Les langues, c'est ma grande passion

Kdo to kdy viděl, dívat se v anglické konverzaci na film a ještě na film, který je naprosto fantasmagoricky udělaný a má 182 minut?! Aneb Merlin. No nedívala jsem se, raději jsem si připravovala témata do konverzační soutěže na středu. Jsem zvědavá, jestli to zvládnu líp než minulý rok, věřím si asi víc :)
Čeká mě čtení Malého prince ve francouzštině, to bude oříšek! Ale pak to můžu srovnat s českým překladem a u maturity jenom plus, těším se na to :) Tak jsme probírali s učitelkou i zkoušku DELF, kterou si asi budu dělat v červnu. Wow, strašně se bojím, ale zase ta příležitost, ta se musí využít! Pak to bude super, když budu chtít na výšce jet v rámci Erasmu do Francie třeba. Bude se to hodit. Plánuju i FCE z angličtiny, ale to už je dražší záležitost, tak uvažuju, že bych si udělala třeba až na výšce úroven C1, že je zbytečné si ted dělat B2. Uvažovali jste vy někdy nad těmito mezinárodně uznávanými zkouškami? Nebo se nikdo směrem jazyků neubíráte? :)
Dnes takový psací článek, chtěla jsem se s vámi podělit o mé plány do budoucna. Tak aspon přikládám svoji fotku, at se máte na co dívat :D

29 komentářů

  1. Pěkný náhrdelník. :)
    Já používám téměř denně v práci němčinu nebo angličtinu a žádný certifkát z toho nemám. FCE jsem si chtěla udělat, ale časově mi to nevyšlo. Myslím, že certifikáty se ti neztratí, ale sama už vím, že v praxí chtějí, aby člověk uměl hlavně mluvit a používat jazyk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to přesně očekávám, že v praxi to chce hlavně umět mluvit :) Ty FCE jsou vážně hlavně o tom, co máš naposlouchaný a načtený, jak píše V. pod tebou, to doplnování vhodných tvarů slov a tak je dobrá zabijárna!

      Vymazat
  2. na fce se taky chystám, ale později :) na výšce někdy, no. Jsou ale prý dost těžké ty zkoušky, jsou tam takové věci, které mi moc nejdou. doplnit slovo ve spravne tvaru do textu, a to jsou neznama slova. znam treba sloveso ale nevim, jak se od toho udela podst.jmeno, potrebuje se tam ttiž to. No, učitelka mi řekla, že na to není pravidlo, že se to prostě musí vžít a to jde jedině četbou a podobnými věcmi. Celé ty fce jsou prý takové. Takže zatím to neřeším. Malého prince jsem nikdy ani česky nepochopila, vidím v tom stejnou pohádku jako muj maly bratr, když to četl :( ale hodně štěstí. Jo, moc hezký přívěsek na krku! :) (umím i pochválit)

    V.

    OdpovědětVymazat
  3. já bych si ráda udělala FCE, ale s jazyky na tom nejsem bohužel tak dobře :(

    OdpovědětVymazat
  4. máš nádherný oči :) jinak na FCE se taky časem chystám, ale teď hlavně udělat maturitu :)

    OdpovědětVymazat
  5. budu ti držet palce na tu zkoušku, věřím, že to v pohodě zvládneš :) u nás na gymnáziu nabízí zkoušky od City&Guilds a Cambridge zkoušku, chtěla bych to taky vyzkoušet, ale bojím se neúspěchu a vyhodit za to ty neskutečný prachy, kdyby se to náhodou nepovedlo :/ u nás platí, že když jednu z těchto zkoušet úspěšně složíš, ihned máš na maturitním vysvědčení z AJ 1 a maturita z AJ se ti tím úplně ruší, což by bylo dobrý, ale jak říkám... člověk musí být především připravenej a o jazyky se zajímám hodně, tak váhám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Karoli :) Wow tak to máte perfektní, s tou maturitou, že když ji složíte, už ji nemusíte dělat! To bych taky brala. I když zase je to dobrá zkušenost i ta maturita. No přesně ty nehorázný prachy za to mě taky odrazují, ale ten francouzský DELF stojí 1200 nebo 1700, ted jsem to zas zapomněla :D Takže to není tak hrozný jako FCE za nějakých 4500Kč..
      Ale jdi do toho!

