Christmas baking - part 6

Ahojte! Tak jak jste si užili volno? Co jste vyváděli? Já chrupkala do 10, nazdobila stromeček (dozdobila jsem ho až večer, protože jsme neměli moc háčků, tak jsem ještě musela jít na Spar koupit :D), vysála, požehlila, poobědvala, po obědě jsme šly s tetou na hřbitov nazdobit větvičky, aby to tam měla babička a ostatní pěkné.. :) A šla jsem k Tomovi si předat dárky, ale rozbalíme si je až zítra (jestli sis je rozbalil už dneska, jsi mrtvý muž!! :D).
Zítra ráno jdem s mamkou do města, musím si vybrat nějakou sexy noční košilku :) Né tak nějaký noční oděv, který se mi bude líbit, kdyby to vybírala mamka sama, to by dopadlo. Zajdeme si na kafčo a užijem si to. A pak už to znáte, přípravy na večer.. No těším se, ale stejně většinu dárků vím, už to není to, co to bývávalo, taky to tak cítíte?
Tak a já vám popřeju štastné a veselé vánoce, bohatého ježíška, at se vám splní všechna vaše přání! Užijte si zítřek a nesedtě tady, to až večer kdyžtak :P
A dnes naposledy vás otravuju s vánočním cukrovím, poslední, šestý druh, jsou rumové kuličky.


Budete potřebovat: 250g piškotů, 250g másla, 250g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce rumu (a klidně i 3, nešteřete :D), 2 lžíce kakaa
 Piškoty rozdrtíme v míse (já na to používám napřed kvedlačku a pak takový nástavec na kuch.robota, co vám rozmašíruje všechno :D).
 Přidáme změklé máslo a cukr.
 Přidáme rumíka, kakao a žloutky.
 Zpracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky.
 Kuličky obalujeme v kokosové moučce.
A na tolik kuliček to vystačí :) Uchováváme v ledničce, jelikož tam je máslo, jinak byste z toho mohli dostat sračku :D Děláte takové kuličky? Nebo jiné nepečené cukroví?

17 komentářů

  1. Tobě taky krásné Vánoce a bohatého Ježíška :) A nepečený cukroví děláme většinou s marcipánem :)

    OdpovědětVymazat
  2. mňam to vypadá dobře!
    mě naši tají co dostanu až do poslední chvíle , ví že mám strašně ráda překvapení , o to víc jsem napnutá co nakonec dostanu

    OdpovědětVymazat
  3. ty vole dyt to jsou kakaové kuličky s rumem ne ? :D protože kdyby byly rumové, 3 lžíce nestačí! :D to ty moje mandlové jsou mnohem víc rumové než ty tvoje, které se rumové dokonce jmenují :D no, ale máme je doma taky, taky se jmenují rumové a taky v nich rum skoro není. zato ty mandlové, jestli se mi zítra podař dokoulet, to bude něco! no a spíš tu budu sedět celé dopoledne a kus odpoledne, než večer. večer už se má být jen u televize, s dárkama, s rodinou. i když já být s rodinou nechci, chci už vlastní tv v pokoji. no, proč by byl tom mrtvý muž? však ale není lepší otevřít si to rovnou před sebou? at si můžete navzájem hned říct své první pocity a všechno? :D nevím, já si neumím představit, že bych si to s P. vyměnila a nerozbalila. Chci aby viděl muj prvni usměv nebo chci vidět já ten jeho, to je divné že si to odbalí a pak mi přijde sms: děkuji. :D:D:D:D no, ale budiž. babička nám tež dala dárky a řekla at si je dáme pod stroemk. i když babička je něco jiného. Tak, sexy noční košilku jooo? chci taky, už dlouho chci červenou nebo černousaténovou, a pořád nnic, tak spím stále v trenkách od P. :D no co.
    tak si lásko užij ten zítřek, celý, at najdeš pod stromečkem to co chceš, alespon zčásti, at se ti všeci strefi do vkusu a jsi spokojena! :) :-***

    V.

    OdpovědětVymazat
  4. tý jo ty toho pečeš! ty miluju, ale u nas peče babička:D

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle kuličky moc nemusím. Ale ty tvoje vypadají krásně!!
    A přeji Ti taky nádherné Vánoce a bohatého Ježucha ;)

    OdpovědětVymazat
  6. S.): Och, s marcipánem bych si dala taky! Ale já ho vyrobit neumím, nebo jsem to aspon ještě nezkoušela a kupovanej stojí dost. Tak třeba příští rok.
    Petul: To já si radši vyberu, co se mi líbí. Ale překvapení taky miluju, takže doufám, že pro mě mají jako zrcadlovku :D No jasně, s tím fakt nepočítám. Ach jo.
    V.: Ježiš moc to řešíš, u nás doma tomu prostě říkáme rumové kuličky, vždycky to byly a budou rumové, i když tam je víc věcí. To bych si rovnou mohla dát lžičku rumu :D No já jelikož jdu dopoledne do města s tou mamou a pak se bude všechno chystat, tak možná až večer, ale spíš ne, taky budu sedět u televize :) No a my to takhle děláme už druhej rok, proč ne. Chci si pod ten stromek sakra nechat nějaký překvápko, vždyt to ostatní skoro všechno vím :( To už by vůbec nebylo ono ty Vánoce! No my s babičkou ted řešíme, jak to vůbec zítra bude, protože ona nechce jít k nám, my nechceme k ní a prej je trapný si jenom takhle vyměnit dárky. Tak se naši kvůli tomu hádají, fakt skvělý :/
    Jojo tobě taky krásné vánoce Verunko, hlavně at jsi štastná a spokojená :**
    Káťa: Že? Beze mně by nebyly u nás žádný vánoce jako. Babička taky hodně peče, ale od ní mi většina věcí nechutná :(
    Nellie K.: Jo ono když jich sníš hodně, tak se ti přejí, ale tak po jedné jsou výborné :) Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  7. ty si hotova cukrarka ako pozeram na tvoje posty...prajem krasne vianoce!

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Takové úhledné :D ! Já mám vždycky jednu mega a druhou malinkou :DD
    Krásné svátky ! :)

    OdpovědětVymazat
  9. presne toto som dnes mala robiť :D ale nakoniec mama zhodnotila, že máme dosť koláčov :/

    OdpovědětVymazat
  10. yummy! nice blog:)

    www.my-styleee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to lákavě, akorát bych to oželela i bez rumu :)) Krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  12. Mňáám, kokosky mám strašně ráda ;)

    OdpovědětVymazat
  13. toto sme aj my robievali a teraz robievame takú roládu,v podstate to isté,ale príjemná zmena:P...Veselé Vianoce prajem!:)

    OdpovědětVymazat
  14. mnam!! jinak bych te opet chtela rada pozvat na lednove cislo magazinu ,)

    OdpovědětVymazat
  15. evie: Ale to zase ne, ale když jsou vánoce a baví mě to ;)
    Jola: Jo, letos se mi to nějak povedlo :D Ale taky se mi občas stane, že je každá jinak velká.
    Evs: Hehe, taky toho máme dost nakonec. Ani se to nesní!
    Claire: To néé, ten tam je právě nejlepší :P
    Kik:): Jo roládku bych si z toho taky dala, věřím, že to je příjemná změna :)
    Annette: Děkuji a už se jdu mrknout!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)