The wreath of Advent

Pěkný podvečer Vám přeju. Středa je nejhorší den, máme jenom 5 hodin, ale až na FR všechny tak nudné! Není divu, že jsem přišla domů, vyrobila adventní věneček, začala si číst a najednou usnula :D Nedá se. Pak jsem ještě vařila omáčku na špagety, mamce na oběd zítra. Zítra konečně nic nepíšeme ve škole, tak si užiju nejlepší den (víte proč, 3 angliny, 3 frániny ♥). Jinak mi přišlo pár balíčků, tak vám v nejbližší době ukážu obsah :)

 Prosím vás, ty bílé tečky jsou kousky vosku, ono jak jsem tam připevnila ty svíčky, tak se to tam nějak zachytilo a nejde to dolů (viz elektrika - fyzika, chápete :D). Tak se za to omlouvám.

 Potřebujeme kruhový základ na věnec (já mám slaměný, jak vidíte, tak už dost opotřebovaný, vyrábíme si každý rok už asi 6 let, jde to poznat) a jehličí, nejlépe tisové. Samozřejmě si tam můžete dát úplně co chcete, mamka vyráběla i popcornový věnec, existují i z tenkých větviček, fantazii se meze nekladou :) Já vám ukážu ten klasický.
 Jehličí si nastříháme do požadované délky, hustoty, prostě tak, abychom zakryli slaměný základ. Připevníme to tenkým drátkem, nejlépe tmavě zeleným, aby nešel vidět. Koupíte ve švadlence za pár korun. Ostříháme přebývající jehličky a můžeme zdobit!
 Z8kladem každého věnečku jsou samozřejmě svíce. Já doma nenašla lepší než tyto, které jsou teda až moc velké, ale tak nevadí. Na věnec je připevnuji tak, že mi do nich tatínek vyvrtá vrtačkou díru (prosím vás, ne doprostřed, pokazili byste si knot!!). Pak vezmu takový dlouhý šroub se závity, jak vidíte na fotce, prošroubuju ho skrz věneček a na to vylezlou část našroubuju svíčku :) Drží jak přikované!
 A tady už máme výsledek - obmotala jsem věnec červenou stužkou, připevnila svíčky, připevnila maličké červené dárečky a rolničky a je to :) Nic přepláceného, ale přesto svátečního. Líbí? :)
A nyní už jenom zapálit (první už měla být, nestihla jsem to :D) a čekat na Vánoce! Těšíte se? Jaké věnečky děláte vy, popřípadě kupujete? Dejte mi vědět do komentářů!

19 komentářů

  1. TO je krááásne :)) Si šikulka :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě přijdou ty svíčky akorát zbytečně velké, asi bych zvolila menší.. :) ale jinak je to moc hezké a jsi šikovná! Já jsem taková tele, že bych si asi ani s tímhle neporadila :D

    OdpovědětVymazat
  3. šikovná! tie sviečky sa mi tam však nepáčia,chcelo by to menšie :))

    OdpovědětVymazat
  4. my jsme ho dělali úplně stejně , i svíčky máme červené , krásný je :)

    OdpovědětVymazat
  5. Milý,jednoduchý :)) si šikovná ! :) jú zachvílu Vianoce ♥

    OdpovědětVymazat
  6. to je úžasný :) kde upravuješ fotky?

    OdpovědětVymazat
  7. My si doma každý rok vyrábíme samy, vždy jsme měli taky z jehličí, ale letos ne :) jsou to takové fialové větvičky smotané do mega kruhu :D a máme na tom svíčky, že je vlastně každá jinak velká, začínáš tou největší, aby byly postupně stejně velké, protože tu co zapaluješ vždycky jako první, je na konci úplně prťavá a ostatní ne :D určitě to chápeš, teď je toho všude plno :) a máme na tom nějaký ozdoby a konec :))

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju, slečny. Jojo ty svíčky jsou vážně zbytečně velké, psala jsem ve článku, že jsem lepší nenašla. Ale tak co už, ony shoří a za chvilku už tak velké nebudou :D
    Simona: Ve Photoshopu CS2 :)

    OdpovědětVymazat
  9. Exxie: Vidím ho před sebou! Musí být nádherný :) A nápad s různě velkýma svíčkama se mi moc zamlouvá, přesně tak, taky to nesnáším, když je jedna malinká a ostatní každá jinak velké :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty větvičky se tam musí připevňovat úplně jinak... ten drát je jak pěst na oko.. a moc se mi nelíbí, jak je to strašně uhlazený..

    OdpovědětVymazat
  11. to říkám pořád, že jsi nejšikovnější :) opravdu moc pěkný věnec :)

    OdpovědětVymazat
  12. Lolitka: Nevím, mě teda jako pěst na oko nepřipadá. Tak mi porad, jak jinak to tam připevnit? Protože silikonovou pistolí by to sice drželo, ale zničila bych si ten slaměný základ.. A já to zase nemám ráda, jak to trčí ty větvičky všude po stranách, tak to vždy zahladím :) Díky za názor!
    Karolína B.: Ale nejsem ;) Možná v tomto, ale jinak jsem strašné nemehlo :D Děkuju moc.

    OdpovědětVymazat
  13. krásný věnec! :)
    my máme takový keramický, do kterého se jen přidávají dekorace podle nálady. :)

    OdpovědětVymazat
  14. taky si doma sami děláme věnec:)

    OdpovědětVymazat
  15. Jeeežiš adventní věnec jsem byla jako mladší nucena vyrábět každoročně, takže jsem ráda, že poslední 3 roky už žádný raději nemáme :D ale jinak jsi šikulka, zajisté :D

    V.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)