to ani nebaví tyjo:D a to MISFITS začli sledovat protože jak se do toho dáš nemůžeš přestat-teda aspoň já:D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj některý díly Earla jsou hodně slabý.. Jj začnu, jak dokoukám True Blood, tak začnu MIsfits!! :)

      Vymazat
  3. já se nedívám vůbec na nic, jsem takový trochu divný typ člověka tenhle humor třeba v HIMYM vůbec nechápu, teda nějak mě nebaví, ale to je na každém :)
    jinak se dívám ejnom na PLL :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi jak můj Tomáš :D Nedívá se absolutně na nic, humor v HIMYMu a TBBT taky vůbec nechápe.. Já nechápu vás! Ale jasně, je to na každém.

      Vymazat
  4. Přesně tyhle seriály sleduju, sice je miluju trošku v jiném pořádí, ale koukám stejný styl ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nebrala podle oblíbenosti, kdybych měla, tak je to TBBT, Skins, True Blood, GG, TVD, HIMYM a Earl. Nějak tak :)

      Vymazat
  5. u mě vede HIMYM, pak BBT a Dr.House.. koukam ještě na Dextera, z těch co už skončily jsem sledovala Lost a Prison break :)

    http://aprincesna.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na House bych se taky na pár dílů podívala, ale už tak nestíhám :D Dexter je prý taky hodně dobrý a na ty dva jsem nekoukala, ani mě to neláká.

      Vymazat
  6. Skins je hodně silnej seriál. A Damon s TVD.. ó bože, chci ho domů!

    OdpovědětVymazat
  7. koukam na TBBT a GG :) víc toho nestíhám :) zrovna ted se snažím stáhnout nový díl GG :D

    OdpovědětVymazat
  8. Až na Skins, které jsem neznala.. a na Jmenuji se Earl, kterého přímo nesnáším.. tak sleduji všechno.. :D K tomu ještě asi milión dalších seriálů a pořád jich mám málo.. :D i když teď už teda mírně nestíhám sledovat ani ty stálice.. :(

    OdpovědětVymazat
  9. už by mohlo být stále jako dnes a tepleji:D..))

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé :) Super článek! :) tak já na koukám na hodně toho :D Takže nejdřív co máme společnýho - The Big Bang Theory ♥, HIMYM, The Vampire Diaries, Gossip Girl. A to je teda asi všechno :) True Blood..to jsem viděla asi dva díly a přišlo mi to jako totální kravina, ale možná tomu dám teda ještě jednu šanci :D :) Skins neznám, ale určitě se po tom kouknu a My name is Earl to jsem taky viděla jen pár dílů :D :) .. Já teda ještě sleduju - Pretty Little Liars (úžasný, napínavý!), Zoufalý manželky a Once upon a time (to je teďka poměrně nový a do toho jsem zamilovaná hrozně! :D) a Switched at Birth pak jsem ještě sledovala Sex ve městě, ale ten už mám dokoukanej. Taky Můj přítel Monk mám zkouklý celý ♥ a Simpsonovi znám taky nazpaměť :D .. a ještě jsem určitě na něco zapomněla! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo vidím že toho máš taky řádně :D True Blood dej určitě ještě šanci, pokud se ti líbí TVD, bude se ti to líbit, i když tohle je víc o sexu a víc o násilí no :D

      Vymazat
  11. TBBT absolutne milujem!!:) pri tom s tolko nasmejem, nechapem ako to niekto moze nepozerat:D:D A este okrem toho sledujem Zufale manzelky a som na tretej serii Weeds. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně! Na Zoufalky jsem koukala tak a dva díly a celkem by se mi to i líbilo, ale fakt už toho mám moc, na co chci koukat :D Na Weeds se podívám určitě!

      Vymazat
  12. Dneska bylo opravdu krásné teplo...kéž už by to zůstalo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Fúha, tak to som riadne pozadu, lebo doteraz som poznala len prvé 4 seriály. Moja úplná najväčšia srdcovka je The Big Bang Theory, proste neviem si pomôcť ale Shaldona milujem ♥ Ináč HIMYM som videla len nejaké 2 časti, páčilo sa mi to ale vždy na to nejako zabudnem. Z Gossip Girl tak isto, ale vôbec sa mi to nepáči (možno som jediná bloggerka- výnimka). A The vampire diares tiež. Možno preto, že som čítala tie knihy, a tie sa mi páčili veľmi. A seriál bol pre mňa obrovským sklamaním. Ináč mám strašne rada aj klasiku Friends, O.C., a nový seriál Jane by Design.

    A nechápem ako ti mohlo byť teplo v kabátiku, u nás včera snežilo!! :D
    A ako pokračuješ s Jill a jej 30 days shred? (ja už len dva dni a idem na level 2. Neviem či sa mám tešiť alebo plakať, lebo som čítala že je OVEĽA ťažší:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě zase četla Gossip girl knížky, všechny, a strašně se mi to líbilo, tak jsem začala koukat na seriál, který byl úplně o něčem jiném, tak se mi to zalíbilo taky :) Já právě zase nikdy neměla ráda ten humor v Přátelích, fakt ne, nelíbí se mi to.
      Ty, za chvilečku se chystám na 6.den a ještě vůbec to nedávám s klidem, možná si dám i víc než 10 dní na tom prvním levelu.. Nestraš tyjo!! Ale prý ten level 3 je zase nejlehčí ze všech, tak nevím :D

      Vymazat
  14. První tři seriály taky miluju a máš pravdu, že GG a HIMYM jdou postupně do kytek. V GG mě strašně naštvalo to, co Blair převádí, v jednom díle si vezmě Louise,ale vyzná lásku Chuckovi, v druhém chce, aby na ni Chuck čekal a v dalším už je s Danem...jako WTF? Jinak jsem si dneska byla koupit ty dětské jablkové tablety do koupele, co jsi o nich psala, tak se těším až je vyzkouším. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přesně tak! Pendluje mezi třema chlapama a to co, předvádí, je fakt nepochopitelné.. To hodně posrali scénáristi :( Jé to jsem ráda, pak dej vědět :DDD

      Vymazat
  15. to Skins este nepoznam a vyzera to zaujimavo :) asi zacnem pozerat, vdaka za tip!

    OdpovědětVymazat
  16. Cute post!
    Amazing blog! Following! Follow back? <3

    OdpovědětVymazat
  17. TTB a Himim miluju take

    http://barbuchachacha.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  18. TBBT a HIMYM sleduju taky ale přesně, taky mi příjde že ty poslední řady HIMYM nestojí za nic..No jinak ještě sleduju PLL ale víc toho nestíhám :D

    OdpovědětVymazat
  19. TVD, TB a Skins znám a mám moc ráda :)) hodně taky sleduju PLL a Misfits, ty nemají chybu, koukni na nějaký díl, miluju ten britskej humor :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)