      Vymazat
    2. jojo, je to moc fajn :) no uvidíme, zkusím to nejspíš až ve čtvrťáku, teď mám na krku autoškolu a to taky není zrovna nejlevnější záležitost :/ člověk aby dneska ty peníze snad tiskl :D

      Vymazat
  6. Já jsem nikdy o žádnejch FCE a podobnejch věcech neslyšela. Ale je to zajímavý. Asi nad tím popřemýšlím časem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh la la, to se hned informuj, je to dobrá věc a stojí minimálně za popřemýšlení :)

      Vymazat
  7. to já tohle slyším pořád od kamarádky , takže vím o co jde jinak bych byla uplně marná :D snad se ti to povede , ale určitě jo , jelikož jsi strašně šikovná a chytrá :)
    taky jdu na konverzační soutěž z francouzštiny , ale moc si nevěřím a navíc je to poprvé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak na soutěž z fr bych šla taky, tahle je z aj. U nás se z fr nepořádá, zas tak moc lidí se ten jazyk neučí u nás na škole. Tak pak dej vědět, jak jsi dopadla! Jaká máte témata?

      Vymazat
  8. no ucime se FJ a nedáváme si to vubec! :-D pekna fotka

    OdpovědětVymazat
  9. I adore your necklace, so pretty <3
    http://cupcakesandtreacle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. wau ty si iny mozog!:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Přemýšlela jsem nad FCE, ale teď mám jiné starosti.. :) ale možná si je zkusím udělat, určitě se to hodí, i když hlavní je prostě umět ten jazyk použít, ne jen si načíst a naposlouchat testy..:)
    Na certifikát z frániny bych si netroufla.. Na jazyky prostě moc nejsem.. :D Asi je to tím, že mě to až tak nebaví a nemám motivaci (u finštiny to snad bude jiné :D).. Mám motivaci u ajiny (ta se mi za poslední rok zlepšila..), hlavně kvůli Mezinárodním vztahům, kam chci.. Ale u té frániny to nějak chybí.. A jak už jsem řekla, jazyky nějak nejsou úplně moje parketa.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, maturita je přednější :) Proto si je budu dělat až na výšce, taky bych to nestihla příští rok. No já jsem dost ambiciozní člověk, stanovuju si vysoké cíle do budoucna, tak snad se mi je podaří dosáhnout!
      Jo mazinárodní vztahy jsou dobrá věc, o tom jsem taky přemýšlela, ale jak je v tom zeměpis. To samý studovat ekonomku v nějakým jazyce - je v tom moc matiky. Takže zůstanu jen u jazyků, které mi jdou nejlíp :)

      Vymazat
  12. Na blogu mám GIVEAWAY, zkus štěstí :)

    http://code-of-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. great blog, I read a long time. invite me if you feel like you can follow my blog.

    OdpovědětVymazat
  14. nice!

    http://agoratopronta.blogspot.com/
    @vanespp

    Beijos Van <3

    OdpovědětVymazat
  15. O FCE jsem uvažovala, ale jestli to zvládnu tak budu mít z angličtiny státnice, což je vlastně víc, ale váhám, protože FCE zase platí i v zahraničí. :)a CAE je vyšší než FCE ne? Jsem přemýšlela, že si počkám až na to CAE, ať mám tu vyšší zkoušku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, myslím, že CAE je ještě něco víc, ale popravdě řečeno, zas tak se v tom nevyznám :) Prokonzultuju to s učitelkou.

      Vymazat
  16. Jsi moc pěkná holka =) a máš úúžasné oči ;) jinak ti přeji mnoho štěstí v konverzační soutěži ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)